Australia – kerran elämässä

Rennot ”aussit” toivottavat tervetulleeksi kaukaiseen maahansa – kenties kerran elämässä. Ja samalla matkalla ”bongaat” myös muita kaukaisia helmiä, Kaukoidän metropolit Hongkongin ja Singaporen!

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Australia – kerran elämässä

Australia on kaukana. Se on maailma vanhin, lähes Euroopan kokoinen manner, valtavien vastakohtien ja suurten unelmien maa. Kaukaisen maan helmiä ovat kiehtovat suurkaupungit ja valtameren hiekkarannat koralleineen, viinitarhat ja erämaat, sademetsät ja vuoristomaisemat. Luonto ja eläimistö on ainutlaatuinen: kaikkihan tunnistavat ainakin suloiset koalat ja pomppivat kengurut.

Rennot ”aussit” toivottavat tervetulleeksi kaukaiseen maahansa – kenties kerran elämässä. Ja samalla matkalla ”bongaat” myös muita kaukaisia helmiä, Kaukoidän metropolit Hongkongin ja Singaporen!

Hintaesimerkkimme 16 pv: 5965 €/hlö

Lisämaksu:
* Yhden hengen huoneesta 1295 €.
Yksimatkustavan on varattava yhden hengen huone.

Kysy myös edullisia liityntälentoja muilta paikkakunnilta, hinnat alkaen 114€/hlö.

Hintaan sisältyy:
* Finnairin, Qantasin ja Virgin Australian reittilennot turistiluokassa
* lentolippujen verot ja viranomaismaksut
* lentokenttäkuljetukset kohteissa
* kaupunkikiertoajelut Hongkong, Melbourne, Sydney ja Singapore
* runsas retkiohjelma ja kuljetukset ohjelman mukaisesti
* majoittuminen 2-hengen huoneessa 3-4 tähden hotelleissa
* aamiaiset päivittäin sekä 4 lounasta ja 3 illallista
* suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
* paikallisoppaiden ja kuljettajien juomarahat
* Australian viisumi

Huom! Australiaan vaaditaan viisumi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen.

Matkaohjelma:

1 pv
Puolen yön aikaan Finnairin suora lento Hongkongiin.

2 pv
Iltapäivällä saapuminen Hongkongiin. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Ilta omaa aikaa levätä ja tutustua kaupunkiin.

3 pv
Aamiainen hotellissa. Aamupäivä vapaata aikaa Hongkongissa vaikka ostoksille. Puolen päivän aikaan lähdetään tutustumaan Hongkongin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja noustaan mm. Victoria Peakille ihailemaan sieltä avautuvia upeita maisemia Hongkongin ja Kowloonin pilvenpiirtäjien ylle. Yhteinen lounas ja kuljetus lentokentälle, josta lento Melbourneen.

4 pv
Aamuvarhaisella saapuminen Melbourneen. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Iltapäivällä kiertoajelu, jolla tutustutaan tähän Australian toiseksi suurimman kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Melbournessa on yli 3,5 milj. asukasta ja kaupunkiin on sekoittunut hienosti vanhaa, kaunista arkkitehtuuria, historiallisia rakennuksia ja moderneja pilvenpiirtäjiä. Vierailu myös Eureka Towerin näköalatasanteella ihailemassa kaupunkia.

5 pv
Aamiainen hotellissa. Kokopäiväretki Victorian osavaltion kauniille maaseudulle ja viininviljelyalueelle sekä ajelu höyryjunalla Belgravesta Menzies Creekiin. Lounas viinitilan ravintolassa viinin kera. Illalla paluu hotelliin.

6 pv
Aamiainen hotellissa. Kuljetus lentokentälle, josta päivällä lento Sydneyhyn. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Loppupäivä aikaa tutustua kaupunkiin omin neuvoin.

7 pv
Aamiainen hotellissa. Kiertoajelu ja tutustuminen Sydneyn tärkeimpiin nähtävyyksiin. Kiertoajelulla nähdään mm. Harbour Bridge, Parlamenttitalo, St Maryn katedraali, Merimuseo ja Akvaario, kuuluisa surffausranta Bondi Beach ym. Kiertoajelun jälkeen käydään vielä risteilyllä, nautitaan iltapäiväteetä ja ihaillaan tätä Australian vanhinta ja isointa kaupunkia mereltä päin. Loppupäivä vapaata.

8 pv
Aamiainen hotellissa. Aamulla lähdetään Blue Mountains -vuoristoon. Retkellä tutustutaan upeisiin maisemiin ja vieraillaan mm. viehättävässä Leuran kaupungissa, joka on tunnettu monista taide- ja käsityöliikkeistään. Lounas, jonka jälkeen jatketaan Katoomban ohi Scenic Worldiin, jossa ajetaan vaunulla jyrkästi alas vuorenrinnettä. Sademetsässä tehdään pieni kävelylenkki ja noustaan ylös kaapelivaunulla. Matkan varrella pistäydytään myös Echo Pointissa, ja ihaillaan näköalaa ”the Three Sisters”-kivimuodostelmalle. Päivän päätteeksi käydään tutustumassa Australian alkuperäiseläimiin Featherdalen villieläinpuistossa, jossa nähdään mm. kenguruita, koaloja, dingoja, emuja, wombatteja ja Tasmanian paholaisia. Paluu illaksi hotelliin.

9 pv
Aamiainen hotellissa. Kuljetus lentokentälle, josta lento Ayers Rockiin. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Iltapäivällä retki Kata Tjutan luonnonpuistoon, joka on yksi Unescon maailman-perintökohteista. Tämä kahdenkymmenenkahdeksan kiven ryhmä kattaa 21,68 neliökilometrin alueen kansallispuistossa. Kivet koostuvat mm. graniitista ja basaltista. Ryhmän korkein muodostuma, Mount Olga, on 545,4 m korkea.
Upea illallinen kirkkaan tähtitaivaan alla ”Sounds of Silence Dinner in the desert” (säävaraus.)

10 pv
Aamuvarhaisella lähdetään hotellista ihailemaan auringonnousua ja Uluru-monoliittia, joka kohoaa auringon säteissä hohtavan punaisena 348 metrin korkeuteen keskellä autiomaata. Tee- ja keksitarjoilun jälkeen kuljetus takaisin hotelliin, jossa aamiainen. Aamiaisen jälkeen ajetaan autiomaan halki Alice Springsiin, josta myöhään iltapäivällä lento Cairnsiin. Saapuminen Cairnsiin ja kuljetus hotelliin ja majoittuminen.

11 pv
Aamiainen hotellissa. Vapaapäivä ja omaa ostoksiin ja rentoutumiseen hotellin uima-altaalla.

12 pv
Aamiainen hotellissa. Vapaa päivä tai mahdollisuus lisämaksulliselle kokopäivän retkelle vuoristossa sijaitsevaan Kurandan kylään. Ylös noustaan jyrkkiä vuorenrinteitä pitkin kiipeävällä vanhalla maisemajunalla ja alas palataan sademetsän latvusten yläpuolella kulkevaa köysirataa pitkin. Päivän ohjelmassa on aboriginaalien esityksiä, kuten tanssia sekä bumerangin ja keihään heittoa. Buffetlounas päivän aikana. Illallinen.

13 pv
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen kävellään satamaan ja lähdetään Cairnsin suosituimmalle retkelle. Risteily katamaraanilla vie Suurelle Valliriutalle ja päivän aikana luvassa on aurinkoa ja upean värikästä vedenalaista elämää. Mahdollisuus uimiseen ja snorklausvälineiden vuokraamiseen. Buffetlounas. Paluu illaksi hotelliin.

14 pv
Aamuyöstä kuljetus lentokentälle, josta lento Brisbaneen, jossa koneenvaihto ja jatkolento Singaporeen. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen.

15 pv
Aamiainen hotellissa. Puoliltapäivin lähtö kiertoajelulle ja tutustuminen Singaporen nähtävyyksiin kuten Padangin, Cricket Clubin, Parlamentti talon, Korkeimman Oikeuden ja kaupungintalon, Marina Bayn, Thian Hock Keng temppelin ja Little Indian. Paluu hotelliin, jossa illallinen ja kuljetus lentokentälle. Finnairin suora lento Helsinkiin.

16 pv
Saapuminen Helsinkiin aamuvarhaisella.


Australia Sydney tekemistä ja käyntikohteita

* Sydneyn oopperatalo on vuonna 1973 valmistunut oopperatalo. Sydneyn oopperatalo on yksi erikoisimmista ja kuuluisimmista 1900-luvulla rakennetuista rakennuksista. Australialaisille oopperatalo on tärkeä ikoni Australialaisessa kulttuurissa. Oopperatalossa esitetään jatkuvasti teatteriesityksiä, balettiesityksiä musiikkinäytöksiä ja oopperaa. Oopperataloon mahtuu muutama tuhat ihmistä ja rakennus sisältää viisi teatteria, viisi harjoittelustudiota, kaksi päähallia, neljä ravintolaa, kuusi baaria ja  paljon matkamuistomyymälöitä.

* Darling Harbour Satama-alueella Darling Harbourilla on paljon turistikauppoja ja ravintoloita. Darling Harbour on ihmisistä kuhiseva alue jossa sijaitsee muun muassa kiinalainen ystävyyden puutarha, 3D Imax-teatteri ja Australian kansallinen merenkulkumuseo.

* Sydney Aquarium Sydney Aquarium on yksi maailman suurimmista näyttelyaltaista ja se esittelee yli 5000 Australialaista kalalajia niiden luonnollisessa ympäristössä. 145 Metrin mittaisessa tunnelissa voi ihmetellä vedenalaista elämää.

* Australian Museum Australialainen museo avattiin yleisölle vuonna 1857, ja se on yksi parhaimmista luonnonhistoriallisista museoista maailmassa. Museo esittelee Australian alkuperäiskansojen ihmisten rituaaleja, nisäkkäitä sekä erikoisia ja mielenkiintoisia esineitä. Museossa järjestetään jatkuvasti näyttelyjä, esityksiä ja opastettuja museokierroksia. Museo esittelee kirjavasti eläinten ja ihmisten historiakaaren Australiassa.

* Bondi Beach Bondi Beach on uimaranta ja sitä ympäröivä lähiö Sydneyn itärannikolla. Ranta sijaitsee 7 kilometriä Sydneyn keskustasta. Bondi Beach on noin kilometrin pituinen ranta ja siellä käy suuri määrä vierailijoita vuoden aikana. Ranta on tunnettu ympäri maailmaa tv ohjelmista, elokuvista ja sen monipuolisista tapahtumista. Bondi Beach isännöi myöskin rantapallokilpailun vuoden 2000 kesäolympialaisissa.

* Sydney Tower on Sydneyn korkein ja Australian toiseksi korkein rakennelma Q1-pilvenpiirtäjän jälkeen.

* Manly Beachin uimaranta Sydneyn pohjoisessa kaupunginosassa Australiassa on suosittu turistikohde. Rannan kolme osaa pohjoisesta etelään ovat Queenscliff, Pohjois-Steyne ja Etelä-Steyne. Rannan maisemaa hallitsevat norfolkinaraukariat.

* Blue Mountains – Alle kahden tunnin ajomatkan päässä länteen on tämä jylhä vuoristo, jonka maalauksellisen vehreitä rinteitä peittävät syrjäiset metsät.

* Hunter Valley -viinialue – Aja vehreän maaseudun läpi saapuaksesi tälle kuuluisalle viinialueelle maistelemaan herkullisia viinejä ja paikallista ruokaa. Sopii hyvin päiväretkeksi.

* Port Stephens – Kahden ja puolen tunnin matkan päässä Sydneystä löydät nämä tyrmäävät, hiekkarantojen ja -dyynien ympäröimät lahdet.

* Canberra – Australian pääkaupunkiin ehtii päiväretkellä Sydneystä. Tarkkaan suunniteltu kaupunki on maan vallan keskus ja sijaitsee keskellä tyypillisiä australialaisia ’bushland’-maisemia.

Hotellit:

2.-3.11. Eaton Smart Hotel ***+ / Hongkong
hongkong.eatonhotels.com/info/hong_kong_hotels.htm

4.-6.11. Rydges Melbourne ***+ / Melbourne
http://www.rydges.com/accommodation/melbourne-vic/melbourne-cbd/welcome/

6.-9.11. Parkroyal Darling Harbour****/ Sydney
www.parkroyalhotels.com/en/hotels/australia/sydney/parkroyal_darling_harbour_sydney/index.html

9.-10.11. Outback Pioneer Hotel *** (vaatimaton) / Ayers Rock
www.ayersrockresort.com.au/outback/

10.-14.11. Pacific Hotel Cairns **** / Cairns
www.pacifichotelcairns.com/#

14.-15.11. Rendezvouz Grand Hotel ****/ Singapore
www.rendezvoushotels.com/singapore/

Sydney on Australian suurin kaupunki. Se on myös yksi maailman kauneimmista kaupungeista.
Virallinen kieli: Englanti
Valuutta: Australian Dollari
Passi ja viisumi: Australiaan matkustavien täytyy hankkia etukäteen viisumi.
Viisumin voi hankkia kätevästi netistä osoitteesta http://www.immi.gov.au/e_visa/evisitor.htm
Aikaero Suomeen: +6-8
Kesäaika ei ole käytössä

 

 

 

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja lentoyhtiön/laivayhtiön sekä lentoluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla "Varaa matka"-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa