Australia kiertomatka – kerran elämässä

Australia kiertomatka haaveissa? Koe aboriginaalien maa Ulurusta Sydneyyn ja Melbourneen. Piipahdat myös Singaporessa. Varaa unelmiesi Australian matkat >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Australia kiertomatka – kerran elämässä

Australia kerran elämässä!

Australia on omintakeinen maa, jonne monet ovat matkustaneet etsimään unelmiensa elämää. Australia kiertomatka on mahtava road trip, jolla koet tämän valtavien vastakohtien ja suurten unelmien maan syvemmin! Rennot aussit toivottavat sinut tervetulleeksi niin Sydneyn ja Melbournen sykkeeseen, pikkukaupunkeihin ja pensaikkomaille, aboriginaalien asuinpaikoille kuin upeaan Uluruun. Samalla reissulla tutustut myös yhteen Kaukoidän helmistä: elämää sykkivään Singaporeen.

Australia kiertomatka

Kiehtovat suurkaupungit, valtamerten hiekkarannat koralleineen, kukoistavat viinitarhat, aavat erämaat, elämää täynnä olevat sademetsät ja huikeat vuoristomaisemat jättävät muistoja, jotka eivät haalistu.

Tällä matkalla tutustut aboriginaalien kulttuuriin Alice Springsissä ja ihailet auringonnousua Kings Canyonissa verkkaisesti patikoiden. Näet tietenkin myös mantereen tunnetuimman nähtävyyden – Ulurun kalliomuodostelman eli Ayers Rockin, joka hehkuu auringossa terrakotanpunaisena.

Sydney, Melbourne ja kotoisat pikkukupungit

Sukellat myös Sydneyn ja Melbournen sykkeeseen, joille vastakohtana vierailet monissa kotoisissa pikkukaupungeissa ja pölyisillä pensaikkomailla. Pääset roadtrippaamaan pitkin valtameren rantaa kulkevia valtateitä ja levähtämään välillä laguunirantojen valkealla hiekalla.

Matkallasi voit poiketa myös jylhään vuoristoon, jonka rinteitä peittävät maalauksellisen vehreät metsät. Ainoastaan Australiassa voit kohdata myös luonnon ihmeellistä elämää, kuten koalakarhuja, kenguruja, kookaburria ja dingoja.

Tee Australian matkaunelmastasi totta nyt ja lähde oikealle once in a lifetime -matkalle! Austraian matkat räätälöimme toiveidenne mukaan.

Australia kiertomatka

Uusi Seelanti kiertomatka>

 

Kymenmatkat FB>

Hintaesimerkkimme 16 pv: 4095 €/hlö

Hintaan sisältyy:
* reittilennot turistiluokassa
* lentolippujen verot ja viranomaismaksut
* lentokenttäkuljetukset kohteissa
* majoittuminen kahden hengen huoneessa
* autonvuokraus

Huom! Australiaan vaaditaan viisumi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen.

Matkaohjelma:

1 pv
Puolenyön aikaan Finnairin suora lento Singaporeen.

2 pv
Iltapäivällä saapuminen Singaporeen. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Ilta omaa aikaa levätä ja tutustua kaupunkiin. Singapore on siisti ja turvallinen kohde, jossa yhdistyy itä ja länsi. Monet kulttuurit kohtaavat tällä pienellä alueella, jossa asustaa noin viisi miljoonaa asukasta. Kaupunkiin tutustumisen voi aloittaa vaikkapa Singapore Flyerista; maailman suurimmasta maailmanpyörästä, joka vie sinut 165 metrin korkeuteen. Edullista ja maittavaa ruokaa kannattaa käydä etsimässä esimerkiksi Little Indian alueelta.

3 pv
Aamiainen hotellissa. Sinulla on vielä koko päivä aikaa tutustua Singaporeen ja viettää aikaa vaikka shoppailemalla kaupungin tunnetuimmalla ostoskadulla Orchard Roadilla. Tämä usean kilometrin mittainen ostoskatu on yksi Aasian vilkkaimmista. Tai matkusta gondolihissillä Sentosan saarelle, mistä löytyy Singaporen kasino ja keinotekoinen ranta, jonka hiekka on tuotu Havaijilta. Illalla kuljetus lentokentälle, josta lento Australiaan.

4 pv
Alice Springsiin saavuttuasi ota lentokentältä vuokra-auton alle ja seikkailusi Australiassa voi alkaa! Tämän päivän voit viettää tutustumalla Alice Springsin alueeseen ja sen moniin nähtävyyksiin. Pieni, noin 27 000 asukkaan kaupunki on Australian aboriginaalien keskus ja kaupungin gallerioissa voi tutustua heidän taiteeseensa ja kulttuuriinsa.

5 pv Alice Springs-Kings Canyon (474km)
Matkaa mantereen keskiosan halki kohti Kings Canyonia. Valokuvauksellisen kanjonin seinät ovat yli sata metriä korkeat.

6 pv Kings Canyon-Uluru (321km)
Herää aikaisin ja lähde ihailemaan auringonnousua Kings Canyonille. Paras aika kulkea 6km mittainen Rim Walk -vaellusreitti onkin juuri aamulla. Reitin kulkemiseen kannattaa varata ainakin neljä tuntia. Matkaa Lasseter Highwayta pitkin Yularan alueelle. Alueen tunnetuin nähtävyys on Uluru (Ayers Rock)  – valtavan kokoinen kalliomuodostelma, joka kohoaa auringon säteissä hohtavan punaisena 348 metrin korkeuteen keskellä autiomaata. Uluru on alueen alkuperäiskansojen pyhä paikka. Lähistöllä sijaitsee myös toinen näkemisen arvoinen luontokohde Kata Tjuta (The Olgas), joka on yli 30 kupolinmuotoisen kallion muodostama vuorijono. Pysähdy myös Uluru-Kata Tjuta Cultural Centressä, jossa voit oppia lisää alueen historiasta, luonnosta ja aboriginaalien elämästä. Päivä kannattaa päättää ihailemalla auringonlaskua Ulurun yllä.

7 pv
Aamulla ehdit vielä hetken tutustua alueen nähtävyyksiin ja luontoon, ennen kuin palautat vuokra-auton Ayers Rockin lentokentälle. Päivän kohteena on Australian suurin ja kenties tunnetuin kaupunki Sydney. Lentokentältä sinulla on kuljetus hotellille ja illalla ehdit vielä tutustua tähän kansainväliseen miljoonakaupunkiin ja sen tunnetuihin nähtävyyksiin.

8 pv
Koko päivä aikaa tutustua Sydneyn nähtävyyksiin. Sydneyon Oopperatalon ja Harbour Bridgen lisäksi kannattaa tutustua Darling Harbourin alueeseen, josta löytyy paljon ravintoloita sekä Sydney Aquarium, jossa pääsee ihailemaan vesinokkaeläimiä ja trooppisia kaloja. Jos mantereen ainutlaatuinen eläimistö kiinnostaa, kannattaa myös matkata bussilla hieman kaupungin ulkopuolelle Koala Parkiin, missä koalat, kengurut, vompatit, kookaburrat ja dingot asustavat.

9 pv Sydney-Jervis Bay (198km)
Aamulla noudat vuokra-auton keskustasta ja matka rannikkoa pitkin kohti Melbournea alkaa. Grand Pacific Driven komeat maisemat odottavat, kun ajat Sea Cliff Bridgeä pitkin ja sademetsän halki Wollongongiin ja sieltä Jervis Bay:n alueelle. Lähistöllä oleva Hyams Beachilla sanotaan olevan maailman valkein hiekka ja Jervis Bay on tunnettu myös delfiinipopulaatiostaan.

10 pv Jervis Bay-Batemans Bay (141km)
Matka jatkuu kohti etelää ja Batemans Bayta. Reitin läntisellä reunalla on ihastuttavat maisemat kansallispuistoon ja itäpuolella henkeäsalpaavan upea rantaviiva. Batemans Bay on hyvä lähtöpaikka helpoille patikkaretkille Clyde Valleyn alueelle tai läheiseen kansallispuistoon.

11 pv Batemans Bay-Merimbula (175km)
Princes Highway kuljettaa sinut monien kauniiden pikkukaupunkien ja metsien läpi, ja matkalla ylität rajan New South Walesin ja Victorian osavaltioiden välillä. Majoitut Merimbulan kaupungissa, jossa on laguuneja, rantoja ja valkeaa hiekkaa.

12 pv Merimbula-Lakes Entrance (267km)
Matkalla kohti Lakes Entracen aluetta kannattaa pysähtyä Cape Conran Coastal Parkissa ja Marlon pikkukylässä. Lakes Entracen alue on täynnä jokia, järviä ja laguuneja.

13 pv Lakes Entrance-Wilsons Promontory (274km)
Tämän päivän reittisi kulkee halki Victorian pensaikkomaiden kohti Wilsons Promontorya. Matkalla voit pysähtyä Holey Plains State Parkissa, jossa on paljon Australian kotoperäistä kasvillisuutta ja eläimistöä.

14 pv Wilsons Promontory-Phillip Island (124km)
Tämän matkapäivän aikana pääset ihailemaan Victorian rannikon silmiä hivelevän kauniita maisemia. Reitin varrelta löytyy lukuisia pikkukaupunkeja, joissa on maaseutumainen tunnelma ja voit käydä Cape Petersonilla Bunurong Marine and Coastal Parkissa tutustumassa rannikon ihmeellisyyksiin. Illaksi saavut Phillips Islandille, jossa asustavat Australian kuuluisat pikkuiset pingviinit. Joka ilta pingviinit palaavat takaisin rannalle ja tätä pingviiniparaatia ei kannata missata!

15 pv Phillip Island-Melbourne (141km)
Lyhyen ajomatkan jälkeen saavut matkasi viimeiseen kohteeseen; boheemiin Melbourneen. Victorian osavaltion pääkaupunki ja Australian toiseksi suurin kaupunki on maan kulttuuripääkaupunki ja se onkin täynnä mielenkiintoisia gallerioita, teattereita, musiikkitapahtumia ja festivaaleja. Kaupungin asukkaat ovat myös urheiluhulluja ja Melbournessa järjestetäänkin useita isoja urheilutapahtumia ympäri vuoden. Jos haluaa paeta kaupungin hulinaa, keskustasta pääsee helposti raitiovaunulla St.Kildan rannoille noin puolessa tunnissa.

16 pv
Aamupäivällä ehdit vielä käydä tutkimassa Melbournen tarjontaa. Kannattaa vierailla esimerkiksi Queen Victoria Marketilla, joka on eteläisen pallonpuoliskon suurin ulkoilmatori ja täynnä toinen toistaan herkullisempia hedelmiä, vihanneksia, lihatuotteita ja merenantimia. Huimapäät voivat myös käydä ihastelemassa kaupunkia Eureka Skydeckillä, joka on 285 metrin korkeudessa sijaitseva näköalatasanne. Mikäli maisemat eteläisen pallonpuoliskon korkeimmalta näköalatasanteelta eivät mielestäsi ole tarpeeksi huikeat, piipahda samassa rakennuksessa sijaitsevalla The Edge:llä – lasisella ulokkeella kaupungin yllä! Illalla kuljetus lentokentälle ja lento takaisin Suomeen.


Australia Sydney tekemistä ja käyntikohteita

* Sydneyn oopperatalo on vuonna 1973 valmistunut oopperatalo. Sydneyn oopperatalo on yksi erikoisimmista ja kuuluisimmista 1900-luvulla rakennetuista rakennuksista. Australialaisille oopperatalo on tärkeä ikoni Australialaisessa kulttuurissa. Oopperatalossa esitetään jatkuvasti teatteriesityksiä, balettiesityksiä musiikkinäytöksiä ja oopperaa. Oopperataloon mahtuu muutama tuhat ihmistä ja rakennus sisältää viisi teatteria, viisi harjoittelustudiota, kaksi päähallia, neljä ravintolaa, kuusi baaria ja  paljon matkamuistomyymälöitä.

* Darling Harbour Satama-alueella Darling Harbourilla on paljon turistikauppoja ja ravintoloita. Darling Harbour on ihmisistä kuhiseva alue jossa sijaitsee muun muassa kiinalainen ystävyyden puutarha, 3D Imax-teatteri ja Australian kansallinen merenkulkumuseo.

* Sydney Aquarium Sydney Aquarium on yksi maailman suurimmista näyttelyaltaista ja se esittelee yli 5000 Australialaista kalalajia niiden luonnollisessa ympäristössä. 145 Metrin mittaisessa tunnelissa voi ihmetellä vedenalaista elämää.

* Australian Museum Australialainen museo avattiin yleisölle vuonna 1857, ja se on yksi parhaimmista luonnonhistoriallisista museoista maailmassa. Museo esittelee Australian alkuperäiskansojen ihmisten rituaaleja, nisäkkäitä sekä erikoisia ja mielenkiintoisia esineitä. Museossa järjestetään jatkuvasti näyttelyjä, esityksiä ja opastettuja museokierroksia. Museo esittelee kirjavasti eläinten ja ihmisten historiakaaren Australiassa.

* Bondi Beach Bondi Beach on uimaranta ja sitä ympäröivä lähiö Sydneyn itärannikolla. Ranta sijaitsee 7 kilometriä Sydneyn keskustasta. Bondi Beach on noin kilometrin pituinen ranta ja siellä käy suuri määrä vierailijoita vuoden aikana. Ranta on tunnettu ympäri maailmaa tv ohjelmista, elokuvista ja sen monipuolisista tapahtumista. Bondi Beach isännöi myöskin rantapallokilpailun vuoden 2000 kesäolympialaisissa.

* Sydney Tower on Sydneyn korkein ja Australian toiseksi korkein rakennelma Q1-pilvenpiirtäjän jälkeen.

* Manly Beachin uimaranta Sydneyn pohjoisessa kaupunginosassa Australiassa on suosittu turistikohde. Rannan kolme osaa pohjoisesta etelään ovat Queenscliff, Pohjois-Steyne ja Etelä-Steyne. Rannan maisemaa hallitsevat norfolkinaraukariat.

* Blue Mountains – Alle kahden tunnin ajomatkan päässä länteen on tämä jylhä vuoristo, jonka maalauksellisen vehreitä rinteitä peittävät syrjäiset metsät.

* Hunter Valley -viinialue – Aja vehreän maaseudun läpi saapuaksesi tälle kuuluisalle viinialueelle maistelemaan herkullisia viinejä ja paikallista ruokaa. Sopii hyvin päiväretkeksi.

* Port Stephens – Kahden ja puolen tunnin matkan päässä Sydneystä löydät nämä tyrmäävät, hiekkarantojen ja -dyynien ympäröimät lahdet.

* Canberra – Australian pääkaupunkiin ehtii päiväretkellä Sydneystä. Tarkkaan suunniteltu kaupunki on maan vallan keskus ja sijaitsee keskellä tyypillisiä australialaisia ’bushland’-maisemia.

Australia Melbourne Victoria Hotel

Victoria Hotel sijaitsee Melbournen liikekeskustassa, 5 minuutin kävelymatkan päässä Bourke Streetin ostoskeskuksesta ja Federation Square -aukiolta.

Lue lisää
Australia Mercure Alice Springs

Mercure Alice Springs Resort on moderni hotelli vain viiden minuutin kävelymatkan päässä Alice Springsin keskustasta. Hotellissa on uima-allas, ravintola ja baari sekä kuntosali ja ilmainen pysäköinti.

Lue lisää
Australia Comfort Inn & Suites Emmanuel

Comfort Inn & Suites Emmanuel sijaitsee The Esplanadella Lakes Entrancessa, noin viiden minuutin ajomatkan päässä Ninety Miles -rannalta.

Lue lisää
Australia Devere Hotel Sydney

Devere Hotel sijaitseen trendikkään Potts Pointin alueella, 10 minuutin kävelymatkan päässä Woolloomooloosta ja Elizabeth Baystä ja lähellä Sydneyn keskustaa.

Lue lisää

Sydney on Australian suurin kaupunki. Se on myös yksi maailman kauneimmista kaupungeista.
Virallinen kieli: Englanti
Valuutta: Australian Dollari
Passi ja viisumi: Australiaan matkustavien täytyy hankkia etukäteen viisumi.
Viisumin voi hankkia kätevästi netistä osoitteesta http://www.immi.gov.au/e_visa/evisitor.htm
Aikaero Suomeen: +6-8 Kesäaika ei ole käytössä
Matkavakuutus: Pyydämme tarkistamaan, että sinulla on riittävän kattava matkavakuutus.
Matkadokumentit: Tarkasta aina ennen lähtöä matkakohteeseen vaadittavat selvitykset, dokumentit, rokotukset ja terveysselvitys, jotka sinulla tulee olla matkalla mukana.

Ilmasto: Australiassa on subtrooppinen aavikko- ja aroilmasto, lauhkea vyöhyke etelä- ja itärannikolla ja pohjoisessa trooppinen savanni. Pyörremyrskyt pohjoisosissa ja metsäpalot etelä- ja keskiosissa ovat yleisiä kesäkuukausina.

Tiedot sitoumuksetta

Hintaesimerkkimme 16 pv: 4095 €/hlö

Hintaan sisältyy:
* reittilennot turistiluokassa
* lentolippujen verot ja viranomaismaksut
* lentokenttäkuljetukset kohteissa
* majoittuminen 2-hengen huoneessa

Huom! Australiaan vaaditaan viisumi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen.

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin valmiita matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Useisiin näistä matkoista sisältyy opastus. Opastus on useimmissa perillä kohteessa, ei lentojen aikana, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka/Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

Matkaehdot

Räätälöityihin matkapaketteihin sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen.

Tapahtumaliput

Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle. Linkit muihin sivustoihin – käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

Passi ja viisumi

Matkustajan velvollisuus on huolehtia siitä, että hänellä on matkaa varten tarvittavat matka-asiakirjat. Tarkista passia, viisumia ja mahdollisia muita asiakirjoja koskevat vaatimukset kohdemaan lähimmästä edustustosta.
Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Matkavakuutukset  

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

Hyvä tietää – matkaohjeita

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555