Balkanin kierros – Serbia – Bosnia-Hertsegovina – Montenegro – Kroatia

Balkanin niemimaa on vuosisatojen ajan ollut eri kansojen sulatusuuni suurten imperiumien, uskontojen ja muinaisten kauppareittien risteyskohdassa ja tämä on jättänyt jälkensä alueen kieliin, perinteisiin, kulttuuriin ja keittiöön. Englanniksi opastettu kiertomatka tutustuttaa sinut tämän vielä hieman tuntemattomamman, mutta kiehtovan seudun moniin kasvoihin.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Balkanin kierros – Serbia – Bosnia-Hertsegovina – Montenegro – Kroatia

Serbia (Belgrad) – Bosnia-Hertsegovina (Sarajevo) – Montenegro (Kotor) – Kroatia (Dubrovnik)  –  Euroopan piilotetut helmet

Balkanin niemimaa on vuosisatojen ajan ollut eri kansojen sulatusuuni suurten imperiumien, uskontojen ja muinaisten kauppareittien risteyskohdassa ja tämä on jättänyt jälkensä alueen kieliin, perinteisiin, kulttuuriin ja keittiöön.

Linnoitukset, palatsit ja keskiaikaiset ortodoksiluostarit edustavat vain pientä osaa seudun nähtävyyksistä; aikaa voi viettää niin kansallispuistoissa, hiekkarannoilla ja idyllisissä vuoristokylissä kuin kaupungin villeissä yökerhoissa tai ravintoloissa nauttimassa alueen monipuolisesta ruokakulttuurista sekä perinteisestä balkanilaisesta vieraanvaraisuudesta.

Matkustamme historiallisella Šargan -junalla henkeäsalpaavien vuoristomaisemien halki, teemme veneretken Kotorin lahdella ja ajamme bussilla ohi henkeäsalpaavien maisemien ja ihastuttavien pikkukylien.

Hintaesimerkkimme 7 pv: 1399 € / hlö
minimi 2 henkilön ryhmälle

Yhden hengen huone lisämaksusta 340 € / hlö

Lähtöpäivät 2020: 11.4, 2.5, 16.5, 30.5, 13.6, 27.6, 11.7, 25.7, 15.8, 5.9, 12.9, 26.9 ja 10.10

1. päivä

Lento Helsingistä Belgradiin, majoittuminen hotelliin, vapaata aikaa tutustua kaupunkiin. Illalla tapaat matkanjohtajan ja muut ryhmäläiset.

2. päivä

Aamupäivällä Belgradin opastettu kierros, jossa tutustutaan kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten Jugoslavian Historialliseen museoon, Tasavallan Aukioon, Pyhän Savan Katedraaliin ja Kalemegdan puistoon ja linnoitukseen.

3. päivä

Aamulla suunnataan kohti Zlatiborin vuoristomaisemia. Aluksi ajetaan Ovčar-Kablar -solan halki Taran Kansallispuistoon, jossa matkustetaan historiallisella Šargan -junalla henkeäsalpaavien vuoristomaisemien halki.  Tutustuminen Drvengradin kylään, joka on rakennettu suurimmaksi osaksi puusta ja jossa järjestetään vuosittain suuret elokuvajuhlat, joissa moni maailmankuulu näytelijäkin on vieraillut. Illalla majoittuminen Zlatiboriin ja hotellilla perinteinen serbialainen illallinen.

4. päivä

Matka jatkuu kohti Bosnia-Hertsegovinaa. Matkalla maan pääkaupunkiin Sarajevoon pysähdytään Višegradin kaupungissa. Monikulttuurisessa Sarajevossa tehdään kiertoajelu ja tutustutaan kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten kaupungintaloon, vanhaan kaupunkiin, kirkkoihin ja moskeijoihin. Kaupunkikierroksen aikana näet niin Euroopan ensimmäisen julkisen vessan kuin Latin Bridgen, jossa 1914 Gavrilo Princip ampui Itävalta-Unkarin arkkiherttuan Frans Ferdinandin ja näin aiheutti Ensimmäisen Maailmansodan.

5. päivä

Kierros jatkaa kohti Mostaria, joka on yksi Balkanin kauneimmista kaupungeista. Mostarissa nähdään tietenkin eräs Bosnian tunnetuimmista nähtävyyksistä, Stari Most -silta, mutta tutustaan myös Koskin-Mehmed Pashan -moskeijaan, kultaseppien katuun ja muihin paikallisiin nähtävyyksiin. Mostarissa sinulla on hieman vapaata aikaa vaikkapa lounaan nauttimiseen, ennen kuin matka jatkuu vanhaan Blagajin kaupunkiin ja Trebinjeen, jossa on lyhyt kaupunkikierros.

6. päivä

Tämä reissupäivä vie sinut Montenegroon. Matkalla Kotoriin pysähdytään pienessä Perastin kaupungissa ja tehdään veneretki Kotorin lahdella, tutustuen pieneen ihmisten rakentamaan ’Our Lady of the Rocks’ -saareen, jossa on kirkko. Adrianmeren rannalla sijaitsevan Kotorin vanhimmat rakennukset ovat peräisin 1100-luvulta. Kävelykierroksen jälkeen sinulla on vielä hetki omaa aikaa tutustua tähän Balkanin kätkettyyn helmeen ennen kuin matka jatkuu Kroatiaan ja maan kenties tunnetuimpaan kaupunkiin Dubrovnikiin. Vanhaa kaupunkia ympäröivät kahden kilometrin mittaiset kaupunginmuurit, joita pitkin on hyvä kiertää tutustumassa kaupunkiin ja sen lukuisiin nähtävyyksiin.

7. päivä

Kuljetus Dubrovnikin lentokentälle

Serbia Belgrad Hotel Royal Inn

Vuonna 1885 rakennettu historiallinen Hotel Royal sijaitsee erinomaisella paikalla Belgradin keskustassa, vain lyhyen kävelymatkan päässä kuuluisista nähtävyyksistä, kuten Kansallismuseosta sekä Kalemegdan-puistosta ja -linnoituksesta. Kaikissa hotellin 97 huoneessa on ilmastointi ja niiden varusteluun kuuluu minibaari sekä taulutelevisio.

Lue lisää
Serbia Zlatibor Hotel Palisad

Jokaisessa 219 yksilöllisesti sisustetussa huoneessa on ilmainen langaton internetyhteys ja minibaari. Vieraiden käytössä on taulutelevisio, josta voit katsella kaapelikanavia ja muihin mukavuuksiin kuuluu oleskelualueet ja huonepalvelu.

Lue lisää

Bosnia-Hertsegovina tunnetaan Mostarin vanhasta sillasta, Stari Most, monista kivisistä moskeijoistaan ja kauniista luonnostaan.
Pääkaupunki: Sarajevo
Virallinen kieli: Bosnia
Valuutta:  Bosnian markka
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia. Passin tulee olla voimassa vähintään kolme kuukautta maasta poistumisen jälkeen.
Aikaero Suomeen: -1

Tiedot sitoumuksetta

Kroatia on ruoan, viinin ja musiikin luvattu maa. Vihreät maisemat ja lukuisat nähtävyydet kruunaavat tämän upean lomakohteen.
Pääkaupunki: Zagreb
Virallinen kieli: Kroatia
ValuuttaKroatian kuna
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin. Passin tulee olla voimassa koko maassaolon ajan.
Aikaero Suomeen: -1
Tiedot sitoumuksetta.

Montenegro tunnetaan kauniista , kirkasvetisistärannoistaan Adrienmeren rannalla. Montenegro on valtio Balkanilla, Etelä-Euroopassa. Sen naapureita ovat Albania, Bosnia ja Hertsegovina, Kroatia, Kosovo ja Serbia. Maa rajoittuu osittain Adrianmereen.
Pääkaupunki: Podgorica
Virallinen kieli: Montenegro
Valuutta:  Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta ei vaadita Montenegroon viisumia. Ilman viisumia Montenegrossa voi oleskella 90 päivää. Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta maahan saapumisesta.
Aikaero Suomeen: +1

Tiedot sitoumuksetta

Serbia on vielä koskematon maa useille turisteille, se on kuitenkin Balkanin alueen suurin valtio, mutta matkakohteena jäänyt Kroatian ja Slovenian varjoon.
Pääkaupunki: Belgrad
Virallinen kieli: Serbia
Valuutta: Serbian dinaari
Passi ja viisumi: Serbiaan matkustettaessa Suomen kansalaiset tarvitsevat passin. Suomalaiset eivät tarvitse viisumia, jos oleskelu maassa kestää alle 90 päivää.
Aikaero Suomeen:  -1

Tiedot sitoumuksetta.

Hintaesimerkkimme 7 pv: 1399 € / hlö
minimi 2 henkilön ryhmälle

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki-Belgrad / Dubrovnik-Helsinki
* Lentokenttäverot
* Majoitus kahden hengen huoneessa
* Lentokenttäkuljetukset Belgradissa ja Dubrovnikissa
* Ohjelman mukaiset kuljetukset nykyaikaisella, ilmastoidulla linja-autolla
* Paikallinen englanninkielentaitoinen opas mukana kohteissa
* Illallinen Zlatiborissa

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen sekä Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

* Matkavakuutukset   Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille
* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi
* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos
* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla
* Matkailuterveys ja rokotukset »
* Tuontimääräykset » Tulli.fi
* Matkustustiedotteet ja matkustusilmoitukset »  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö
Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555

Oma sijaintini
Hae ajo-ohjeet