Skotlanti Glasgow kaupunkiloma

Glasgow:ssa näet Skotlannin korkeimman tornin ja voit matkustaa Glasgown metrolla, joka on maailman kolmanneksi vanhin metrojärjestelmä.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Skotlanti Glasgow kaupunkiloma

Glasgow on Skotlannin suurin kaupunki. Vaikka se ei ulkonäöltään ehkä olekaan yhtä vaikuttava kuin maan pääkaupunki Edinburgh, on siinä kuitenkin ainutlaatuista särmää, ja sitä pidetään erityisesti Skotlannin kulttuuri- ja urheilupääkaupunkina. Glasgown lentokentälle pääsee lentämällä suoraan halpalentoyhtiöillä jostakin Euroopan suurkaupungista, ja lentokentältä kaupunkiin pääsee 10 minuutin välein kulkevalla bussilla. Toinen vaihtoehto on ensin matkustaa vaikkapa Edinburghiin ja jatkaa sieltä matkaa nopeakulkuisella junalla samalla maisemia katsellen.

Glasgown keskusta on alueena melko pieni, mutta siellä on uskomaton määrä mielenkiintoisia ostospaikkoja pikkuputiikeista isoihin ketjuliikkeisiin ja ostoskeskuksiin. Glasgown keskusta onkin Iso-Britannian vilkkain paikka Lontoon West Endin jälkeen. Kaupungin varsinaiset nähtävyydet sijaitsevat hieman keskustan ulkopuolella, mutta niihin on helppo matkustaa kaupungin kätevällä 15 aseman metroverkostolla. Kaupungin vihreässä länsiosassa kannattaa istuskella kauniissa Kelvingroven puistossa ja kierrellä alueen lukuisissa museoissa ja taidegallerioissa. Itäosassa kannattaa käydä tutkimassa vanhaa hautausmaata, jonka huipulta on hieno näkymä koko kaupunkiin. Itäisessä osassa sijaitsee myös Glasgown katedraali, johon on haudattu kaupungin oma suojeluspyhimys St Mungo.

Hintaesimerkkimme 3 pv: 355 € / hlö

Hintaan sisältyy:
*Lennot turistiluokassa m/p
*Lentokenttäverot ja matkustajamaksu
*Majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa
*Hotelliaamiainen


Skotlanti Glasgow tekemistä ja käyntikohteita

* Glasgow on Skotlannin suurin kaupunki Clydejoen varrella Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja vuodesta 1966 se on ollut yksi Skotlannin paikallishallintoalueista. Kaupunki on tunnettu ulkopaikkakuntalaisille vaikeaselkoisesta murteesta, joka juontuu skotin kielestä. Glasgow sai kaupunkioikeudet vuonna 1178.

Kelvingrove, Glasgow´n kasvitieteellinen puutarha.

* Glasgow Science Centre
Glasgow Science Centre on tiedekeskus ja tunnettu matkailukohde joka sijaitsee oikealla puolella Clyde jokea, keskus avattiin vuonna 2001. Tiedekeskus koostuu kolmesta eri rakennuksesta, IMAX elokuvateatterista, 127metriä korkeasta Glasgow tornista ja päärakennuksesta joka sisältää varsinaisen tiedekeskuksen jossa on myöskin planetaario.

* Celtic Park
Celtic Park eli Parkhead on Celtic-jalkapalloseuran kotistadion. Stadion otettiin käyttöön vuonna 1892.
Stadionin katsojakapasiteetti on noin 60 000 henkilöä. Vuonna 2002 Celtic Park valittiin Yhdistyneen kuningaskunnan parhaaksi jalkapallostadioniksi.

* Kelvingrove
Kelvingrove on museo jossa on esillä taidetta eri aikakausilta sekä erilaisia kulttuuri- ja luonnonhistoriallisia esineitä. Museo koostuu 22 galleriasta jossa on esillä yli 8000 esinettä. Museon suunnittelussa on otettu huomioon erityisesti lapset ja lapsiperheet.

* Glasgow´n kasvitieteellinen puutarha
Puutarha avattiin vuonna 1842 vain jäsenille tarkoitettuna yksityispuutarhana.
Nykyisin puisto on julkinen ja siellä käy noin miljoona vierailijaa vuodessa.
Kasvitieteilijä Thomas Hopkirk perusti puutarhan 3 000 kasvilajilla vuonna 1817.

* Glasgow’n katedraali
Glasgow’n katedraalia alettiin rakentaa vuonna 1136, mutta se tuhoutui useita kertoja tulipaloissa. Katedraali valmistui vuonna 1197. Se on ainoa keskiaikainen katedraali Skotlannissa joka on säilynyt ehjänä.
Katedraalissa sijaitsee Saint Mungon hautaholvi, johon on mahdollista mennä päästä tutustumaan.

* Glasgow´n shoppailu
Glasgow´n keskustasta löytyy isoja ostoskeskuksia, esimerkiksi St Enoch ja Buchanan Galleries.
Ostoskatuja ovat erityisesti Sauchiehall Street ja Buchanan Street. Ydinkeskustan ympäriltä löytyy ostoskeskuksia ja lukuisia merkkiliikkeitä.

 

Hotelli Express by Holiday Inn City Riverside ***

Hotelli sijaitsee kaupungin keskustassa Clyde-joen varrella lähellä St. Enoch- metroasemaa ja Glasgown keskusrautatieasemaa. Monet kaupungin nähtävyyksistä kuten George Square, Peoples Palace-museo ja Glasgow Green-puisto sijaitsevat lyhyen matkan päässä hotellilta.
Hotellihuoneissa on kylpyhuone (suihku tai amme), satelliitti TV, puhelin, langaton internetyhteys, hiustenkuivain ja kahvin/teenkeittovälineet. Tallelokerot ovat vastaanotossa. Hotellissa on vastaanottotiski, ravintola, baari ja lounge.
Osoite: Stockwell Street,  G14LT Glasgow United Kingdom

Skotlanti/Yhdistynyt kuningaskunta tunnetaan etenkin linnoistaan joita sieltä löytyykin runsain määrin. Unohtamatta tietenkää viskitislaamoja joihin kannattaa ehdottomasti tehdä tutustumisretki.
Pääkaupunki: Lontoo/Edinburg (Skotlanti)
Virallinen kieli: Englanti
Valuutta: Englannin punta
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -2.

Tiedot sitoumuksetta.

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen sekä Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

* Matkavakuutukset   Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille
* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi
* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos
* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla
* Matkailuterveys ja rokotukset »
* Tuontimääräykset » Tulli.fi
* Matkustustiedotteet ja matkustusilmoitukset »  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö
Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555