Huippuvuorten risteily

Huippuvuorten risteily arktisten alueiden tutkimusmatkailijoiden jalanjäljissä. Tustu arktisen jäämeren kiehtoviin Huippuvuoriin! Varaa Huippuvuorten risteily >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Huippuvuorten risteily

Arktinen Norjan manner

Lähde kulkemaan arktisten alueiden ensimmäisten tutkimusmatkailijoiden jalanjäljissä ja lähde tutustumaan arktisen jäämeren kiehtovimpaan kohteeseen, Huippuvuoriin! Laiva matkaa Huippuvuorten länsirannikon henkeäsalpaavan upeissa maisemissa ja pääset nauttimaan ainutlaatuisesta kulttuurista ja villistä luonnosta. Huippuvuorten risteily vie sinut tutustumaan Barentsburgin, Longyearbyenin ja Ny Ålesundin kyliin, jotka ovat jo pitkään pärjänneet eristyksissä Norjan mantereesta.

Huippuvuorten risteily

Nostalgisuutta henkivä MS Nordstjernen on juuri oikean kokoinen laiva, jos haluat nähdä Huippuvuorten rannikon mielenkiintoisimpia arktisia kohteita lähietäisyydeltä. Jokainen matka on ainutlaatuinen johtuen paikallisista tekijöistä, kuten sääolosuhteista, jääkarhuhavainnoista tai muista mielenkiintoisista ja yllättävistä tapahtumista, joita seikkailulla voi odottaa.

Pyydä tarjous toimistoltamme >>>

Huippuvuorten risteily

Risteilyt> 

Kymenmatkat FB>

Risteile Huippuvuorten ympäri 12 päivässä! Tällä risteilyllä nähdään Huippuvuorten upeimmat luontokohteet, ihastutaan arktisiin pikkykyliin ja bongaillaan jääkarhuja. Näet vuonomaisemia, villieläimiä, kansallispuistoja ja arktista elämänmenoa. Matkan hintaan sisältyvät lennot Oslosta Longyearbyeniin.

Risteilyajankohta 2023:  17.7., 27.7., 6.8., 16.8., 26.8., 5.9. (12 pv)

Hintaesimerkkimme 6 pv: 6800 € / hlö

Matkaohjelma

PÄIVÄ 1. Oslo – Longyearbyen

Seikkailu alkaa iltalennolla Norjan pääkaupungista Oslosta Longyearbyeniin. Ennen lennon lähtöä voit halutessasi tutustua Osloon omatoimisesti. Longyearbyenissä odottaa toisenlainen maailma. Norjan kuhisevan pääkaupungin ja arktisen erämään reunamilla sijaitsevan pienen kylän välillä on suuri kontrasti. Yöpyminen hotellissa.

PÄIVÄ 2. Longyearbyen

Tämä norjalainen siirtokunta on ainutlaatuinen paikka. Arktisen ympäristön vaikutus on ilmeinen, mutta Longyearbyen on myös yllättävän kosmopoliittinen kaupunki taidegallerioineen, pubeineen, ravintoloiden pitkine viinilistoineen, putiikkeineen ja ostoskeskuksineen. Nauti kylän tunnelmasta ennen laivaan nousemista iltapäivällä.

PÄIVÄT 3-5. Luoteis-Huippuvuorten kansallispuisto

Huippuvuorten luoteisosia täplittävät saaret, vuonot ja rannat. Reitti nähtävyyksille saattaa kuitenkin olla jään peitossa, joten kapteeni ja miehistö etsivät parhaan reitin jääolosuhteiden mukaan. Suunnitelmiin kuuluu ainakin pysähdys Kongsfjordenissa ja Ny-Ålesundissa. Kongsfjordenia pidetään yhtenä Spitsbergenin kauneimmista vuonoalueista. Jäätiköistä suistuu valtamereen valtavia jäävuoria ja koko maisemaa kehystävät dramaattiset vuoret. Aiemmin hiilikaivostoiminnasta tunnettu Ny-Ålesundin alue toimii nykyään arktisena tutkimuslaitoksena.

PÄIVÄT 6-8. Huippuvuorten itäiset luonnonpuistot

Huippuvuorten itärannikolla asustelee saariston suurin jääkarhupopulaatio, joten matkalla on hyvät mahdollisuudet nähdä yksi jos toinenkin yksilö. Idässä Pohjoisen jäämeren hyytävät maisemat vaihtuvat jatkuvasti, joten myös matkareitti muuttuu olosuhteiden mukaan. Arvaamaton luonto tekee matkasta todellisen tutkimusmatkan. Mikäli olosuhteet sallivat, risteilyalus suuntaa Sjuøyanen saariryhmän maisemiin, saariston itäisimmälle Kvitøya-saarelle ja lopuksi saariston kolmanneksi suurimmalle saarelle Edgeøyalle.

PÄIVÄT 9-10. Etelä-Spitsbergenin kansallispuisto ja Bellsund

Matka jatkuu kohti Huippuvuorten eteläisintä kärkeä ja Hornsund-vuonon monipuolisia maisemia. Vuonoon työntyvä jää houkuttelee paikalle jääkarhuja, joilla on tapana metsästää jäällä.

PÄIVÄ 11. Isfjord

Päivä vietetään tutustuen saariryhmän suurimpaan vuonojärjestelmään Isfjordiin. Vuosituhansien saatossa jäätiköt ovat kaivertaneet kallioperään kaarevia laaksoja, joita asuttavat suuret poroyhteiskunnat.

PÄIVÄ 12. Longyearbyen – Oslo

Rantautuminen Longyearbyenin värikkääseen kylään tarkoittaa tutkimusmatkan loppua. Kuljetus lentokentälle ja lento Osloon. Matka päättyy.

 

 

Hurtigruten M/S Nordstjernen

Kaunis laiva henkii vielä vanhan ajan tunnelmaa ja kattojen ansiosta ulkokannella pystyy nauttimaan arktisen alueen luonnosta huonossakin säässä.

Lue lisää

Norjassa on huikean kaunis luonto vuonoineen, vuorineen ja jäätiköineen. Se on monelle tuttu kuninkaallisista, talviurheilusta sekä kalateollisuudesta.
Pääkaupunki: Oslo
Virallinen kieli: Norja
Valuutta: Norjan kruunu (NOK)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee henkilöllisyystodistuksen: ajokortti, passi tai henkilökortti.
Aikaero Suomeen: -1

Tiedot sitoumuksetta.

Hintaan sisältyy:

* Lennot Oslosta Longyearbyeniin
* Lentokenttäverot ja yksi ruumaan menevä matkalaukku per matkustaja
* Risteily valitussa hyttiluokassa täysihoidolla (ei sisällä juomia)
* Tee ja kahvi risteilyn aikana
* Kuljetus Longyearbyenin lentokentältä hotellille
* Majoitus hotellissa Longyearbyenissa aamiaisineen ennen ja jälkeen risteilyn
* Longyearbyenin kiertoajelu
* Englanninkielinen opastus
* Maininnousut Polar Circle -veneillä
* Aktiviteetit laivalla ja maissa
* Kuljetus laivalta hotellille

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä  Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555