Islannin opastettu talvimatka

Tutustu Islannin etelärannikon ihmeisiin, näe Islannin hämmästyttävät luonnonvoimat lähietäisyydeltä upealla Islannin kierroksellamme. Varaa matka Islantiin >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Islannin opastettu talvimatka

Salattujen voimien ja revontulien metsästystä

Tutustu Islannin etelärannikon ihmeisiin. Näe Islannin hämmästyttävät luonnonvoimat lähietäisyydeltä tällä upealla Islannin kierroksella. Koe kaikkien rakastamat kohteet, kuten kuumat lähteet, Gullfoss-vesipuotus, Jökulsárlón jäätikköjärvi, Diamond beach, Eyjafjallajokull-tulivuori ja Blue Lagoon. täältä löydät myös useita yöpymiskohteita, jotka ovat talvella otolliset revontulien metsästämiseen. Lähde mukaan Islannin opastetulle talvimatkalle!

Luonnonihmeitä, hevosia ja ruisleipää

Anna meidän tarjota sinulle loistava esittely Islannista ja sen ainutlaatuisista ihmeistä. Johdatamme sinut monen klassisen luonnonihmeen äärelle, mukaan lukien Golden Circle -alueelle, Glacier Lagooniin ja Reynisfjara Rannalle. Tutustu islantilaisten arkeen eri aktiviteettien kautta, kuten tapaamalla ja rapsuttelemalla islantilaisia ​​hevosia ja vierailemalla maaperän sisäisellä lämmöllä toimivassa ulkoilmaleipomossa, jossa voit maistella tuoretta ruisleipää. Opi tuntemaan Islanti ja sen salat taitavilta ja intohimoisilta paikallisilta oppailtamme, jotka tuntevat maan läpikotaisin.

Matka on täynnä ihmeellisiä retkiä, joilla opit tuntemaan Islannin talviset maisemat ja nähtävyydet. Jos kuitenkin jäit vielä kaipaamaan jotain, on matkaan mahdollista lisätä vapaavalintaisia retkiä tai pyörähtää vaikka Reykjavikin museoissa ja kahviloissa. Kysy toimistoltamme lisää vapaavalintaisten retkien saatavuudesta ja hinnoista.

Erityiset sesonkimatkat

Joulumatka – juhli joulua tulen, jään ja revontulien maassa. Löydä kauniit jouluvalot, lumoavat paikalliset perinteet ja herkullinen jouluruoka. Voit myös nauttia kaikista Hidden Powers -retkemme nähtävyyksistä ja kokemuksista.

Uudenvuodenaaton matka – Haluatko viettää uudenvuodenaaton kanssamme? Kokeile sitten erityistä vuodenvaihteeseen ajoittuvaa Hidden Powers -lähtöämme, joka sisältää gaalaillallisen ja ilotulitteiden katselua Reykjavikissa. Tarjoamme myös räätälöidyt versiot tästä retkestä ranskaksi, espanjaksi ja italiaksi.

Tärkeää
*Jokaisen lähdön takaamiseen vaaditaan vähintään 3 matkustajaa
*Revontulet riippuvat sääolosuhteista, eikä näkyvyyttä voida taata
*Pidätämme oikeuden muuttaa reittejä ilman ennakkoilmoitusta tieolosuhteiden vuoksi
*Ilmoita meille varauksen yhteydessä, jos sinulla on ruoka-aineallergioita tai ruokavaliotoiveita

Tuemme Islannin luontoa ja paikallisia yhteisöjä!

Oppaamme kertoo sinulle Iceland Search and Rescue Associationin (ICE SAR) toiminnasta retken aikana. Opastetut matkamme sisältävät myös hiilidioksidipäästöjen kompensoinnin Islannin hiilirahaston (ICF) Kolvidurin kautta.

Islannin opastettu talvimatka

Teemamatkat>>

Kymenmatkat Facebookissa>>

Matkapäivät: 09.02.2023., 16.02.2023, 09.03.2023., 23.02., 02.03., 07.03.2023. 04.04.2023.

Opastuskielet: Englanti ja Hollanti
Suomenkielisen opastuksen haluaville, kysymme erikseen mahdollisuutta saada ko palvelu.

Hintaesimerkkimme 6 pv: 1599 € / hlö

Matkaohjelma

Matkanteko tapahtuu hyvään tahtiin ja päivät ovat täynnä tekemistä. Kuljetus lähtee hotellilta aamiaisen jälkeen, ja seuraavan yön majoituspaikkaan saavutaan yleensä myöhään iltapäivällä. Bussikuljetuksiin kuluu päivittäin noin 45-60 minuuttia, kun matkaamme eri nähtävyyksien ja sijaintien välillä

Matkan aktiivisuus/vaikeustaso: 1/5 (erittäin helppo)

Päivä 1: Saapuminen Islantiin

Saapuminen Keflavikin kansainväliselle lentokentälle. Kuljetukset Reykjavikiin eivät sisälly retkeen. Järjestämme mielellämme yhteiset tai yksityiset kuljetukset, joten ilmoita siitä meille varauksen yhteydessä.

Mikäli saavut kaupunkiin aikaisemmin päivällä, voit harkita päiväkierroksen lisäämistä ohjelmaan. Teemme mielellämme ehdotuksia kiinnostuksenkohteidesi perusteella. Esimerkiksi vierailu yhdessä naapuruston geotermisistä altaista. Lennon jälkeen on virkistävää rentoutua lämpimässä vedessä ja hengittää raikasta Islannin ilmaa. Se on myös upea tapa nähdä islantilaista arkea ja ehkä tavata muutamia paikallisia. Voit myös lähteä kävelylle Vanhankaupungin keskustaan ja vaikkapa vierailla yhdessä paikallisista museoista tai rentoutua kahvikupin ääressä viihtyisässä kahvilassa.

Illallisella voit käydä tänä iltana mieltymystesi mukaan. Reykjavik tarjoaa lukuisia ravintoloita ja kahviloita, joten illallinen on loistava tapa tutustua paremmin Islannin pääkaupunkiin.

Huomaa, että Islannin hotelleissa check-in alkaa noin klo 14.00, eikä aikaista sisäänkirjautumista voida taata. Useimmat hotellit säilyttävät kuitenkin mielellään matkatavarasi, jos aikainen check-in ei ole mahdollinen.

 

Vapaavalintaiset retket/palvelut tälle päivälle:
* Yksityinen lentokenttäkuljetus hotellille, hinta alkaen 145€
* Bussikuljetukset lentokentältä hotellille, hinta alkaen 30€
* FlyOver Iceland simulaatio, hinta alkaen 36€
* Revontulienmetsästys veneretki, hinta alkaen 81€
* Revontulien ja tähtienkatseluretki bussilla, hinta alkaen 36€

Päivä 2: Thingvellir – Geysir – Gullfoss

Aamiainen hotellissasi. Tapaatte oppaan hotellin aulassa. Seikkailu alkaa vierailulla kiehtovaan Aurora Reykjavikin revontuletkeskukseen. Saat loistavan johdatuksen revontulien maailmaan, aina niiden muodostumisesta niitä ympäröiviin kansanperinteisiin. Saat myös vinkkejä revontulien kuvaamiseen. Voit myös saada henkilökunnalta apua kamerasi asetusten säätämiseen revontulikuvausta varten.

Lähdemme Reykjavikista ja matka jatkuu Thingvellirin kansallispuistoon (UNESCOn maailmanperintökohde), jossa maailman vanhin parlamentti kokoontui vuosisatojen ajan Islannin suurimman järven rannalla. Oppaamme esittelee teille kaikki parhaat sijainnit tästä islantilaisille rakkaasta perintökohteesta. Sinulla saattaa jopa olla harvinainen tilaisuus kävellä kahden mantereen välillä!

Seuraavaksi saavumme Geysirin geotermisille kentille, jossa näet kuplivat muta-altaat ja korkealle pärskähtelevän Strokkurin kuuman lähteen. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, vierailet dramaattisen kaksikerroksisen Gullfoss-vesiputouksen luona. Talvisin putouksen vesi jäätyy upeasti matkalla alas, luoden pysäyttävän näkymän myös kylmillä säillä. Pysähdymme myös Skalholtissa, Islannin keskiaikaisessa pääkaupungissa, joka on nykyisin kauniilla kirkolla varustettu kulttuurikeskus.

Päivän aikana vierailemme myös Laugarvatnin kaupungissa. Kaupunki on rakennettu kolmen kuuman lähteen ympärille, joiden lämmön paikalliset asukkaat ovat taitavasti valjastaneet lämmitykseen, kasvihuoneisiin ja jopa ruoanlaittoon. Pääset todistamaan tätä käytännössä ainutlaatuisessa maalämpöleipomossa, jossa kuumassa hiekassa leivotaan makeaa islantilaista ruisleipää. Sinulla on mahdollisuus maistaa vastaleivottua leipää, joka on erityisen herkullista makealla Islannin voilla voideltuna.

Jos sääolosuhteet ovat sopivat, oppaamme vie sinut vielä kävelylle metsästämään revontulia hotellisi ulkopuolella sijaitsevalle alueelle tänä iltana tai 3. tai 4. päivän iltana.

Illallinen ja yöpyminen Etelä-Islannissa.

Arvioitu ajoetäisyys: 185 km

Päivä 3: Islannin eteläranta

Vesiputoukset – LAVA-keskus – Jäätikkönäkymät – Mustat hiekkarannat

Aamiainen hotellissasi. Ajamme pitkin etelärannikkoa, joka on kaunis aluetta erityisesti talvella. Tämä on yksi maan tärkeimmistä maatalousalueista, ja tie kulkee tyypillisten islantilaisten maatilojen ohitse. Useilla pelloilla on myös nähtävissä islantilaisia ​​hevosia. Tässä osassa Islantia sijaitsee upea LAVA-keskus, jonka interaktiivinen, huipputekniikkaa sisältävä näyttely opettaa tulivuoren toiminnasta, maanjäristyksistä ja Islannin synnystä miljoonien vuosien saatossa. Nauti sekä näyttelystä että mielenkiintoisesta elokuvasta Islannin tulivuorista keskuksen elokuvateatterissa. Kun jatkamme matkaa ja jos taivas on selkeä, saatat nähdä alueen kaksi kuuluisinta tulivuorta kauempana: Mount Hekla (viimeisin purkaus 2000) ja Eyjafjallajokull (viimeisin purkaus 2010). Saatat myös nähdä vilauksen Westman Islands -saaristosta.

Seuraava pysähdys on upeilla Seljalandsfossin ja Skogafossin vesiputouksilla. Jos olosuhteet ovat sopivat, saatat jopa päästä kävelemään Seljalandsfossin putouksen takana. Skogafoss on kauniin muotoinen vesiputous, joka täydellinen tausta muutamalle lomakuvalle! Putouksella on geologisesti mielenkiintoinen historia ja se saattaa myös kätkeä sisuksiinsa keskiaikaisia hautautuneita aarteita.

Suuntaamme eteenpäin ohittaen sjokull-jäätikön, kunnes pääsemme Reynisfjaran rannalle. Lähde kävelylle mustille hiekoille ja ihaile Atlantin valtameren poikkeuksellisia kivimuodostelmia ja jyliseviä aaltoja. Ylitämme myös Eldhraun, valtavan laavakentän, joka syntyi erittäin tuhoisasta 1700-luvun purkauksesta, kun suuntaamme lumiseen ja salaperäiseen Kaakkois-Islantiin.

Illallinen ja yöpyminen Kirkjubaejarklausturin alueella.

Arvioitu ajoetäisyys: 200 km

Päivä 4: Vatnajokullin kansallispuisto – Jokulsarlonin jäätikkölaguuni

Länsi-Euroopan suurin kansallispuisto – Glacial Lagoon ja jäävuoria – Euroopan suurin jäätikkö

Aamiainen hotellissasi. Tänään hyppäämme jäätiköiden maailmaan! Vierailet Vatnajokullin kansallispuiston eteläpuolella, joka on nimetty Euroopan suurimman jäätikön mukaan. Puiston kokonaispinta-ala kattaa lähes 14 % Islannista, mikä tekee siitä Länsi-Euroopan suurimman kansallispuiston! Aja valtavien jäätiköiden synnyttämien hiekkatasankojen läpi suunnatessasi itään. Vieraile Jokulsarlon Glacier Lagoonissa, jossa voit nauttia majesteettisista jäävuorista, jotka kelluvat jopa 180 metriä syvässä jäätikkölaguunissa. Kannattaa varmistaa, että kamera on ladattu ja valmis! Lähistöllä on myös dramaattisen kaunis Diamond Beach, jossa kutistuvat jäävuoret asettuvat mustalle hiekalle ja ajautuvat siitä merelle.

Seuraavaksi näet Svinafellsjokullin, joka on yksi kauneimmista jääkauden ”kielistä”, joka hiipii hitaasti alas Vatnajokullista. Vieraile kansallispuiston kuuluisalla Skaftafell-alueella, upealla luonnonkauniilla paikalla, jota hallitsevat useat upeat jäätiköt. Tämän hämmästyttävän päivän jälkeen palaamme hotellille.

Illallinen ja yöpyminen Kirkjubaejarklausturin alueella.

Arvioitu ajoetäisyys: 260 km

Päivä 5: Hveragerdi – Blue Lagoon – Reykjavik

Kasvihuonekylä – Islanninhevoset – Hurjat aallot – Geoterminen laguuni

Aamiainen hotellissa. Palaamme takaisin päin etelärannikkoa pitkin ja nautimme kuvankauniista talvimaisemista. Ensimmäinen vierailukohteemme tänään on Hveragerdin kylässä, joka on yksi harvoista paikoista maailmassa, joka sijaitsee suoraan geotermisen alueen keskellä. Hveragerdiä kutsutaan usein ”Kukkakyläksi”, kauniiden kukkakasvihuoneidensa ansiosta. Näitä kasvihuoneita lämmitetään lähellä olevien lähteiden kuumalla vedellä.

Seuraavaksi matkaamme hevostilalle tapaamaan muutamia paikallisia: islanninhevosia. Islantilaisten uskollisimpana ystävänä ja palvelijana tunnettuna viikinkihevosrotu, jolla on keskeinen rooli Islannin historiassa. Nauti näiden ystävällisten hevosten läheisyydestä silittämisen ja muutaman yhteiskuvan muodossa. Voit myös maistaa islantilaisten maatilojen perinteisiä, makeita virvokkeita.

Käännymme etelärannikon tielle ja lähdemme seuraamaan rantaviivaa sekä henkeäsalpaavia meren aaltoja. Matkamme kulkee autioituneen yhteisön läpi, joka oli aikoinaan alueen kukoistava keskus.

Sitten matka vie meidät Reykjanesin niemimaan surrealististen maisemien halki ja saat mahdollisuuden pulahtaa kuuluisaan Siniseen laguuniin. Ainutlaatuinen luonnonihme miellyttävän lämpimällä, mineraalirikkaalla vedellä keskellä mustaa laavakenttää. Palaamme lopulta Reykjavikiin, jossa oppaamme jättää hyvästit. Ilta on vapaa omatoimista ohjelmaa ja nauttimista varten. Illallinen on omakustanteinen.

Yöpyminen Reykjavikissa.

Arvioitu ajoetäisyys: 365 km

Vapaaehtoiset retket/palvelut tälle päivälle:
* Revontulienmetsästys veneretki, hinta alkaen 81€
* Revontulien ja tähtienkatseluretki bussilla, hinta alkaen 36€

Päivä 6: Jäähyväiset tulen ja jään maalle

Aamiainen hotellissasi. Huomaathan, että kyseessä saattaa olla kevyt aamiainen, jos olet lähdössä aikaisin aamulla paluulennolle. Oma kuljetus kansainväliselle lentokentälle. Lentokenttäkuljetus ei sisälly hintaan, mutta autamme mielellämme jaettujen tai yksityisten kuljetusten järjestämisessä.

Suosittelemme, että lähdet hotelliltasi viimeistään kolme tuntia ennen lähtölentoasi. Toivotamme sinulle miellyttävää matkaa takaisin kotimaahan ja toivottavasti näemme sinut Islannissa uudelleen!

Vapaavalintaiset retket/palvelut tälle päivälle:
* Yksityinen lentokenttäkuljetus hotellille, hinta alkaen 145€
* Bussikuljetukset lentokentältä hotellille, hinta alkaen 30€

Islannin opastettu talvimatka

Islanti on tunnettu majesteettisista tulivuoristaan ja Geyshireistään. Reykjavik, Islannin pääkaupunki ja samalla maan suurin kaupunki, sijaitsee Atlantin valtameren rannalla ja tarjoaa upeita näkymiä vuorille, lahdille ja laajalle avomerelle. Reykjavikin erottuva piirre on sen ainutlaatuinen luonto, jossa yhdistyvät tulivuoret, geysirit, jäätiköt ja kuumat lähteet. Islannista ei voi lähteä pulahtamatta Blue Lagoonin kuumaan veteen.
Pääkaupunki: Reykjavik
Virallinen kieli: Islanti
Valuutta: Islannin kruunu(ISK)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -2
Kesäaika ei ole käytössä.

Islannin ilmasto on Golfvirran ansiosta leuto ympäri vuoden. Lämpötila laskee Etelä-Islannissa talvella alimmillaan noin -10 C asteeseen. Pohjois-Islannissa taas noin -15 C astetta. Heinäkuun lämpimimmän päivän ylin lämpötila on etelässä n. + 21 C astetta ja pohjoisessa + 18 C astetta. Etelä-Islannissa sateisin aika on lokakuusta maaliskuulle. Kuivinta aikaa on loppukevät, touko-ja kesäkuu. Pohjois-Islanti on kuivempaa aluetta kuin etelä.
Tiedot sitoumuksetta.

 

Varaa tapahtuma- ja urheiluliput>

Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Voitteavarata liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Hintaan sisältyy

* Opastetut bussiretket päivästä 2 päivään 5
* Asiantunteva englanninkielinen paikallinen opas päivästä 2 päivään 5
* Ilmainen Wi-Fi linja-autossa
* Majoitus 2 yötä standard-huoneessa Reykjavikissa
* Majoitus 3 yötä standard-huoneessa maaseudulla
* Islantilainen aamiainen (paitsi tulopäivänä)
* 3 kahden ruokalajin illallista (pääruoka ja jälkiruoka) maaseudulla paikallisen keittiön mukaan.  Tarjotaan kahvin/teen kera (päivät 2, 3, 4)
* Matkamuisto : Iceland Search and Rescue Associationin (ICE SAR) avaimenperä
* Pääsymaksu Aurora Reykjavik Northern Lights Centeriin (päivä 2)
* Vierailu geotermiseen ulkoleipomoon ja maistelemaan höyryssä paistettua ruisleipää (päivä 2)
* Pääsymaksu LAVA Centeriin ja tulivuorielokuva LAVA Centerin elokuvateatterissa (päivä 3)
* Vierailu paikallisella hevostilalla tapaamaan islanninhevosia. Vierailu sisältää myös perinteisiä islantilaisia ​​virvokkeita. (päivä 5)
* Sisäänpääsy Blue Lagooniin, sisältää myös pyyhkeen vuokrauksen, silikamutanaamion ja yhden juoman (päivä 5)
* Nastojen/kiinnikkeiden käyttö (tarvittaessa) lumi-/jääpeitteisillä pinnoilla kävelemiseen
* Upeita valokuvapysähdyksiä
* Istumapaikkojen kierto retken aikana
* Ohjattu revontulien metsästys jalkaisin yhtenä valittuna iltana
* Revontulienmetsästysvälineet (peitto ja otsalamppu)
* Asiakaspalvelu toimistoaikoina
* 24 tuntia käytössä oleva Islanti Travel puhelinnumero hätätapauksiin, kun olet Islannissa

Lisämaksusta:
* Revontuli ”herätys” yöaikaan päivinä 2-4 (huomaa: saatavilla useimmissa maaseutuhotelleissa)
* Vapaavalintaiset retket

 

Hintaan ei sisälly

*Aamiainen saapumispäivänä
*Kansainvälinen lentolippu
*Matkatavaroiden kuljetus lentokentällä/hotellissa
*Henkilökohtainen matkavakuutus (suositellaan hankittavaksi)
*Uimapuku Blue Lagoonissa (vuokrattavissa)
*Menopaluukuljetukset lentokenttien ja hotellien välillä
*Juomat, välipalat, lounaat, illalliset joita ei ole mainittu ”hintaan sisältyy” osiossa
*Taattu aikainen check-in (check-in useimmissa Islannin hotelleissa alkaa klo 14.00–16.00)
*Taattu myöhäinen check-out
*Kaikki palvelut, joita ei ole erikseen mainittu kohdassa ”Hintaan sisältyy”

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin valmiita matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Useisiin näistä matkoista sisältyy opastus. Opastus on perillä kohteessa, ei lentojen aikana, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka/Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle. Linkit muihin sivustoihin – käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Matkaehdot

Räätälöityihin matkapaketteihin sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

Passi ja viisumi

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.
Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.
Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.
Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.
Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Matkavakuutukset  

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

Hyvä tietää – matkaohjeita

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555