Islanti loma autoillen

Kaunis ja mystinen Islanti – Islanti omalla autolla reitityksemme avaavat näköalat Islannin kauniiseen ja mystiseenkin, tuliperäisen vaihteleviin maisemiin. Islanti on paljon lähempänä ja paljon monimuotoisempi kohde, kuin ehkä olet kuvitellutkaan. Laavamuodostumat, kuumat lähteet, jyrkät vuoret, karut merilintujen kallionjyrkänteet, talviset pohjoisen upeat revontulet. Jo lyhyemmälläkin reitillämme pääsette tutustumaan tähän upeaan tulen ja jään maahan.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Islanti loma autoillen

Satujen saari – kaunis ja mystinen  Islanti omalla autolla reitityksemme avaavat näköalat Islannin kauniiseen ja mystiseen, tuliperäisen saaren vaihteleviin maisemiin. Islanti on paljon lähempänä ja paljon monimuotoisempi kohde, kuin ehkä olet kuvitellutkaan. Helkeäsalpaavat luonnon muovaamat maisemat ja laavamuodostumat, kuumat lähteet, jyrkät vuoret, karut merilintujen kallionjyrkänteet, talviset pohjoisen upeat revontulet – ja monta muuta upeaa kohdetta.

Jo lyhyemmälläkin reitillämme pääset tutustumaan tähän upeaan tulen ja jään maahan.  Autopakettiin voi myös lisätä harrastuspaketteja, kuten valaisiin tutustuminen saaren pohjoisosissa, jäätiköllä ajeleminen, höyrykylvyt kuumissa lähteissä, vaellusratsastusta, aivan mielesi mukaan.

Hintaesimerkkimme:

1.  Saga alueet Islannin eteläosissa
Kesto: 5 pv / 4 yötä ( huhtikuu – lokakuu )
Matkan hinta: 1160 € per hlö

Saga alueiden reitti keskittyy saaren eteläosan kauniisiin rantamaisemiin ja kulkee Saga Viikinkien jalanjälkiä kohdaten upeita vesiputouksia. Tällä reitillä voi nähdä niin mahtavat Geysirit; kuumat suihkuavat lähteet, kuin jäätikötkin. Vaikka reitti on suhteellisen lyhyt, vie se näkemään kaikki merkittävät saaren eteläosan nähtävyydet, kuten Gullfoss’in vesiputouksen, Geysirin kuumat lähteet, vieden myös historialliseen osaan maata; Thingvellirin kansallispuistoon.

2.  Luonnon lahjat Islannin länsiosissa
Kesto: 6 pv / 5 yötä  ( huhtikuu – lokakuu )
Matkan hinta: 1375 € per hlö

Keskittyen saaren länsiosaan, tämä 6 päivän reitti on tunnettu kauniista näköaloistaan; rehevistä laaksoista, lumen päällystämistä jäätiköistä ja kahdesta Islannin kansallispuistosta. Reitti kulkee läpi kukoistavan maaseudun kiertäen Snaefellsjökull jäätikön, jossa matkaaja pääsee kokemaan uskomattoman kauniin rannikkomaiseman. Tämä tilaa antava ja luonnon kanssa vastavuoroisuuden kokeva reitti on erinomainen valinta juuri perheille ja luontomatkaajille.

3. Luonnon voimat Islannin etelä- ja länsiosissa
Kesto: 7 pv / 6 yötä ( huhtikuu – lokakuu )
Matkan hinta: 1590 € per hlö

Kokekaa yhdellä matkalla niin etelä-kuin länsiosankin merkittävimmät nähtävyydet mukaan lukien kuumien lähteiden alueet, mystiset jäätiköt kuin uskomattoman kauniit vesiputouksetkin. Mahdollisuus matkata myös suositulle Glacial Lagoonille (jään peittämälle laguunille)  

4. Suurenmoiset läntiset vuonot ( Westfjords)
Kesto: 7 pv / 6 yötä (  toukokuu – syyskuu )
Matkan hinta: 1590 € per hlö

Reitti kulkee Islannin länsiosissa läpi vaihtelevien Snoefellsnesin niemimaan maisemien esitellen laavamuodostumat, maaperän aktiivisuuden ja Viking Sagan historian. Syrjäiset läntiset vuonot ovat vähiten asuttua aluetta Islannissa ja siksi myös erityisen ihanteelliset alueet rauhalliseen tutkiskeluun ilman hälyä.

Maisemaa hallitsevat vaihtelevasti jyrkät vuoret, rosoiset merilintujen kansoittamat kallionjyrkänteet, hienohiekkaiset rannat, sekä rehevän kukkivan kasvillisuuden keskeltä löytyvät kuumat lähteet.

5. Islannin saaren kiertoajelu
Kesto: 10 pv / 9 yötä ( toukokuu – syyskuu )
Matkan hinta: 2180,- per hlö

Tämä autoilijoiden suosituimpiin kuuluva reitti löytää tiensä Islannin rikkaimpien luonnonaarteiden äärelle.

Reittiin sisältyvät tunnetut alueet niin etelä,-itä kuin pohjoisosissakin.  Näihin kohteisiin lukeutuvat Reykjavikin kaupunki, Gullfoss vesiputoukset, Geysir ja muut kuumat lähteet, Skaftafellin ja Jokulsargljufurin luonnonpuistot, sekä Thingvellir ja paljon muuta. Tällä saarta kiertävällä reitillä on runsaasti aikaa tutkia Islannin tärkeimpiä nähtävyyspaikkoja.


Islanti Reykjavik retkiehdotelmia

* Kultainen Kolmio & Fontana kylpylä alk. 89 € / hlö
Retkellä pääset tutustumaan kolmeen Islannin kuuluisimmista nähtävyyksistä – Gullfossin vesiputouksiin, Geysireihin ja Þingvellir kansallispuistoon. Pysähdymme matkalla myös Laugarvatnissa, pienessä kylässä, joka sijaitsee samannimisen järven rannalla. Kaupunki on kuuluisa saunastaan, joka on rakennettu kuuman lähteen päälle. Alkuperäinen sauna on rakennettu 1920 luvulla, jolloin se muistutti lähinnä pientä vajaa. Tänään sauna on ultra modernin Fontana Laugarvatn kylpylän keskipiste. Saunan lisäksi voit nauttia kylpylässä eri altaiden lämpimistä vesistä. Vierailu tässä ainutlaatuisessa luonnon saunassa on kokemus, jota ei kannata ohittaa. Kylpemisen jälkeen pääset maistamaan kuuman lähteen kypsyttämää tummaa leipää sekä paikallista savustettua lohta.

Islanti_ Blue Lagoon on a sunny day in Iceland_800x600

* Kultainen Kolmio alk 55 € / hlö
Vierailu Gullfoss putouksella ja maailman kuululla Geysir lähteellä, jonka yhteydessä myös museon ja multimeidia esitys luonnon ja ihmisen vuorovaikutuksesta. Matka kulkee myös Thingvellir luonnonpuiston läpi jossa maailman ensimmäisen parlamentin kokoontuneen – ja jossa Euraasian ja Amerikan mannerlaatat kohtaavat.

* Gullfoss Geysir alk 50 € / hlö
Lyhyempi version Kultaisesta Kolmiosta jossa keskitytään vain luontoon –

vierailu Geysirillä jonka jälkeen käynti Gullfoss vesiputouksen äärellä.

Islanti_Gullfoss-1_400x300

* Blue Lagoon Express alk. 42 € / hlö
Voit valita useasta lähtöajankohdasta päivittäin – ja valita itse itse perilläoloajoista sopivimman. Rentoudu ja virkistäydy Sinisen Lagoonin turkoosissa ja lämpöisessä vedessä.

Islanti_Geyser400x300

* Valas-safari alk. 63 € / hlö
Näe meren suuret nisäkkäät omin silmin.  Hvalalif tarjoaa kolmen tunnin safarin Reykjavikin keskusta ja todennäköisyys nähdä valaita on suuri.
Upea mahdollisuus nähdä valaat omassa ympäristössä luonnon ehdoilla.

Valkeat valaat_whale watching_800x600

* Riemastuttava jäätikkökävely alk 120 € / hlö
Kävely elämys jättiläismäisellä jäätiköllä. ”Blue Ice – Glacier Hiking” päivämatka tarjoaa unohtumattoman kokemuksen ikijäällä. Vertikaalia ja horisontaalia voi halutessasi kokeilla jäätikkökiipeilyllä. Päiväretki suuntautuu Sólheimajökull – jäätikölle kauniiseen Etelä-Islannin kauniilla rannikolla.  Matka kestää kuljetuksineen kokonaisuudessaan 9 tuntia. Lähtö Reykjavikista.
Islanti_Gullfoss-winter_400x300

Islanti on tunnettu majesteettisista tulivuoristaan ja Geyshireistään. Islannista ei voi lähteä pulahtamatta Blue Lagoonin kuumaan veteen.
Pääkaupunki: Reykjavik
Virallinen kieli: Islanti
Valuutta: Islannin kruunu(ISK)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -2
Kesäaika ei ole käytössä.

Islannin ilmasto on Golfvirran ansiosta leuto ympäri vuoden. Lämpötila laskee Etelä-Islannissa talvella alimmillaan noin -10 C asteeseen. Pohjois-Islannissa taas noin -15 C astetta. Heinäkuun lämpimimmän päivän ylin lämpötila on etelässä n. + 21 C astetta ja pohjoisessa + 18 C astetta. Etelä-Islannissa sateisin aika on lokakuusta maaliskuulle. Kuivinta aikaa on loppukevät, touko-ja kesäkuu. Pohjois-Islanti on kuivempaa aluetta kuin etelä.
Tiedot sitoumuksetta.

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki – Reykjavik – Helsinki veroineen
* Majoitukset aamiaisineen jaetussa kahden hengen huoneessa
* Mahdollisuus nostaa majoitustasoa superior tasolle lisämaksusta
* Hertz autonvuokraus sisältäen CDW:n ja varkausvakuutuksen (alk.Toyota Yaris Automatic tai vastaava)
* Auton nouto ja palautus Keflavikin kansainväliselle kentälle, sekä ensimmäisen yön majoitus Hveragerdin alueella.
* Ilmainen GPS systeemi, ei maksuja lisäkuljettajasta
* Islannin kartta
* Hätäpalvelunumero 24 h (toukokuu – syyskuu)

Lisämaksusta:
1. Eteläosan aktiviteettipaketti 195 €
Kylpemismaksun ja kylpypyyhkeiden vuokran: Blue Lagoon
* Moottoriurheilua lumisella jäätiköllä: Myrdalsjökull
* Sisäänpääsymaksu vierailijoiden keskukseen: Eyjafjallajökull

2. Saaren kiertomatkan aktiviteettipaketti  140 €
Jäisen laguunin purjehdus
* Jäätikkökävely: Solhejmajökull
* Valaiden katselua saaren pohjoisosassa

3. Etelä-länsi matkan aktiviteettipaketti 95 €
Sisäänpääsymaksun: Fontana Steam Baths Laugavatn
* Vierailu luolassa: Vatnshellir Snaefellsnesin niemimaalla
* Viking Sushi purjehdusretki Breioafijörour merenlahdella

Lasten istuin  0 – 13 kg  27  € / vuokraus
Lasten tuki-istuin 9 – 25 kg  11 € / vuokraus

Näiden esimerkkipakettiemme lisäksi voimme räätälöidä teille toiveidenne mukaisen paketin. Perhematkaajille laskemme lasten hinnat erikseen. Pyydä tarjous toimistoltamme!

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen sekä Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

* Matkavakuutukset   Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille
* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi
* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos
* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla
* Matkailuterveys ja rokotukset »
* Tuontimääräykset » Tulli.fi
* Matkustustiedotteet ja matkustusilmoitukset »  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö
Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555