Islanti revontulimatka

Tule kokemaan legendaarisen Kehätien tärkeimmät nähtävyydet Islannin talven kauneudella ja revontulilla höystettynä. Varaa Islanti revontulimatka >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Islanti revontulimatka

Revontulien taikaa Islannissa

Tule kokemaan legendaarisen Kehätien tärkeimmät nähtävyydet Islannin talven kauneudella ja revontulilla höystettynä. Revontulien eksoottisen tanssin näkeminen yötaivaalla on ainutlaatuinen kokemus,  tämän suositun Iceland Complete -retken revontulinen erikoisversio yhdistää Kehätien parhaat puolet. Islanti revontulimatka antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea Golden Circle, Glacier Lagoon, Myvatn-järvi ja Dettifoss Islannin taianomaiseen lumivaippaan kiedottuna. Islannin revontulimatkalla voit jopa tilata ”revontuliherätyksen” matkan useimmiksi illoiksi, että nämä taianomaiset valot eivät pääse menemään ohi.

Aktiviteetti/vaikeustaso: 1/5 (erittäin helppo)

Islanti revontulimatka

Erinomainen yleiskatsaus Islantiin ja sen ainutlaatuisiin kohteisiin. Viemme sinut katsomaan klassikko nähtävyydet kuten Golden Circle, Glacier Lagoon, Reynisfjara Beach, Dettifoss-vesiputous ja Myvatnin luonnonsuojelualue. Luo katsaus islantilaiseen arkeen ja elämään paikallisten aktiviteettien ja herkullisten illallisten kautta. Ja koko ajan mukana ovat intohimoiset paikalliset oppaamme, jotka opettavat matkalaisille Islannin salat.

Matkaa on helppo myös maustaa vapaavalintaisilla retkillä kuten nämä:

Päivä 3: SuperJeep tai moottorikelkkaretki illalla Vatnajokull-jäätiköllä – Nouse jäälle ja koe hämmästyttävä jäämaailma
Kesto: 3 tuntia (1 tunti jäätiköllä)
Sisältää: Opastettu jeeppikierros jäätikölle ja moottorikelkkailua jäällä (hinnoiteltu arviolla 2 hlö/moottorikelkka), välineet kuten saappaat, haalarit, kypärät ja käsineet
Huom. Vähintään 3 osallistujaa takaa lähdön

Päivä 5: Myvatn Nature Baths – Rentoudu taivaansinisessä geotermisessä laguunissa rauhallisessa luonnonhelmassa
Kesto: Joustava aika
Sisältää: Uintimaksu
Ei sisälly: pyyhe ja uimapuku (vuokrattavissa)

Tärkeää:
*Jokaisen lähdön takaamiseen vaaditaan vähintään 3 matkustajaa
*Pidätämme oikeuden muuttaa reittejä ilman ennakkoilmoitusta tieolosuhteiden vuoksi
*Ilmoita meille varauksen yhteydessä, jos sinulla on ruoka-aineallergioita tai ruokavaliotoiveita
*Revontulet riippuvat sääolosuhteista, eikä näkyvyyttä voida taata

Tuemme Islannin luontoa ja paikallisia yhteisöjä!

Oppaamme kertoo sinulle Iceland Search and Rescue Associationin (ICE SAR) toiminnasta retken aikana. Opastetut matkamme sisältävät myös hiilidioksidipäästöjen kompensoinnin Islannin hiilirahaston (ICF) Kolvidurin kautta.

Islanti revontulimatka

Teemamatkat>>

Kymenmatkat Facebookissa>>

Varmistuneet matkapäivät:  15.02.2023, 15.03.2023 05.04.2023

Matkustusaika: 15.02.2022 – 05.04.2023

Opastuskielet: Englanti
Suomenkielisen opastuksen haluaville, kysymme erikseen mahdollisuutta saada ko palvelu.

Hintaesimerkkimme:  2114 € / hlö kahden hengen huoneessa

Päivä 1: Saapuminen Islantiin, Reykjavik

Saavumme Keflavikin kansainväliselle lentokentälle. Lentokenttäkuljetukset Reykjavikiin eivät sisälly retken hintaan. Järjestämme sinulle mielellämme yhteiset tai yksityiset kuljetukset, joten ilmoita siitä meille varauksen yhteydessä. Jos saavut aikaisemmin päivällä, voit harkita päiväretken lisäämistä. Teemme mielellämme ehdotuksia kiinnostuksen kohteidesi perusteella. Kuten vierailu geotermisellä uima-altaalla tai vaikka paikallisissa museoissa ja kahviloissa.

Illalla tapaat oppaasi ja matkakumppanisi ja opit lisää retkestä hotellilla järjestetyssä infotilaisuudessa. Tämän illan illallisella voit käydä oman aikataulusi mukaan. Reykjavik tarjoaa lukuisia ravintoloita ja kahviloita, joten illallinen on loistava tapa tutustua paremmin Islannin pääkaupunkiin.

Huomioitavaa:

Islannin hotelleissa check-in alkaa noin klo 14.00, eikä aikaista sisäänkirjautumista voida taata. Useimmat hotellit säilyttävät kuitenkin mielellään matkatavarasi, jos saavut ajoissa.

Jos olet varannut ylimääräisiä öitä Reykjavikissa ennen retkeä, opas tapaa ryhmäsi 1. päivän iltana standardin ”Iceland Complete” -reitin mukaisesti. Jos et pääse osallistumaan infoon 1. päivänä, tapaat oppaasi 2. päivänän aamuna hotellisi aulassa.

Vapaavalintaiset retket/palvelut tälle päivälle:
* Yksityinen lentokenttäkuljetus hotellille, hinta alkaen 145 €
* Yksityinen lentokenttäkuljetus + pysähdys Blue Lagoonilla 322 €
* Bussikuljetukset lentokentältä hotellille, hinta alkaen 30 €
* FlyOver Iceland simulaatio, hinta alkaen 36 €
* Revontulienmetsästys veneretki, hinta alkaen 81 €
* Revontulien ja tähtienkatseluretki bussilla, hinta alkaen 36 €
* Revontulien metsästystä – Super Jeep Tour 197 €

 

Päivä 2: Geysir – Gullfoss – Skogar – Dyrholaey – Vik

Aamiainen hotellissa. Paikallinen oppaasi tapaa sinut hotellin aulassa. Ole aulassa matkatavaroiden kanssa valmiina nautinnolliseen päivään Etelä-Islannissa!

Nopean Reykjavikin esittelyn jälkeen suunnataan Hveragerdin kasvihuonekylään. Kasvihuoneiden jälkeen Golden Circle alueella on paljon upeita luonnonihmeitä. Tutustu majesteettiseen ja talvisin jäiseen Gullfoss-vesiputoukseen. Jatka Geysirin geotermisille kentälle, jossa kuplivat muta-altaat ja Strokkur kuuma lähde odottaa sinua. Matka jatkuu etelärantaa pitkin ja pysähdymme ihailemaan Seljalandsfossin ja Skogafossin vesiputouksia. Lopulta saavumme Dyrholaeyyn ja Islannin etelärannan mustille hiekkarannoille. Viimeiseksi suuntaamme Vikin kylään, jossa nautimme illallisen ja yövymme.

Jos sääolosuhteet ovat sopivat, oppaamme vie sinut metsästämään revontulia jalkaisin hotellin ulkopuolella sijaitsevalle alueelle, tänä tai jonakin muuna maaseudulla oleskelevana iltana.

Arvioitu ajoetäisyys: 325 km

 

Päivä 3: Vatnajokull National Park –Jokulsarlon Glacial Lagoon – Hofn

Aamiainen hotellissasi. Tänään hyppäämme jäätiköiden maailmaan! Vierailet Vatnajokullin kansallispuiston eteläpuolella, joka on nimetty Euroopan suurimman jäätikön mukaan. Puiston kokonaispinta-ala kattaa lähes 14 % Islannista, mikä tekee siitä Länsi-Euroopan suurimman kansallispuiston! Aja valtavien jäätiköiden synnyttämien hiekkatasankojen läpi suunnatessasi itään. Vieraile Jokulsarlon Glacier Lagoonissa, jossa voit nauttia majesteettisista jäävuorista, jotka kelluvat jopa 180 metriä syvässä jäätikkölaguunissa. Kannattaa varmistaa, että kamera on ladattu ja valmis! Lähistöllä on myös dramaattisen kaunis Diamond Beach, jossa kutistuvat jäävuoret asettuvat mustalle hiekalle ja ajautuvat siitä merelle.

Illallinen ja yöpyminen Hofnissa, joka on kalastussatama Vatnajokull-jäätikön varjossa.

Arvioitu ajoetäisyys: 285 km

 

Päivä 4: Hofn – East Fjords – Egilsstadir

Nauti aamiainen hotellilla, jonka jälkeen voit valmistautua nauttimaan upeista näkymistä! Ajamme Hofnista Almannaskardin solan läpi ja pysähdymme ihailemaan majesteettista rannikkoa. Matka jatkuu kohoavien vuorten upeiden itävuonojen luo. Pidä kamera kädessä ja silmä tarkkana kauniiden maisemien ja talvikuukausina alueella liikkuvien villiporojen varalta.

Ohitamme matkalla myös kyliä, joilla jokaisella on oma erityinen historiansa ja viehätyksensä. Yksi niistä on pieni Breiddalsvikin kylä. Täällä vierailemme paikallisessa Beljandin mikropanimossa ja maistelemme olutta. Tutustumme myös pikkukaupungin elämään sekä hyvän oluen valmistukseen paikallisen kyläläisen johdolla. Seuraava tie vie Egilsstadirin kaupunkiin, joka sijaitsee lähellä Islannin suurinta metsää ja järveä, jonka kerrotaan olevan legendaarisen, joskin ystävällisen, hirviön koti. Alue on myös tulossa tunnetuksi paikallisista ruoistaan, joista nautit varmasti illallisella.

Illallinen ja yöpyminen Eastfjordsin alueella.

Arvioitu ajoetäisyys: 260 km

 

Päivä 5: Myvatn-järven alue

Aamiainen hotellilla. Tutustu Modrudalsoraefin ylämaan autiomaatasangon aukeuteen, matkalla Myvatn-järven alueelle.  Autio ja kolkko, mutta kuitenkin kaunis talvilumissaan. Pysähdymme matkalla Dettifossiin, joka on Euroopan suurin ja voimakkain vesiputous. Jatkamme eteenpäin Namaskardin solalle kiehuvine muta-altaineen ja kirkkaine väreineen. Kohde on kuin vierailu toisella planeetalla, kaunis ja surrealistinen kokemus!

Tutustu Myvatn-järven alueen luonnonkauneuteen, mukaan lukien Skutustadirin pseudokraattereihin ja Laxa-lohijokeen, sekä talvimaisemiin, jotka olet tottunut näkemään vain elokuvissa.

Illallinen ja yöpyminen Myvatnin alueella.

Arvioitu ajoetäisyys: 255 km

 

Päivä 6: Myvatn-järven alue – Akureyri – Siglufjordur

Aamiainen hotellilla. Päivä alkaa tutkimusmatkalla Dimmuborgirin erikoisille laavamuodostelmille. Nimi tarkoittaa islannin kielellä ”tummia linnoituksia”, ja muodostelmat näyttävätkin aivan fantasiaolentoja rakentamilta. Paikallisten legendojen mukaan, paikalla asustaakin tonttuja.

Vierailemme upealla Godafoss-vesiputouksella, joka on yksi Pohjois-Islannin tärkeimmistä symboleista, sekä vanhalla turvetilalla nimeltään Laufas. Paikan päällä nautimme perinteisistä islantilaisista maalaistalon virvokkeista ja kuulemme tarinoita entisaikojen elämästä. Käymme sen jälkeen Akureyrissa, Islannin värikkäässä pohjoisessa ”pääkaupungissa”. Kaupungissa on viehättäviä rakennuksia ja kaunis näkymä Eyjafjordur-vuonolle.

Kun olet viettänyt hetken Akureyrissä, jatkamme Eyjafjordurin ja Troll Peninsulan rannikkoteitä pitkin. Ajomatka jyrkkiä vuoria pitkin on täynnä upeita näkymiä Jäämerelle ja mustahiekkaiselle rannikolle. Päivän kohde on Siglufjordurin kylä, joka sijaitsee samannimisen kauniin vuonon kupeessa. Täälttä löydät joitain maan hienoimmista puurakennuksista, jotka on entisöity kauniisti alkuperäiseen loistoonsa. Siglufjordur on erittäin viehättävä kylä ja erinomainen iltakävelylle. Saatat jopa tunnistaa joitain rakennuksia; kaupunki oli suositun islantilaisen trillerisarjan Trapped kuvauspaikka.

Illallinen ja yöpyminen Siglufjordurissa.

Arvioitu ajoetäisyys: 220 km

 

Päivä 7: Skagafjordur – Borgarnes

Aamiainen hotellilla. Tänä aamuna vierailemme Siglufjordurin palkitussa Herring-Era merimuseossa. Museo emuloi 1900-luvun alun tunnelmaa, jolloin Siglufjordur muuttui nopeasti kehittyväksi edelläkävijäkaupungiksi suuren silakkavaelluksen ansiosta. Museo vie sinut takaisin tuohon jännittävään aikaan.

Suuntaamme sen jälkeen majesteettisia vuoria ja kapeita solia pitkin Skagafjorduriin, jota pidetään yhtenä Islannin hienoimmista hevoskasvatuspaikoista. Nauti esittelystä ainutlaatuiseen islanninhevosrotuun sekä sen erityiseen viidenteen askellajjiin, tolttiin.

Jatkamme kohti Blonduosin kylää, joka on rakennettu Blanda-joen molemmille puolille. Tämä alue Islannista on tuttu islantilaisesta kirjallisesta teoksesta Vatnsdaela Saga. Ylitä täältä Holtavorduheidin tasangot ja saavut Länsi-Islantiin. Ajamme myös Borgarfjordurin läpi, joka on saanut kansainvälistä tunnustusta monimuotoisista maisemistaan ​​ja viikinkihistoriastaan.

Illallinen ja yöpyminen Borgarnesin alueella.

Arvioitu ajoetäisyys: 310 km

 

Päivä 8: Borgarfjordur – Thingvellir – Reykjavik

Aamiainen hotellilla. Käydään katsomassa lisää Länsi-Islannin kauniita luontonähtävyyksiä. Ajamme Deildartunguhveriin, joka on Euroopan voimakkain kuuma lähde. Pysähdy ihailemaan kauniita Hraunfossarin vesiputouksia, joissa kirkas vesi ryöppyää mustien laavamuodostelmien lomitse. Lähistöllä on Barnafoss, kirkkaan sininen vesiputous, johon liittyy mielenkiintoinen ja koskettava legenda.

Aja kauniin ja vuorten reunustaman Hvalfjordur-vuonon läpi Islannin suurimmalle järvelle Thingvallavatnille ja Thingvellirin kansallispuistoon. Tämä Unescon kulttuuriperintökohde on paikka, jossa maailman vanhin toimiva parlamentaarinen hallitus perustettiin 900-luvulla. Se on myös paikka, jossa Pohjois-Amerikan ja Euroopan mannerlaatat kohtaavat. Saat erityisen kokemuksen kävelemällä kahden mantereen välillä! Tämän jälkeen suuntaamme Reykjavikiin viettämään viimeisen illan värikkäässä pääkaupungissa. Opas hyvästelee teidät hotellilla.

Yöpyminen Reykjavikissa. Illallinen on omakustanteinen.

Arvioitu ajoetäisyys: 205 km

Vapaavalintaiset retket/palvelut tälle päivälle:
* Revontulienmetsästys veneretki, hinta alkaen 81 €
* Revontulien ja tähtienkatseluretki bussilla, hinta alkaen 36 €
* Revontulien metsästystä – Super Jeep Tour 197 €

 

Päivä 9: Jäähyväiset tulen ja jään maalle

Aamiainen hotellilla. Huomaa, että tämä saattaa olla kevyt aamiainen, jos olet lähdössä aikaisin aamulennolla. Oma kuljetus kansainväliselle lentokentälle lähtölennolle. Lentokenttäkuljetus ei sisälly hintaan, mutta autamme mielellämme jaettujen tai yksityisten kuljetusten järjestämisessä.

Suosittelemme, että lähdet hotellistasi viimeistään kolme tuntia ennen lentosi lähtöä. Toivotamme sinulle mukavaa matkaa takaisin kotimaahan ja toivottavasti näemme sinut Islannissa uudelleen!

Vapaavalintaiset retket/palvelut tälle päivälle:
* Yksityinen kuljetus lentokentälle, hinta alkaen 145 €
* Bussikuljetukset lentokentälle, hinta alkaen 30 €

Islanti on tunnettu majesteettisista tulivuoristaan ja Geyshireistään. Reykjavik, Islannin pääkaupunki ja samalla maan suurin kaupunki, sijaitsee Atlantin valtameren rannalla ja tarjoaa upeita näkymiä vuorille, lahdille ja laajalle avomerelle. Reykjavikin erottuva piirre on sen ainutlaatuinen luonto, jossa yhdistyvät tulivuoret, geysirit, jäätiköt ja kuumat lähteet. Islannista ei voi lähteä pulahtamatta Blue Lagoonin kuumaan veteen.
Pääkaupunki: Reykjavik
Virallinen kieli: Islanti
Valuutta: Islannin kruunu(ISK)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -2
Kesäaika ei ole käytössä.

Islannin ilmasto on Golfvirran ansiosta leuto ympäri vuoden. Lämpötila laskee Etelä-Islannissa talvella alimmillaan noin -10 C asteeseen. Pohjois-Islannissa taas noin -15 C astetta. Heinäkuun lämpimimmän päivän ylin lämpötila on etelässä n. + 21 C astetta ja pohjoisessa + 18 C astetta. Etelä-Islannissa sateisin aika on lokakuusta maaliskuulle. Kuivinta aikaa on loppukevät, touko-ja kesäkuu. Pohjois-Islanti on kuivempaa aluetta kuin etelä.
Tiedot sitoumuksetta.

 

Varaa tapahtuma- ja urheiluliput>

Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Voitteavarata liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Hintaan sisältyy:

* Opastetut bussimatkat päivinä 2–8
* Tapaaminen ja info oppaan kanssa 1. päivän iltana
* Asiantunteva, englantia puhuva, paikallinen ammattiopas päivinä 2–8
* Ilmainen Wi-Fi linja-autossa
* Majoitus 2 yötä standard-huoneessa Reykjavikissa
* Majoitus 6 yötä standard-huoneessa ja tiloissa maaseudulla
* Islantilainen aamiainen (paitsi tulopäivänä)
* 6 kolmen ruokalajin illallista maaseudulla paikallisen keittiön tapaan + kahvin/teen (päivät 2–7)
* Matkamuisto: Iceland Search and Rescue Associationin (ICE SAR) avaimenperä
* Vierailu mikropanimolla ja oluenmaistajaiset Breiddalsvikissa (päivä 4)
* Sisäänpääsy Laufasin kansanmuseoon sisältäen islantilaistyylisiä virvokkeita (päivä 6)
* Hevosnäyttely Skagafjordurissa (päivä 7)
* Sisäänpääsy Herring Era -merimuseoon (päivä 7)
* Nastojen/kiinnikkeiden käyttö (tarvittaessa) lumi-/jääpeitteisillä pinnoilla kävelemiseen
* Upeita valokuvapysähdyksiä
* Istumapaikkojen kierto retkien aikana
* Ohjattu revontulien metsästys jalkaisin yhtenä valittuna iltana
* Revontulien metsästysvälineet (peitto ja ajovalon käyttö)
* Asiakaspalvelu toimistoaikoina
* 24 tunnin Islanti Travel puhelinnumerohätätapauksia varten, kun olet Islannissa

Lisämaksusta:

* Revontuliherätys yöaikaan päivinä 2–7 (saatavilla useimmissa maaseutuhotelleissa)
* Valinnaiset lisäretket. Voit varata ja maksaa nämä retket etukäteen varmistaaksesi paikan retkellä.

Hintaan ei sisälly:

* Aamiainen saapumispäivänä
* Kansainväliset lentoliput
* Matkatavaroiden kuljetus lentokentällä/hotellissa
* Henkilökohtainen matkavakuutus (erittäin suositeltavaa)
* Menopaluukuljetukset lentokenttien ja hotellien välillä
* Juomat, välipalat, lounaat, illalliset, ellei matkasuunnitelmassa ole toisin mainittu
* Taattu aikainen check-in (sisäänkirjautumisaika useimmissa Islannin hotelleissa alkaa klo 14.00–16.00)
* Taattu myöhäinen check-out
* Kaikki palvelut, joita ei ole erikseen mainittu kohdassa ”hintaan sisältyy”

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin valmiita matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Useisiin näistä matkoista sisältyy opastus. Opastus on perillä kohteessa, ei lentojen aikana, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka/Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle. Linkit muihin sivustoihin – käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Matkaehdot

Räätälöityihin matkapaketteihin sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

Passi ja viisumi

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.
Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.
Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.
Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.
Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Matkavakuutukset  

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

Hyvä tietää – matkaohjeita

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555