Islanti Reykjavik satujen saari autoillen

Kaunis ja mystinen Islanti, tutustu tämän ainutlaatuisen, tuliperäisen saaren vaihteleviin maisemiin vuokra-autolla. Islannin matkat ja Reykjavikin matkat >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Islanti Reykjavik satujen saari autoillen

Saagojen saari 

Kaunis ja mystinen Islanti – Blue Lagoon, Sininen Laguuni, kuumat lähteet ja karu luonto muodostavat satujen saaren, josta ei mystiikkaakaan puutu. Islanti on vastakohtaisuuksien maa, karu ja lempeä samalla kertaa. Räätälöimme Islannin matkat ja Reykjavikin matkat sekä varaamme retkiohjelman toiveidenne mukaan.

Islanti Reykjavik satujen saari autoillen

Lähde tutustumaan tämän ainutlaatuisen, tuliperäisen saaren vaihteleviin maisemiin vuokra-autolla. Islanti on paljon lähempänä ja paljon monimuotoisempi kohde, kuin olet ehkä kuvitellut. Henkeäsalpaavat, luonnon muovaamat maisemat ja laavamuodostumat, kuumat lähteet, jylhät vuoret, karut merilintujen asuttamat kalliojyrkänteet, pohjoisen upeat revontulet ja monta muuta upeaa kokemusta.

Jo lyhyemmälläkin reitillä pääset tutustumaan tähän upeaan tulen ja jään maahan.  Autopakettiin voi myös lisätä harrastuspaketteja, kuten valaisiin tutustuminen saaren pohjoisosissa, jäätiköretkiä, kylpemistä geotermisissä kylpylöissä, vaellusratsastusta – aivan mielesi mukaan.

Islannin matkat

Matkasi alkaa maailman pohjoisimmasta pääkaupungista Reykjavikista. Islannissa on noin 300 000 asukasta ja heistä suunilleen puolet asuu maan pääkaupungissa. Kaupungissa on paljon nähtävää, kuten mielenkiintoisia museoita ja persoonallisia pikkupuoteja. Lisäksi Reykjavikista löytyy laadukkaita ravintoloita, joissa valmistetaan maukkaita ruokia tuoreistaja laadukkaista raaka-aineista. Erityisesti kala-, äyriäis- ja lammasruoat kuuluvat islantilaiseen ruokaperinteeseen. Reykjavikissa on myös vilkas yöelämä ja ympäri vuoden monia mielenkiintoisia tapahtumia.

Islanti autolla

Kymenmatkat Instagram>

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Eteläisen Islannin kierros 5 päivää / 4 yötä
Hintaesimerkkimme: 1095€/hlö

Suuri islantilainen seikkailu 9 päivää / 8 yötä
Hintaesimerkkimme: 1899€/hlö

 

1. Eteläisen Islannin kierros 5 päivää / 4 yötä

Jo lyhyelläkin matkalla ehdit nähdä Islannin upeimpia nähtävyyksiä: luonnonkauniita maisemia, joita tulivuoret ja jäätiköt ovat muokanneet vuosisatojen kuluessa, viehättävän Reykjavikin, Þingvellirin kansallispuiston, geysirejä, tulivuoria ja Gullfossin majesteettisen vesiputouksen. Ja tietysti pääset rentoutumaan Blue Lagoonin lämpimissä vesissä.

Päivä 1: Reykjavik
Saapuminen Reykjavikiin. Nouda vuokra-auto lentokentältä ja majoittaudu. Loppupäivä vapaata aikaa tutustua Islannin piskuiseen pääkaupunkiin. Vieraile kaupungin mielenkiintoisissa ja erikoisissa museoissa, ihastele värikkäitä ja persoonallisia rakennuksia, istuskele kahvilassa ihmisvilinää katsellen tai vieraile herttaisissa pikkukaupoissa.

Päivä 2: Kultainen Kierros (n.140km)
Tänään seikkailusi alkaa, kun lähdet kiertämään Islannin kuuluisan Kultaisen Kierroksen. Aluksi pysähdyt Þingvellirin kansallispuistossa, jossa Islannin parlamentti alkoi kokoontua jo 900-luvulla ja missä näet omin silmin, kuinka Euraasian ja Amerikan mannerlaatat erkaantuvat toisistaan noin 2,5 senttimetrin vuosivauhtia. Seuraavaksi pääset tutustumaan Geysirin kuumien lähteiden alueeseen, josta löytyy kuplivia, kuumia muta-altaita ja tietysti geysirejä, joista ehkä kuuluisin, Strokkur, purskauttaa noin 10 minuutin välein kiehuvan kuumaa vettä yli 10 metrin korkeuteen. Kultaisen Kierroksen kolmas kohde on Gullfossin kaksiosainen vesiputous. Matkalla voit vielä halutessasi pysähtyä esimerkiksi Laugarvatnin kylpylässä tai vaikkapa Fridheimarin kasvihuoneilla, jossa voit tutustua kuinka Islannissa kasvatetaan ruokaa geotermisen lämmön avulla.

Päivä 3: Eyjafjallajökullin alue (n.150km)
Eteläisen rannikon reitti vie sinut Eyjafjallajökullin alueelle, joka nousi maailman tietoisuuteen 2010, kun tulivuorenpurkaus pysäytti lähes koko pohjoisen pallonpuoliskon lentoliikenteen. Tulivuorten katveessa kannattaa vierailla myös vaikkapa Skogafossin ja Seljalandsfossin vesiputouksilla tai Mýrdalsjökullin jäätiköllä, joka peittää Katlan tulivuoren. Täällä sinulla on mahdollisuus osallistua erilaisiin maksullisiin aktiviteetteihin, kuten jäätikkövaellukseen tai lumikelkkasafariin. Kannattaa pysähtyä myös pienessä Víkin kylässä aterialla ja ihailemassa kaunista rannikkoa, jota koristavat terävät kalliot ja maailmankuulu mustahiekkainen ranta. Illaksi palaat majapaikkaasi Flúðirin alueelle.

Päivä 4: Blue Lagoon, Reykjanes ja Reykjavik (n.180km)
Vielä viimeisenä matkapäivänä ehdit nähdä paljon! Ajele Reykjanesin niemelle, jossa sijaitsee Islannin kuuluisin kylpylä Bláa lónið – Blue Lagoon ja rentoudu sen lämpimässä, mineraalipitoisessa vedessä. Suosittelemme, että varaat vierailusi etukäteen. Vietä loppupäivä tutkien Reykjanesin nimen karua seutua, pieniä kalastajakyliä ja Krysuvikin geotermistä aluetta. Illalla palaat takaisin Reykjavikiin.

Päivä 5:
Palauta auto lentokentälle, kotimatka alkaa.

2. Suuri islantilainen seikkailu 9 päivää / 8 yötä

Pidempi Islannin kierroksemme kuljettaa sinut lähes koko maan ympäri rantoja seuraillen. Näet maan eri alueiden tärkeimmät ja upeimmat nähtävyydet ja luontokohteet. Voit nauttia matkasta omaan tahtiisi ja ihailla kaunista ja mystistä Islantia ilman tiukkoja aikatauluja.

Päivä 1: Reykjavik
Saapuminen Reykjavikiin. Nouda vuokra-auto lentokentältä ja majoittaudu. Loppupäivä vapaata aikaa tutustua Islannin piskuiseen pääkaupunkiin. Vieraile kaupungin mielenkiintoisissa ja erikoisissa museoissa, ihastele värikkäitä ja persoonallisia rakennuksia, istuskele kahvilassa ihmisvilinää katsellen tai vieraile herttaisissa pikkukaupoissa.

Päivä 2: Kultainen Kierros (n.140km)
Tänään seikkailusi alkaa, kun lähdet kiertämään Islannin kuuluisan Kultaisen Kierroksen. Aluksi pysähdyt Þingvellirin kansallispuistossa, jossa islannin parlamentti alkoi kokoontua jo 900-luvulla ja missä näet omin silmin, kuinka Euraasian ja Amerikan mannerlaatat erkaantuvat toisistaan noin 2,5 senttimetrin vuosivauhtia. Seuraavaksi pääset tutustumaan Geysirin kuumien lähteiden alueeseen, josta löytyy kuplivia, kuumia muta-altaita ja tietysti geysirejä, joista ehkä kuuluisin, Strokkur, purskauttaa noin 10 minuutin välein kiehuvan kuumaa vettä yli 10 metrin korkeuteen. Kultaisen Kierroksen kolmas kohde on Gullfossin kaksiosainen vesiputous. Matkalla voit vielä halutessasi pysähtyä esimerkiksi Laugarvatnin kylpylässä tai vaikkapa Fridheimarin kasvihuoneilla, jossa voit tutustua kuinka Islannissa kasvatetaan ruokaa geotermisen lämmön avulla.

Päivä 3: Eyjafjallajökullin alue (n.290km)
Eteläisen rannikon reitti vie sinut Eyjafjallajökullin alueelle, joka nousi maailman tietoisuuteen 2010, kun tulivuorenpurkaus pysäytti lähes koko pohjoisen pallonpuoliskon lentoliikenteen. Tulivuorten katveessa kannattaa vierailla myös vaikkapa Skogafossin ja Seljalandsfossin vesiputouksilla tai Mýrdalsjökullin jäätiköllä, joka peittää Katlan tulivuoren. Täällä sinulla on mahdollisuus osallistua erilaisiin maksullisiin aktiviteetteihin, kuten jäätikkövaellukseen tai lumikelkkasafariin. Kannattaa pysähtyä myös pienessä Víkin kylässä aterialla ja ihailemassa kaunista rannikkoa, jota koristavat terävät kalliot ja maailmankuulu mustahiekkainen ranta. Majoittuminen Víkin alueella.

Päivä 4: Vatnajökull ja Höfn
Tänään pääset tutustumaan sekä Euroopan suurimpaan jäätikköön Vatnajökulliin, että Pohjois-Euroopan ’hummeripääkaupunkiin’ Höfniin. Matka Víkistä Vatnajökullin reunamille kulkee pienen Kirkjubæjarklausturin kylän halki ja matkalla kannattaa ehdottomasti pysähtyä Skaftafellin kansallispuistossa, joka on kuin vihreä keidas jäätikön laidalla. Toinen ehdoton pysähtymispaikka on Jökulsárlónin jäätikkölaguuni, jossa pääset ihastelemaan ja valokuvaamaan jäätiköstä irtoavia valtavia jäävuoria. Illalla majoitut Höfnin kalastajakaupunkiin, joka on tunnetu hummereistaan. Kenties haluat maistaa sellaista illallisella?

Päivä 5: Itäisen Islannin rannikko (n.260km)
Tämän päivän reitti vie sinut tutustumaan itäisen Islannin karuihin ja luonnonkauniisiin vuonoihin. Varaa aikaa ajella rauhallisesti jyrkkiä teitä, nauttien samalla upeista maisemista. Kuljet halki jylhien vuorien ja valokuvauksellisten kalastajakylien. Djúpivogur on loistava paikka pienelle rannikkovaellukselle, Fáskrúðsfjörður on puolestaan mielenkiintoinen pikkukylä, jossa aikoinaan sijaitsi merellä haavottuneita ranskalaisia kalastajia varten perustettu sairaala. Islannin itärannikolla oli oma roolinsa sotilastukikohtana Toisessa Maailmansodassa, ja tähän historiaan pääset tutustumaan Islannin sotamuseossa Reyðarfjörðurin pikkukaupungissa.

Päivä 6: Koillis-Islannin ’Diamond Circle’ (n.330km)
Tänään on pitkä päivä, täynnä näkemistä ja kokemista! Matkasi kulkee pitkin ’Diamond Circle’ -nimistä reittiä Islannin koillisosissa. Matkasi alkaa Egilsstaðirista ja kulkee halki Möðrudalsöræfin karujen aavikkomaisten maisemien kohti Euroopan suurinta vesiputousta Dettifossia, joka on noin 100 metriä leveä ja 44 metriä korkea. Myös läheinen Selfossin vesiputous on näkemisen arvoinen. Käy myös tutkimassa Ásbyrgin hevosenkengän muotoista kanjonia, jonka sanotaan muodostuneen, kun Odinin kahdeksanjalkaisen hevosen Sleipnirin kavio osui maan pinnalle. Vaihtoehtoisesti voit vierailla Hljóðaklettarin kivimuodostelmilla. Aja vielä Húsávikin kalastajakaupunkiin, jota pidetään Islannin valaidenbongaus-pääkaupunkina ja kierrä autolla Mývatnin järvi ja rentoudu paikallisessa kylpylässä illan päätteeksi.

Päivä 7: Pohjois-Islanti (n.130km)
Vietä koko päivä tutkien Pohjois-Islannin ihmeitä. Käy tutustumassa Dimmuborgirin mystisiin laavamuodostelmiin, jotka ovat toimineet taustana myös Game of Thrones -sarjassa. Islantilaisen mytologian mukaan alue yhdistää maanpäällisen ja maanalaisen maailman toisiinsa ja monet uskovat myös, että islantilaiseen jouluperinteeseen erottamattomasti kuuluvat ’Jólasveinar’ (suom. joulupojat) asustavat Dimmuborgirissa. Viimeisten kolmentoista yön aikana ennen jouluaattoa Joulupojat käyvät jättämässä lahjoja  kilttien lasten ikkunalaudoille jättämiin kenkiin (tai perunoita tuhmille lapsille). Toinen ehdoton retkikohde on Skútustaðagígarin ’pseudokraaterit’, jotka ovat syntyneet höyryräjähdyksissä, kun laavavirrat ovat törmänneet järviin. Mýtvanin alueen lisäksi samanlaisia kraatereita löytyy ainoastaan Marsista. Matkalla Akureyriin kannattaa vielä pysähtyä Námaskarðin rikkipitoisella geotermisellä alueella  ja Goðafossin vesiputouksella. Akureyrissä kannattaa kierrellä ihailemassa kaupungin viehättävää arkkitehtuuria, käydä tutustumassa ympäri vuoden auki olevaan joulutaloon tai vaikkapa kylpeä oluessa.

Päivä 8: Reykjavik (n.390km)
Ajele Akureyristä Reykjavikiin, jossa majoittuminen. Jos et jaksa enää kierrellä kaupungilla, niin aja illaksi Islannin kuuluisimpaan kylpylään Bláa lóniðiin (Blue Lagoon) ja rentoudu sen lämpimässä, mineraalipitoisessa vedessä. Suosittelemme, että varaat vierailusi etukäteen.

Päivä 9: Reykjavik
Palauta auto lentokentälle, ja palaa kotimaahan monta kokemusta rikkampana.


Islanti Reykjavik retkiehdotelmia

* Kultainen Kolmio & Fontana kylpylä

Retkellä pääset tutustumaan kolmeen Islannin kuuluisimmista nähtävyyksistä – Gullfossin vesiputouksiin, Geysireihin ja Þingvellir kansallispuistoon. Pysähdymme matkalla myös Laugarvatnissa, pienessä kylässä, joka sijaitsee samannimisen järven rannalla. Kaupunki on kuuluisa saunastaan, joka on rakennettu kuuman lähteen päälle. Alkuperäinen sauna on rakennettu 1920 luvulla, jolloin se muistutti lähinnä pientä vajaa. Tänään sauna on ultra modernin Fontana Laugarvatn kylpylän keskipiste. Saunan lisäksi voit nauttia kylpylässä eri altaiden lämpimistä vesistä. Vierailu tässä ainutlaatuisessa luonnon saunassa on kokemus, jota ei kannata ohittaa. Kylpemisen jälkeen pääset maistamaan kuuman lähteen kypsyttämää tummaa leipää sekä paikallista savustettua lohta.

* Kultainen Kolmio

Vierailu Gullfoss putouksella ja maailman kuululla Geysir lähteellä, jonka yhteydessä myös museon ja multimeidia esitys luonnon ja ihmisen vuorovaikutuksesta. Matka kulkee myös Thingvellir luonnonpuiston läpi jossa maailman ensimmäisen parlamentin kokoontuneen – ja jossa Euraasian ja Amerikan mannerlaatat kohtaavat.

* Gullfoss Geysir

Lyhyempi version Kultaisesta Kolmiosta jossa keskitytään vain luontoon –

vierailu Geysirillä jonka jälkeen käynti Gullfoss vesiputouksen äärellä.

* Blue Lagoon Express

Voit valita useasta lähtöajankohdasta päivittäin – ja valita itse itse perilläoloajoista sopivimman. Rentoudu ja virkistäydy Sinisen Lagoonin turkoosissa ja lämpöisessä vedessä.

* Valas-safari

Näe meren suuret nisäkkäät omin silmin.  Hvalalif tarjoaa kolmen tunnin safarin Reykjavikin keskusta ja todennäköisyys nähdä valaita on suuri.
Upea mahdollisuus nähdä valaat omassa ympäristössä luonnon ehdoilla.

* Riemastuttava jäätikkökävely

Kävely elämys jättiläismäisellä jäätiköllä. ”Blue Ice – Glacier Hiking” päivämatka tarjoaa unohtumattoman kokemuksen ikijäällä. Vertikaalia ja horisontaalia voi halutessasi kokeilla jäätikkökiipeilyllä. Päiväretki suuntautuu Sólheimajökull – jäätikölle kauniiseen Etelä-Islannin kauniilla rannikolla.  Matka kestää kuljetuksineen kokonaisuudessaan 9 tuntia. Lähtö Reykjavikista.

* Reykjavik

Reykjavikin keskusta värikkäine puutaloineen on mukavan pieni ja parhaiten siihen tutustuu kävellen. Voit tutustua maan syntyvaiheisiin Islannin kansallismuseossa tai kansantaruihin eli saagoihin Kulttuuritalossa. Iltapäivästä voit nauttia yhdessä keskustan kuudesta ulkoilmauimalasta, joissa jokaisessa on normaalin uima-altaan lisäksi 32-45 –asteisia kuumia altaita ja saunoja. Reykjavikistä käsin pääset ihastelemaan myös Islannin kuuluisimpia luonnonihmeitä: Geysirin kuumien lähteiden aluetta, Gullfossin mahtavaa vesiputousta ja Thingvellirin luonnonpuistoa. Sininen laguuni sijaitsee Reykjanesin niemimaalla keskellä autiota laavakenttää. Uinti laguunin mineraalipitoisessa vedessä, rosoisten laavalohkareiden keskellä, on elämys.

* Geldingadalurin tulivuori

Älä missaa tätä kerran elämässä kokemusta. Todista omin silmin raaka voima, millä kuuma laava purkautuu maan sisältä. Kuljettajasi ja oppaasi vie teidät vaellusreitin alkupisteeseen, josta lähdetään kohti Geldingadalurin tulivuorta. Vaellus kestää noin 1,5-2 tuntia kumpaankin suuntaan merkittyä reittiä pitkin. Vaikeustaso: kohtalainen. Sinun tulee olla kohtuullisessa fyysisessä kunnossa ja vaelluskokemusta. Etäisyys: 7 km. Korkeus: 300 m. Alaikäraja: 6 vuotta, mutta lapsilla tulee olla kokemusta vaelluksesta vuoristoalueilla. Perillä on noin 2 tuntia aikaa nähdä tulivuorenpurkaus.

Seydisfjordur

Seydisfjordur sijaitsee kuvankauniin vuonon pohjukassa. Tämä pieni idyllinen 700 asukkaan kalastajakylä on pitänyt pintansa alkuperäisenä islantilaisena kylänä. Patikkaretkillä pääset tutustumaan vuonon ainutlaatuiseen luontoon.

Akureyri, Islanti

Akureyri on viehättävä islantilainen kalastajakaupunki. Kaupungin ympäristössä sijaitsee lumoavan kaunis Mývatn-järvi, joka on tunnettu upeasta kasvillisuudestaan ja linnustostaan. Mielenkiintoinen vierailukohde on myös lähistöllä oleva Dettifoss-vesiputous.

Isafjord

Isafjord on Länsivuonojen alueen viriili pääkaupunki. Luvassa Islannin jylhää loistoa ja karua kauneutta. Islannin länsivuonot tunnetaan maailman parhaiten säilyneistä erämaistaan ja rannikon vuonomaisemat mielletään Islannin kauneimpina.

Grundafjord

Grundafjordin kalastajakylä sijaitsee Snaefellsnesin mystisellä – mustista hiekkarannoista, vuorista, järvistä sekä tulivuoren kraattereista tunnetulla – niemimaalla. Aluetta hallitsee jäätikön peittämä tulivuori Snaefellsjökull, joka kohoaa 1450 metrin korkeuteen.

 

 

Kirkwall 

Orkneysaaret on Skotlantiin kuuluva saariryhmä Ison-Britannian saaren pohjoispuolella. Saariryhmän suurimmalla saarella sijaitseva pääkaupunki Kirkwall on pieni ja viihtyisä. Saarella sijaitsee joukko kuuluisia neoliittisia arkeologisia kohteita: hautakammio, kaksi seremoniallista kiviympyrää ja Skara Braen kylä. Näiden lisäksi saarella on joukko ilmeisiä hautakumpuja ja kivikautisia asuinpaikkoja, joita ei ole vielä tutkittu.

Invergordon

Invergordonin kylä ympäröivine nummineen ja satumaisine linnoinneen on Skotlannin ylämaata aidoimillaan. Voit tutustua kylän keskustaan ja lähialueisiin omatoimisesti kävellen. Kannattaa myös pistäytyä paikallisessa pubissa maistelemassa Skotlannin kansallisjuomaa viskiä. Varustamon retkien mukana voit lähteä tutustumaan mm. myyttiseen Loch Nessin -järveen, jossa veneretken aikana keskitytään luonnollisesti etsimään sen kuuluisinta asukasta, Nessie-hirviötä.

Bremerhaven

Siellä missä Weser laskee Pohjanmereen, sijaitsee Saksan pohjanmerenrannikon suurin kaupunki, Bremerhaven. Asustusta alueella on ollut jo 1100-luvulta lähtien. Kaupungin keskusta on mielenkiintoinen yhdistelmä uutta ja vanhaa. Voit vierailla Bremerhavenin merenkulkumuseossa ja tutustua eläintarhassa meren rannalla hyöriviin jääkarhuihin ja pingviineihin.

 

Islanti on tunnettu majesteettisista tulivuoristaan ja Geyshireistään. Islannista ei voi lähteä pulahtamatta Blue Lagoonin kuumaan veteen.
Pääkaupunki: Reykjavik
Virallinen kieli: Islanti
Valuutta: Islannin kruunu(ISK)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -2
Kesäaika ei ole käytössä.

Islannin ilmasto on Golfvirran ansiosta leuto ympäri vuoden. Lämpötila laskee Etelä-Islannissa talvella alimmillaan noin -10 C asteeseen. Pohjois-Islannissa taas noin -15 C astetta. Heinäkuun lämpimimmän päivän ylin lämpötila on etelässä n. + 21 C astetta ja pohjoisessa + 18 C astetta. Etelä-Islannissa sateisin aika on lokakuusta maaliskuulle. Kuivinta aikaa on loppukevät, touko-ja kesäkuu. Pohjois-Islanti on kuivempaa aluetta kuin etelä.
Tiedot sitoumuksetta.

Lisämaksusta: 

1) Eteläosan aktiviteettipaketti 195 €
Kylpemismaksun ja kylpypyyhkeiden vuokran: Blue Lagoon
* Moottoriurheilua lumisella jäätiköllä: Myrdalsjökull
* Sisäänpääsymaksu vierailijoiden keskukseen: Eyjafjallajökull

2) Saaren kiertomatkan aktiviteettipaketti  140 €
Jäisen laguunin purjehdus
* Jäätikkökävely: Solhejmajökull
* Valaiden katselua saaren pohjoisosassa  

3) Etelä-länsi matkan aktiviteettipaketti 95 €
Sisäänpääsymaksun: Fontana Steam Baths Laugavatn
* Vierailu luolassa: Vatnshellir Snaefellsnesin niemimaalla
* Viking Sushi purjehdusretki Breioafijörour merenlahdella

Lasten istuin  0 - 13 kg  27  € / vuokraus
Lasten tuki-istuin 9 - 25 kg  11 € / vuokraus

 

Eteläisen Islannin kierros 5 päivää / 4 yötä
Hintaesimerkkimme: 1095€/hlö

Suuri islantilainen seikkailu 9 päivää / 8 yötä
Hintaesimerkkimme: 1899€/hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot, lentokenttäverot
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku
* Majoitukset aamiaisineen jaetussa kahden hengen huoneessa
* Autonvuokraus sisältäen CDW:n ja varkausvakuutuksen
* Auton nouto ja palautus Keflavikin kansainväliselle kentälle
* Ilmainen GPS systeemi, ei maksuja lisäkuljettajasta
* Islannin kartta
* Hätäpalvelunumero 24 h

Hintaan ei sisälly:
* Polttoaineet
* Tietullit
* Sisäänpääsymaksut ja aktiviteetit

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä  Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555