Islanti Reykjavik satujen saari autoillen

Kaunis ja mystinen Islanti, tutustu tämän ainutlaatuisen, tuliperäisen saaren vaihteleviin maisemiin vuokra-autolla. Islannin matkat ja Reykjavikin matkat >

Islanti Reykjavik satujen saari autoillen

Saagojen saari 

Kaunis ja mystinen Islanti – Blue Lagoon, Sininen Laguuni, kuumat lähteet ja karu luonto muodostavat satujen saaren, josta ei mystiikkaakaan puutu. Islanti on vastakohtaisuuksien maa, karu ja lempeä samalla kertaa. Räätälöimme Islannin matkat ja Reykjavikin matkat sekä varaamme retkiohjelman toiveidenne mukaan.

Islanti Reykjavik satujen saari autoillen

Lähde tutustumaan tämän ainutlaatuisen, tuliperäisen saaren vaihteleviin maisemiin vuokra-autolla. Islanti on paljon lähempänä ja paljon monimuotoisempi kohde, kuin olet ehkä kuvitellut. Henkeäsalpaavat, luonnon muovaamat maisemat ja laavamuodostumat, kuumat lähteet, jylhät vuoret, karut merilintujen asuttamat kalliojyrkänteet, pohjoisen upeat revontulet ja monta muuta upeaa kokemusta.

Jo lyhyemmälläkin reitillä pääset tutustumaan tähän upeaan tulen ja jään maahan.  Autopakettiin voi myös lisätä harrastuspaketteja, kuten valaisiin tutustuminen saaren pohjoisosissa, jäätiköretkiä, kylpemistä geotermisissä kylpylöissä, vaellusratsastusta – aivan mielesi mukaan.

Islannin matkat

Matkasi alkaa maailman pohjoisimmasta pääkaupungista Reykjavikista. Islannissa on noin 300 000 asukasta ja heistä suunilleen puolet asuu maan pääkaupungissa. Kaupungissa on paljon nähtävää, kuten mielenkiintoisia museoita ja persoonallisia pikkupuoteja. Lisäksi Reykjavikista löytyy laadukkaita ravintoloita, joissa valmistetaan maukkaita ruokia tuoreistaja laadukkaista raaka-aineista. Erityisesti kala-, äyriäis- ja lammasruoat kuuluvat islantilaiseen ruokaperinteeseen. Reykjavikissa on myös vilkas yöelämä ja ympäri vuoden monia mielenkiintoisia tapahtumia.

Islanti ruokakulttuuri

Reykjavikissa voi nauttia herkullisesta ja ainutlaatuisesta ruokakulttuurista. Kaupungissa on laaja valikoima ravintoloita, joissa voi maistella paikallisia erikoisuuksia, kuten tuoretta kalaa, lammasruokia, merilevää ja islantilaista jäätelöä. Samalla voi kokea myös uusia ja innovatiivisia ruokakokemuksia, sillä Reykjavikin ruokakulttuuri on kehittynyt viime vuosina.

Reykjavik vilkas yöelämä

Reykjavikin yöelämä on tunnettu aktiivisuudestaan. Kaupungissa on runsaasti baareja, klubeja ja musiikkifestivaaleja, joissa voi nauttia elävästä musiikista ja paikallisesta tunnelmasta. Erityisesti viikonloppuisin kaupunki herää eloon ja tarjoaa vierailijoilleen viihdyttävää iltaohjelmaa.

Islanti autolla

Kymenmatkat Instagram>

Harraste- ja kulttuurimatkat>

1. Eteläisen Islannin kierros 5 päivää / 4 yötä
Hintaesimerkkimme: 1095€/hlö

2. Suuri islantilainen seikkailu 9 päivää / 8 yötä
Hintaesimerkkimme: 1899€/hlö

3. Islannin kierto omalla vuokra-autolla 5 päivää/4 yötä
Hintaesimerkkimme 1160 €

 

 

1. Eteläisen Islannin kierros 5 päivää / 4 yötä

Jo lyhyelläkin matkalla ehdit nähdä Islannin upeimpia nähtävyyksiä: luonnonkauniita maisemia, joita tulivuoret ja jäätiköt ovat muokanneet vuosisatojen kuluessa, viehättävän Reykjavikin, Þingvellirin kansallispuiston, geysirejä, tulivuoria ja Gullfossin majesteettisen vesiputouksen. Ja tietysti pääset rentoutumaan Blue Lagoonin lämpimissä vesissä.

Päivä 1: Reykjavik
Saapuminen Reykjavikiin. Nouda vuokra-auto lentokentältä ja majoittaudu. Loppupäivä vapaata aikaa tutustua Islannin piskuiseen pääkaupunkiin. Vieraile kaupungin mielenkiintoisissa ja erikoisissa museoissa, ihastele värikkäitä ja persoonallisia rakennuksia, istuskele kahvilassa ihmisvilinää katsellen tai vieraile herttaisissa pikkukaupoissa.

Päivä 2: Kultainen Kierros (n.140km)
Tänään seikkailusi alkaa, kun lähdet kiertämään Islannin kuuluisan Kultaisen Kierroksen. Aluksi pysähdyt Þingvellirin kansallispuistossa, jossa Islannin parlamentti alkoi kokoontua jo 900-luvulla ja missä näet omin silmin, kuinka Euraasian ja Amerikan mannerlaatat erkaantuvat toisistaan noin 2,5 senttimetrin vuosivauhtia. Seuraavaksi pääset tutustumaan Geysirin kuumien lähteiden alueeseen, josta löytyy kuplivia, kuumia muta-altaita ja tietysti geysirejä, joista ehkä kuuluisin, Strokkur, purskauttaa noin 10 minuutin välein kiehuvan kuumaa vettä yli 10 metrin korkeuteen. Kultaisen Kierroksen kolmas kohde on Gullfossin kaksiosainen vesiputous. Matkalla voit vielä halutessasi pysähtyä esimerkiksi Laugarvatnin kylpylässä tai vaikkapa Fridheimarin kasvihuoneilla, jossa voit tutustua kuinka Islannissa kasvatetaan ruokaa geotermisen lämmön avulla.

Päivä 3: Eyjafjallajökullin alue (n.150km)
Eteläisen rannikon reitti vie sinut Eyjafjallajökullin alueelle, joka nousi maailman tietoisuuteen 2010, kun tulivuorenpurkaus pysäytti lähes koko pohjoisen pallonpuoliskon lentoliikenteen. Tulivuorten katveessa kannattaa vierailla myös vaikkapa Skogafossin ja Seljalandsfossin vesiputouksilla tai Mýrdalsjökullin jäätiköllä, joka peittää Katlan tulivuoren. Täällä sinulla on mahdollisuus osallistua erilaisiin maksullisiin aktiviteetteihin, kuten jäätikkövaellukseen tai lumikelkkasafariin. Kannattaa pysähtyä myös pienessä Víkin kylässä aterialla ja ihailemassa kaunista rannikkoa, jota koristavat terävät kalliot ja maailmankuulu mustahiekkainen ranta. Illaksi palaat majapaikkaasi Flúðirin alueelle.

Päivä 4: Blue Lagoon, Reykjanes ja Reykjavik (n.180km)
Vielä viimeisenä matkapäivänä ehdit nähdä paljon! Ajele Reykjanesin niemelle, jossa sijaitsee Islannin kuuluisin kylpylä Bláa lónið – Blue Lagoon ja rentoudu sen lämpimässä, mineraalipitoisessa vedessä. Suosittelemme, että varaat vierailusi etukäteen. Vietä loppupäivä tutkien Reykjanesin nimen karua seutua, pieniä kalastajakyliä ja Krysuvikin geotermistä aluetta. Illalla palaat takaisin Reykjavikiin.

Päivä 5:
Palauta auto lentokentälle, kotimatka alkaa.

2. Suuri islantilainen seikkailu 9 päivää / 8 yötä

Pidempi Islannin kierroksemme kuljettaa sinut lähes koko maan ympäri rantoja seuraillen. Näet maan eri alueiden tärkeimmät ja upeimmat nähtävyydet ja luontokohteet. Voit nauttia matkasta omaan tahtiisi ja ihailla kaunista ja mystistä Islantia ilman tiukkoja aikatauluja.

Päivä 1: Reykjavik
Saapuminen Reykjavikiin. Nouda vuokra-auto lentokentältä ja majoittaudu. Loppupäivä vapaata aikaa tutustua Islannin piskuiseen pääkaupunkiin. Vieraile kaupungin mielenkiintoisissa ja erikoisissa museoissa, ihastele värikkäitä ja persoonallisia rakennuksia, istuskele kahvilassa ihmisvilinää katsellen tai vieraile herttaisissa pikkukaupoissa.

Päivä 2: Kultainen Kierros (n.140km)
Tänään seikkailusi alkaa, kun lähdet kiertämään Islannin kuuluisan Kultaisen Kierroksen. Aluksi pysähdyt Þingvellirin kansallispuistossa, jossa islannin parlamentti alkoi kokoontua jo 900-luvulla ja missä näet omin silmin, kuinka Euraasian ja Amerikan mannerlaatat erkaantuvat toisistaan noin 2,5 senttimetrin vuosivauhtia. Seuraavaksi pääset tutustumaan Geysirin kuumien lähteiden alueeseen, josta löytyy kuplivia, kuumia muta-altaita ja tietysti geysirejä, joista ehkä kuuluisin, Strokkur, purskauttaa noin 10 minuutin välein kiehuvan kuumaa vettä yli 10 metrin korkeuteen. Kultaisen Kierroksen kolmas kohde on Gullfossin kaksiosainen vesiputous. Matkalla voit vielä halutessasi pysähtyä esimerkiksi Laugarvatnin kylpylässä tai vaikkapa Fridheimarin kasvihuoneilla, jossa voit tutustua kuinka Islannissa kasvatetaan ruokaa geotermisen lämmön avulla.

Päivä 3: Eyjafjallajökullin alue (n.290km)
Eteläisen rannikon reitti vie sinut Eyjafjallajökullin alueelle, joka nousi maailman tietoisuuteen 2010, kun tulivuorenpurkaus pysäytti lähes koko pohjoisen pallonpuoliskon lentoliikenteen. Tulivuorten katveessa kannattaa vierailla myös vaikkapa Skogafossin ja Seljalandsfossin vesiputouksilla tai Mýrdalsjökullin jäätiköllä, joka peittää Katlan tulivuoren. Täällä sinulla on mahdollisuus osallistua erilaisiin maksullisiin aktiviteetteihin, kuten jäätikkövaellukseen tai lumikelkkasafariin. Kannattaa pysähtyä myös pienessä Víkin kylässä aterialla ja ihailemassa kaunista rannikkoa, jota koristavat terävät kalliot ja maailmankuulu mustahiekkainen ranta. Majoittuminen Víkin alueella.

Päivä 4: Vatnajökull ja Höfn
Tänään pääset tutustumaan sekä Euroopan suurimpaan jäätikköön Vatnajökulliin, että Pohjois-Euroopan ’hummeripääkaupunkiin’ Höfniin. Matka Víkistä Vatnajökullin reunamille kulkee pienen Kirkjubæjarklausturin kylän halki ja matkalla kannattaa ehdottomasti pysähtyä Skaftafellin kansallispuistossa, joka on kuin vihreä keidas jäätikön laidalla. Toinen ehdoton pysähtymispaikka on Jökulsárlónin jäätikkölaguuni, jossa pääset ihastelemaan ja valokuvaamaan jäätiköstä irtoavia valtavia jäävuoria. Illalla majoitut Höfnin kalastajakaupunkiin, joka on tunnetu hummereistaan. Kenties haluat maistaa sellaista illallisella?

Päivä 5: Itäisen Islannin rannikko (n.260km)
Tämän päivän reitti vie sinut tutustumaan itäisen Islannin karuihin ja luonnonkauniisiin vuonoihin. Varaa aikaa ajella rauhallisesti jyrkkiä teitä, nauttien samalla upeista maisemista. Kuljet halki jylhien vuorien ja valokuvauksellisten kalastajakylien. Djúpivogur on loistava paikka pienelle rannikkovaellukselle, Fáskrúðsfjörður on puolestaan mielenkiintoinen pikkukylä, jossa aikoinaan sijaitsi merellä haavottuneita ranskalaisia kalastajia varten perustettu sairaala. Islannin itärannikolla oli oma roolinsa sotilastukikohtana Toisessa Maailmansodassa, ja tähän historiaan pääset tutustumaan Islannin sotamuseossa Reyðarfjörðurin pikkukaupungissa.

Päivä 6: Koillis-Islannin ’Diamond Circle’ (n.330km)
Tänään on pitkä päivä, täynnä näkemistä ja kokemista! Matkasi kulkee pitkin ’Diamond Circle’ -nimistä reittiä Islannin koillisosissa. Matkasi alkaa Egilsstaðirista ja kulkee halki Möðrudalsöræfin karujen aavikkomaisten maisemien kohti Euroopan suurinta vesiputousta Dettifossia, joka on noin 100 metriä leveä ja 44 metriä korkea. Myös läheinen Selfossin vesiputous on näkemisen arvoinen. Käy myös tutkimassa Ásbyrgin hevosenkengän muotoista kanjonia, jonka sanotaan muodostuneen, kun Odinin kahdeksanjalkaisen hevosen Sleipnirin kavio osui maan pinnalle. Vaihtoehtoisesti voit vierailla Hljóðaklettarin kivimuodostelmilla. Aja vielä Húsávikin kalastajakaupunkiin, jota pidetään Islannin valaidenbongaus-pääkaupunkina ja kierrä autolla Mývatnin järvi ja rentoudu paikallisessa kylpylässä illan päätteeksi.

Päivä 7: Pohjois-Islanti (n.130km)
Vietä koko päivä tutkien Pohjois-Islannin ihmeitä. Käy tutustumassa Dimmuborgirin mystisiin laavamuodostelmiin, jotka ovat toimineet taustana myös Game of Thrones -sarjassa. Islantilaisen mytologian mukaan alue yhdistää maanpäällisen ja maanalaisen maailman toisiinsa ja monet uskovat myös, että islantilaiseen jouluperinteeseen erottamattomasti kuuluvat ’Jólasveinar’ (suom. joulupojat) asustavat Dimmuborgirissa. Viimeisten kolmentoista yön aikana ennen jouluaattoa Joulupojat käyvät jättämässä lahjoja  kilttien lasten ikkunalaudoille jättämiin kenkiin (tai perunoita tuhmille lapsille). Toinen ehdoton retkikohde on Skútustaðagígarin ’pseudokraaterit’, jotka ovat syntyneet höyryräjähdyksissä, kun laavavirrat ovat törmänneet järviin. Mýtvanin alueen lisäksi samanlaisia kraatereita löytyy ainoastaan Marsista. Matkalla Akureyriin kannattaa vielä pysähtyä Námaskarðin rikkipitoisella geotermisellä alueella  ja Goðafossin vesiputouksella. Akureyrissä kannattaa kierrellä ihailemassa kaupungin viehättävää arkkitehtuuria, käydä tutustumassa ympäri vuoden auki olevaan joulutaloon tai vaikkapa kylpeä oluessa.

Päivä 8: Reykjavik (n.390km)
Ajele Akureyristä Reykjavikiin, jossa majoittuminen. Jos et jaksa enää kierrellä kaupungilla, niin aja illaksi Islannin kuuluisimpaan kylpylään Bláa lóniðiin (Blue Lagoon) ja rentoudu sen lämpimässä, mineraalipitoisessa vedessä. Suosittelemme, että varaat vierailusi etukäteen.

Päivä 9: Reykjavik
Palauta auto lentokentälle, ja palaa kotimaahan monta kokemusta rikkampana.

3. Islannin kierto omalla vuokra-autolla

Hintaesimerkkimme sisältäen autonvuokran 5 pv: 1160 € / hlö

Saga alueet Islannin eteläosissa, sisältäen autonvuokrauksen.

Saga alueiden reitti keskittyy saaren eteläosan kauniisiin rantamaisemiin ja kulkee Saga Viikinkien jalanjälkiä kohdaten upeita vesiputouksia. Tällä reitillä voi nähdä niin mahtavat Geysirit, kuumat suihkuavat lähteet, kuin jäätikötkin. Vaikka reitti on suhteellisen lyhyt, vie se näkemään kaikki merkittävät saaren eteläosan nähtävyydet, kuten Gullfoss’in vesiputouksen, Geysirin kuumat lähteet, vieden myös historialliseen osaan maata,  Thingvellirin kansallispuistoon.

Saga-alueet kierroksen hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki – Reykjavik – Helsinki veroineen
* Majoitukset aamiaisineen jaetussa kahden hengen huoneessa
* Mahdollisuus nostaa majoitustasoa superior tasolle lisämaksusta
* Hertz autonvuokraus sisältäen CDW:n ja varkausvakuutuksen (alk.Toyota Yaris Automatic tai vastaava)
* Auton nouto ja palautus Keflavikin kansainväliselle kentälle, sekä ensimmäisen yön majoitus Hveragerdin alueella.
* Ilmainen GPS systeemi, ei maksuja lisäkuljettajasta
* Islannin kartta
* Hätäpalvelunumero 24 h (toukokuu – syyskuu)


Islanti Reykjavik tekemistä ja käyntikohteita

* Luonnonkauneus

Reykjavik sijaitsee upean luonnon ympäröimänä. Vierailijat voivat ihailla kaupungin läheisyydessä sijaitsevia geotermisiä alueita, kuumia lähteitä, tulivuoria ja jääpeitteisiä vuoria. Golden Circle -reitti, joka kulkee Reykjavikin lähistöllä, tarjoaa mahdollisuuden kokea Islannin upeat luonnonnähtävyydet, kuten Geysirin kuumalähteet, Gullfossin vesiputouksen ja Thingvellirin kansallispuiston.

* Kulttuurikohteet

Reykjavik on Islannin kulttuuripääkaupunki, jossa on runsaasti museoita, gallerioita ja näyttelyitä. Suosittuja kulttuurikohteita ovat esimerkiksi Harpa-konserttitalo, joka on moderni arkkitehtoninen mestariteos, sekä Islannin kansallismuseo, jossa voi oppia maan historiasta ja kulttuurista. Myös kaupungin lukuisat taidegalleriat ja teatterit tarjoavat monipuolista kulttuuritarjontaa.

* Hallgrimskirkja-kirkko

Reykjavikin symboli ja tunnetuin maamerkki on Hallgrimskirkja-kirkko. Tämä vaikuttava kirkko on kaupungin korkein rakennus ja sen tornista avautuu upeat näköalat yli Reykjavikin ja sen ympäristön. Kirkko on myös suosittu nähtävyys, jonka arkkitehtuuri on vaikuttava ja sisältä löytyvät urut ovat huomionarvoisia.

* Blue Lagoon -kylpylä

Reykjavikin lähistöllä sijaitsee kuuluisa Blue Lagoon -kylpylä, joka on yksi Islannin suosituimmista nähtävyyksistä. Blue Lagoon tarjoaa vierailijoille rentouttavan kylpyläkokemuksen geotermisessä lähteessä, jossa voi nauttia lämpimästä vedestä, mutahoidoista ja kauniista maisemista.

* Kultainen Kolmio Gullfoss

Vierailu Gullfoss putouksella ja maailman kuululla Geysir lähteellä, jonka yhteydessä myös museon ja multimeidia esitys luonnon ja ihmisen vuorovaikutuksesta. Matka kulkee myös Thingvellir luonnonpuiston läpi jossa maailman ensimmäisen parlamentin kokoontuneen – ja jossa Euraasian ja Amerikan mannerlaatat kohtaavat.

 

* Blue Lagoon Express

Voit valita useasta lähtöajankohdasta päivittäin – ja valita itse itse perilläoloajoista sopivimman. Rentoudu ja virkistäydy Sinisen Lagoonin turkoosissa ja lämpöisessä vedessä.

* Valas-safari

Näe meren suuret nisäkkäät omin silmin.  Hvalalif tarjoaa kolmen tunnin safarin Reykjavikin keskusta ja todennäköisyys nähdä valaita on suuri.
Upea mahdollisuus nähdä valaat omassa ympäristössä luonnon ehdoilla.

* Riemastuttava jäätikkökävely

Kävely elämys jättiläismäisellä jäätiköllä. ”Blue Ice – Glacier Hiking” päivämatka tarjoaa unohtumattoman kokemuksen ikijäällä. Vertikaalia ja horisontaalia voi halutessasi kokeilla jäätikkökiipeilyllä. Päiväretki suuntautuu Sólheimajökull – jäätikölle kauniiseen Etelä-Islannin kauniilla rannikolla.  Matka kestää kuljetuksineen kokonaisuudessaan 9 tuntia. Lähtö Reykjavikista.

* Reykjavik

Reykjavikin keskusta värikkäine puutaloineen on mukavan pieni ja parhaiten siihen tutustuu kävellen. Voit tutustua maan syntyvaiheisiin Islannin kansallismuseossa tai kansantaruihin eli saagoihin Kulttuuritalossa. Iltapäivästä voit nauttia yhdessä keskustan kuudesta ulkoilmauimalasta, joissa jokaisessa on normaalin uima-altaan lisäksi 32-45 –asteisia kuumia altaita ja saunoja. Reykjavikistä käsin pääset ihastelemaan myös Islannin kuuluisimpia luonnonihmeitä: Geysirin kuumien lähteiden aluetta, Gullfossin mahtavaa vesiputousta ja Thingvellirin luonnonpuistoa. Sininen laguuni sijaitsee Reykjanesin niemimaalla keskellä autiota laavakenttää. Uinti laguunin mineraalipitoisessa vedessä, rosoisten laavalohkareiden keskellä, on elämys.

 

* Geldingadalurin tulivuori

Älä missaa tätä kerran elämässä kokemusta. Todista omin silmin raaka voima, millä kuuma laava purkautuu maan sisältä. Kuljettajasi ja oppaasi vie teidät vaellusreitin alkupisteeseen, josta lähdetään kohti Geldingadalurin tulivuorta. Vaellus kestää noin 1,5-2 tuntia kumpaankin suuntaan merkittyä reittiä pitkin. Vaikeustaso: kohtalainen. Sinun tulee olla kohtuullisessa fyysisessä kunnossa ja vaelluskokemusta. Etäisyys: 7 km. Korkeus: 300 m. Alaikäraja: 6 vuotta, mutta lapsilla tulee olla kokemusta vaelluksesta vuoristoalueilla. Perillä on noin 2 tuntia aikaa nähdä tulivuorenpurkaus.

Seydisfjordur

Seydisfjordur sijaitsee kuvankauniin vuonon pohjukassa. Tämä pieni idyllinen 700 asukkaan kalastajakylä on pitänyt pintansa alkuperäisenä islantilaisena kylänä. Patikkaretkillä pääset tutustumaan vuonon ainutlaatuiseen luontoon.

Akureyri, Islanti

Akureyri on viehättävä islantilainen kalastajakaupunki. Kaupungin ympäristössä sijaitsee lumoavan kaunis Mývatn-järvi, joka on tunnettu upeasta kasvillisuudestaan ja linnustostaan. Mielenkiintoinen vierailukohde on myös lähistöllä oleva Dettifoss-vesiputous.

Isafjord

Isafjord on Länsivuonojen alueen viriili pääkaupunki. Luvassa Islannin jylhää loistoa ja karua kauneutta. Islannin länsivuonot tunnetaan maailman parhaiten säilyneistä erämaistaan ja rannikon vuonomaisemat mielletään Islannin kauneimpina.

Grundafjord

Grundafjordin kalastajakylä sijaitsee Snaefellsnesin mystisellä – mustista hiekkarannoista, vuorista, järvistä sekä tulivuoren kraattereista tunnetulla – niemimaalla. Aluetta hallitsee jäätikön peittämä tulivuori Snaefellsjökull, joka kohoaa 1450 metrin korkeuteen.

 

 

 

* Kultainen Kolmio & Fontana kylpylä

Retkellä pääset tutustumaan kolmeen Islannin kuuluisimmista nähtävyyksistä – Gullfossin vesiputouksiin, Geysireihin ja Þingvellir kansallispuistoon. Pysähdymme matkalla myös Laugarvatnissa, pienessä kylässä, joka sijaitsee samannimisen järven rannalla. Kaupunki on kuuluisa saunastaan, joka on rakennettu kuuman lähteen päälle. Alkuperäinen sauna on rakennettu 1920 luvulla, jolloin se muistutti lähinnä pientä vajaa. Tänään sauna on ultra modernin Fontana Laugarvatn kylpylän keskipiste. Saunan lisäksi voit nauttia kylpylässä eri altaiden lämpimistä vesistä. Vierailu tässä ainutlaatuisessa luonnon saunassa on kokemus, jota ei kannata ohittaa. Kylpemisen jälkeen pääset maistamaan kuuman lähteen kypsyttämää tummaa leipää sekä paikallista savustettua lohta.

Islanti

Islanti on tunnettu majesteettisista tulivuoristaan ja Geyshireistään. Reykjavik, Islannin pääkaupunki ja samalla maan suurin kaupunki, sijaitsee Atlantin valtameren rannalla ja tarjoaa upeita näkymiä vuorille, lahdille ja laajalle avomerelle. Reykjavikin erottuva piirre on sen ainutlaatuinen luonto, jossa yhdistyvät tulivuoret, geysirit, jäätiköt ja kuumat lähteet. Islannista ei voi lähteä pulahtamatta Blue Lagoonin kuumaan veteen.
Pääkaupunki: Reykjavik
Virallinen kieli: Islanti
Valuutta: Islannin kruunu(ISK)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -2
Kesäaika ei ole käytössä.

Islannin ilmasto on Golfvirran ansiosta leuto ympäri vuoden. Lämpötila laskee Etelä-Islannissa talvella alimmillaan noin -10 C asteeseen. Pohjois-Islannissa taas noin -15 C astetta. Heinäkuun lämpimimmän päivän ylin lämpötila on etelässä n. + 21 C astetta ja pohjoisessa + 18 C astetta. Etelä-Islannissa sateisin aika on lokakuusta maaliskuulle. Kuivinta aikaa on loppukevät, touko-ja kesäkuu. Pohjois-Islanti on kuivempaa aluetta kuin etelä.
Tiedot sitoumuksetta.

Lisämaksusta: 

1) Eteläosan aktiviteettipaketti 195 €
Kylpemismaksun ja kylpypyyhkeiden vuokran: Blue Lagoon
* Moottoriurheilua lumisella jäätiköllä: Myrdalsjökull
* Sisäänpääsymaksu vierailijoiden keskukseen: Eyjafjallajökull

2) Saaren kiertomatkan aktiviteettipaketti  140 €
Jäisen laguunin purjehdus
* Jäätikkökävely: Solhejmajökull
* Valaiden katselua saaren pohjoisosassa  

3) Etelä-länsi matkan aktiviteettipaketti 95 €
Sisäänpääsymaksun: Fontana Steam Baths Laugavatn
* Vierailu luolassa: Vatnshellir Snaefellsnesin niemimaalla
* Viking Sushi purjehdusretki Breioafijörour merenlahdella

Lasten istuin  0 - 13 kg  27  € / vuokraus
Lasten tuki-istuin 9 - 25 kg  11 € / vuokraus

 

Eteläisen Islannin kierros 5 päivää / 4 yötä
Hintaesimerkkimme: 1095€/hlö

Suuri islantilainen seikkailu 9 päivää / 8 yötä
Hintaesimerkkimme: 1899€/hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot, lentokenttäverot
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku
* Majoitukset aamiaisineen jaetussa kahden hengen huoneessa
* Autonvuokraus sisältäen CDW:n ja varkausvakuutuksen
* Auton nouto ja palautus Keflavikin kansainväliselle kentälle
* Ilmainen GPS systeemi, ei maksuja lisäkuljettajasta
* Islannin kartta
* Hätäpalvelunumero 24 h

Hintaan ei sisälly:
* Polttoaineet
* Tietullit
* Sisäänpääsymaksut ja aktiviteetit

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>