Turkki Istanbul opastettuna

Istanbul on huikea matkakohde, vastakohtien metropoli, jossa koet idän ja lännen kiehtovan sekoituksen modernia Eurooppaa ja mystistä Aasiaa. Istanbulin matkat >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Turkki Istanbul opastettuna

Konstantinopol

Istanbul on Turkin väestöltään suurin kaupunki, ja maan kulttuurin, viestinnän, viihteen ja talouden keskus. Se sijaitsee maan luoteisosassa Marmaranmeren pohjukassa Bosporinsalmen molemmin puolin, pohjoisessa kaupunki ulottuu Mustallemerelle. Kaupunki ulottuu sekä Euroopan että Aasian puolelle. ”Istanbul sai Konstantinopolilta kaiken loiston Bosporin rantamilta, nimeä ei Konstantinopolilta Istanbul pitää saanutkaan…” Istanbul opastettuna suomeksi!

Turkki Istanbulin matka opastettuna

Istanbul on huikea matkakohde, joka levittäytyy osin Eurooppaan ja osin Aasiaan. Se on vastakohtien hurmaava metropoli, jossa koet idän ja lännen kiehtovan sekoituksen; modernia Eurooppaa ja mystistä Aasiaa.

Kävele Bosporinsalmella

Bosporinsalmi liittyy Mustanmeren pohjoispuolella Marmaramereen. Bosporinsalmi hallitsee kauipunkinäkymää. Laivat ja lautat risteilevät salmessa, kalastusalusten silhuetit kuvastuvat veden pintaan. Kävellessäsi näet merenrantapolut, leikkikentät ja kävelytiet, jotka ovat täynnä kulkijoita, pyöräilijöitä, kalastajia ja piknikperheitä.  Kävelyretki kaupungin ”elämänlähdettä” pitkin kertoo Istanbulilaisten elämästä ja harrastuksista

Kun haluat pois kaupungin sykkeestä, hyppää lautalle ja tutustu Prinssisaariin. Nämä seitsemän saarta kaupungin eteläpuolella ovat lyhyen ajomatkan päässä Istanbulista. Jokaisella saarella on oma ainutlaatuinen historiansa ja tunnelmansa, mutta niillä kaikilla on rantoja, kävely- ja pyöräilyreittejä, söpöjä kahviloita sekä ravintoloita ja hotelleja, jos tunnet tarvetta viettää saarella aikaa yön yli.

Lauttamatka Euroopan ja Aasian välillä

Istanbulissa matkustaminen lautalla Euroopan ja Aasian välillä on päivittäistä. Olitpa matkalla Euroopasta Aasiaan tai päinvastoin, lautta on yksi parhaista tavoista nähdä kaupunkia. Merellisestä näköalapaikastasi voit nauttia vanhan kaupungin ja modernin elämän elementtien harmoniasta. Dolmabahçen palatsi, Neitsyttorni, Galata-torni, Topkapın palatsi, Ayasofya-i Kebir Cami-i Serifi (Hagia Sofian suuri moskeija), Sininen moskeija, Süleymaniye-moskeija ja Haydarpasan rautatieasema ovat kaikki helposti havaittavissa, myös satunnaisille matkailijoille. Nauti merimatkan aikana lasillinen tuoretta mehua tai kuppi teetä ja simit, eli turkkilainen bagel.

Taide ja kulttuuri

Istanbul on vilkas kaupunki, jonka menneisyyttä ja historiaa monet turistit ja vierailijat ihailevat. Siellä on kymmeniä pieniä gallerioita ja ateljeja, jotka esittelevät omia ainutlaatuisia tuotteitaan niille, jotka etsivät kivoja uniikkeja matkamuistoja. Istanbulissa on suuria taidegallerioita, museoita ja kulttuurihalleja, joissa on erikoisnäyttelyitä ja laajat pysyvät kokoelmat, jotka ovat tutustumisen arvoisia. Muista tutustua Beyoğlun, Kadiköyn, Emirganin, Maslakin tai Beykozin uusimpiin näyttelyihin, joissa on useita suuria gallerioita ja museoita.

Shoppailijoiden Istanbul

Istanbul on ollut ostosmekka satoja vuosia. Olitpa kiinnostunut jäljittämään antiikkikelloja ja koruja Grand Bazarissa, seuraamaan Spice Bazarin maustekauppiaiden vaiheita tai kaivamaan tyylikkäitä kertaluonteisia paikallisputiikkeja, Istanbulissa on kaikkea. Suuri basaari sijaitsee Sultanahmetissa, helpon kävelymatkan päässä Sinisestä moskeijasta. Spice Bazaar on erinomainen paikka siemailla teetä, nauttia turkkilaista herkkua ja käydä kauppaa myyjien kanssa. Beyoglu, Nisantasi, Kadiköy ja Levent tarjoavat nykyaikaisia ​​ostosmahdollisuuksia ja ostoskeskuksia niille, jotka etsivät uusimpia trendejä. Matkat Istanbuliin räätälöimme toiveidesi mukaan.

Turkki Istanbul opastettuna

Kymenmatkat FB>

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Hintaesimerkkimme 4 pv: 560 € / hlö

Hintaan sisältyy:
*
3 yötä Grand Halic hotellissa aamiaisella jaetussa kahden hengen huoneessa
* Lennot Helsinki-Istanbul-Helsinki Turkish Airlines
* 2 opastettua puolipäiväretkeä
* Suomenkielinen opastus retkillä
* Retkille haku hotellilta ja paluu hotellille
* Lentokenttäkuljetukset
* Kaikki sisäänpääsymaksut ja museoliput
* Kaikki verot

1. Päivä
Lento Helsingistä.
Saapuminen Istanbuliin ja kuljetus hotellille.

2. Päivä
Aamiainen.
Puolipäiväretki:  Ottomaanien Istanbul tai Bysantin Konstanttinopoli.

3. Päivä
Aamiainen.
Puolipäiväretki: Maustebasaari ja Bosporinsalmen veneretki (säävaraus).

4. Päivä
Aamiainen.
Kuljetus lentokentälle.


Turkki Istanbul tekemistä ja käyntikohteita

* Hagia Sofian bysanttilaiskirkko, eli Pyhän viisauden kirkko, rakennettiin aluksi kristilliseksi kirkoksi vuonna 537, mutta se muutettiin moskeijaksi, kun turkkilaiset valtasivat Konstantinopolin vuonna 1453. Vuodesta 1934 alkaen rakennus on toiminut museona.

* Topkapın palatsi toimi vuosina 1465–1853 Ottomaanien valtakunnan hallintopaikkana. Palatsissa sijaitsevan aarrekammion jalokivet suorastaan häikäisevät loistollaan. Palatsissa on nähtävänä edelleen jalokivin koristellut valtaistuimet ja tikarit. Palatsi oli neljänsadan vuoden ajan sulttaanin ja hänen hovinsa asuinpaikkana. Siellä elivät aikoinaan sulttaani vaimoineen ja jalkavaimoineen ja sen käytävillä punottiin tietenkin salaliittoja.

* Sulttaani Ahmedin moskeija on Turkin kansallismoskeija ja yksi niistä moskeijoista, joista käytetään nimitystä Sininen moskeija, sillä niiden sisusta on verhoiltu sinisillä laatoilla.

* Sininen Moskeija eli Sulttaani Ahmedin moskeija on yksi Istanbulin merkittävimpiä nähtävyyksiä ja Turkin kansallismoskeija. Se rakennettiin 1600-luvun alussa jumalan lepyttämiseksi huonon sotaonnen jälkeen. Moskeijassa on poikkeuksellisesti kuusi minareettia ja sinne mahtuu 10 000 rukoilijaa, ja se onkin eräs Euroopan suurimmista moskeijoista.

* Ortodoksinen kirkko Hagia Yorgi Fener on Istanbulin merkittävin ortodoksinen katedraali ja sen patriarkaatin alaisuudessa on virallisesti myös Suomen ortodoksikirkko. Kirkko, joka on historiansa aikana useaan kertaan tuhoutunut ja uudelleen rakennettu, on kooltaan pieni, mutta sisäpuolelta upeasti koristeltu. Kirkosta löytyy myös antiikkisia taideaarteita, pyhäinjäännöksiä ja kolmen pyhimyksen haudat.

* Yerebatan Sarayı, eli uponnut palatsi, on maanalainen vesisäiliö, joka sijaitsee Hagia Sofian vieressä. Vesisäiliön kattoa kannattelee 336 pylvästä ja sinne mahtuu 100 miljoonaa litraa vettä.

* Bosporinsalmen risteilyllä, joka alkaa Marmaranmeren suulta ja päättyy melkein Mustanmeren suulle, saa nauttia ihastuttavista maisemista. Risteilyllä voit itse kokea Istanbulin vastakohtaisuuden ja monipuolisuuden. Menneisyys kohtaa nykyisyyden ja loistokkuus vaatimattomuuden. Mahtipontiset marmoripalatsit, vanhat linnoitukset, pitsihuvilat ja modernit pilvenpiirtäjät muodostavat Istanbulin henkeäsalpaavaan kauneuden.

* İstiklal Caddesi on yksi Istanbulin kuuluisimmista kaduista. Se sijaitsee historiallisessa Beyoğlun kaupunginosassa ja on noin parin kilometrin pituinen.

* Istanbulissa kävijän on tietenkin vierailtava basaareissa ostoksilla. Suurella basaarilla on laaja ostostarjonta ja ostoksilla kävijä pääsee näyttämään kykynsä tinkimisessä. Istanbulissa on paljon nahkavaatteiden myymälöitä sekä tehtaanmyymälä. Basaareilta saat myös turkkilaisia herkkuja, mm. pähkinöitä, marmeladeja, lokum-makeisia, kahvia ja teetä.

Grand Halic Hotel ***

 

Turkki on suosittu matkailumaa lämpimän ilmastonsa, monipuolisten matkakohteidensa ja erityisesti rantojensa ansiosta.
Pääkaupunki: Ankara
Virallinen kieli: Turkki
Valuutta: Turkin liira
Passi ja viisumi: Passin on oltava voimassa vielä 3 kk matkan päättymisen jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia alle 3 kk oleskeluun.
Turkin passilain mukaan maahan saapuvalla henkilöllä on oltava passissaan vähintään yksi tyhjä sivu Turkin viranomaisten maahantulo- ja maastapoistumisleimoja varten. Mikäli henkilön passissa ei ole tyhjää sivua viranomaisten merkintöjä varten, viranomaisilla on oikeus estää henkilön maahanpääsy.
Aikaero Suomeen: Ei ole.
Tiedot sitoumuksetta.

Hintaan ei sisälly:
Lounaat, illalliset, juomarahat.

 

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin valmiita matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Useisiin näistä matkoista sisältyy opastus. Opastus on useimmissa perillä kohteessa, ei lentojen aikana, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka/Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

Matkaehdot

Räätälöityihin matkapaketteihin sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen.

Tapahtumaliput

Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle. Linkit muihin sivustoihin – käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

Passi ja viisumi

Matkustajan velvollisuus on huolehtia siitä, että hänellä on matkaa varten tarvittavat matka-asiakirjat. Tarkista passia, viisumia ja mahdollisia muita asiakirjoja koskevat vaatimukset kohdemaan lähimmästä edustustosta.
Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Matkavakuutukset  

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

Hyvä tietää – matkaohjeita

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555