Viro Pärnu leirikoulu

Pärnu leirikoulu, tarjoaa yllin kyllin nähtävää ja tehtävää. Pärnussa viehättää valkeat hiekkarannat, matalat vedet, rikas kulttuuri ja lukuisat kahvilat.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Viro Pärnu leirikoulu

Luokkaretkelle Pärnuun

Pärnu on tunnettu etenkin hiekkarannoistaan ja Pärnun kylpylät tarjoavat mahdollisuuden hemmotteluun ympäri vuoden. Pärnu leirikoulu -ohjelma sisältää tekemistä toiveidenne mukaan.

Viro Pärnu leirikoulu

Pärnun historiallinen, kaunis merenrantakaupunki sijaitsee Viron lounaisosassa. Pieni satama, valkeat hiekkarannat, matalat vedet, rikas kulttuuri ja lukuisat kahvilat tarjoavat yllin kyllin nähtävää ja tehtävää nuorille ja kaikenikäisille matkaajille.

Loma Pärnussa

Pärnussa vietetään useita festivaaleja, konsertteja ja markkinoita, jonne kannattaa suunnata matka, kun kokee kultturinälkää. Vietä loma Pärnussa rauhallisella rannalla kävellen, kylpylässä tai kodikkaassa huvilassa rentoutuen tai tuulisempina päivinä surffaten meren aalloilla. Pärnu leirikoulu -matka isoille ja pienille matkaajille.

Pärnu leirikoulu

Ryhmämatkat>

Kymenmatkat FB>

Hintaesimerkkimme 4 pv:  209 €

Alustava matkaohjelma:

Kokoonnumme satamassa.
matkustamme Helsingistä Tallinnaan laivalla.

1 pv

Saavumme Tallinnaan ja ajamme bussilla suoraan Pärnuun, jossa meillä on kaupunkikierros ja kouluvierailu paikallisessa koulussa. Nautimme lounaan retken päätteeksi. Koulussa on myös mahdollista järjestää illanvietto paikallisen vastaavan luokan oppilaiden kanssa. Illallinen.

Yöpyminen on Männiku vierastalossa.

2pv

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle kohti Kihnua. Näemme Kihnun saaren tärkeimmät nähtävyydet Kirkon, majakan, Kihnun museon, koulun ja  hautausmaan. Oppaamme kertoo meille vanhasta kulttuurista ja luonnon monimuotoisuudesta. Lisäksi kuulemme, millaista työtä täällä on tehty luonnonsuojelun hyväksi.

Kihnu on vanha merenkulkijoiden, kalastajien sekä hylkeenpyytäjien saari. Kihnu on ainutlaatuisen, Pärnun rannikkosaarilla yli kuudensadan vuoden ajan vallinneen perinteisen kihnulaisen kulttuurin syntymäpaikkoja, sekä UNESCON suullisen ja kirjallisen perinteen maailmanperintökohteeksi hyväksytty kulttuuri. Kihnulaiset naiset ovat saaren käsityöperinteen, kansantanssien, leikkien sekä musiikin käsittävän kulttuuriperinnön suojelijoita ja ylläpitäjiä. Itse tehdyn kihnulaisen kansallispuvun hame eli kört on edelleen kihnulaisten naisten arkivaate. Saarikierroksen jälkeen nautimme lounaan.

Iltapäivä Viron suurimmassa Tervise Paradiisin vesipuistossa, jossa on myös saunat. Illallinen nautitaan päivän päätteeksi.

Yöpyminen Männiku vierastalossa.

3 pv

Aamiaisen jälkeen teemme retken Soomaan kansallispuistoon. Noin 25 km Pärnusta sijaitseva Soomaan kansallispuisto, jossa paikalliset asukkaat liikkuvat myös erikoisilla veneillä, nimeltään ”haabjas” ja näemme myös miten paikallista kulkuvälinettä – haabjasta valmistetaan.
Soomaa tunnetaan viidennestä vuodenajastaan. Näin kutsutaan ajanjaksoa, jolloin tulvavesi peittää Soomaan alueen. Se tapahtuu yleensä kevään alussa, kun talven lumi alkaa sulaa, mutta voi tapahtua myös muina vuodenaikoina.  Soomaan viides vuodenaika houkuttelee tuhansia kiinnostuneita ympäri maailmaa. Mahdollisuus retkeillä tulva-alueella ja nähdä, miten paikalliset siinä ympäristössä asuvat, on ainutlaatuinen kokemus. Veden peittämiä piha-alueita ja ajoteitä sekä liikkumista varten rakennettuja lauttoja ei ihan joka päivä näe.

Retkellä nähdään myös Torin kirkko, joka on viron sodassa kaatuneitten muistokirkko, missä on paljon mm. suomesta saatuja lahjoja sekä Torin hevosfarmi. Lounaan nautimme retken aikana. Illallinen majapaikassa.

4 pv

Paluumatkalla Pärnusta opas kertoo Ruotsi-suomen vaikutuksista Viron elämään.

Ajamme Haapsalun seudun kautta ja näemme Rantaruotsalaisten museon taiteilija, Ilon Wiklandin gallerian – hän oli pitkäaikainen kirjailija Astrid Lindgrenin kirjojen piirtäjä ja hän on kuvittanut mm. Peppi Pitkätossu -kirjoja.

Poikkeamme seudun ainoalla Ruotsinkielisellä koululla –Noarootsin koululla lähellä Haapsalua.

Ajamme Tallinnaan ja palaamme kotiin laivalla.


Viro Pärnu tekemistä ja käyntikohteita

Tutustumiskohteita:
Rannapark (Rantapuisto) & Vallikäär
Osoite: Õhtu tänav 1a, Pärnu linn, Pärnu
Kuvaus:
Pärnun Vallikäär lumoaa rannalla kulkijan valaistulla promenadilla, yli vallihaudan kaartuvalla romanttisella jalankulkusilla ja vallihaudan keskelle rakennetulla Viron korkeimmalla suihkulähteellä. Vallin päälle rakennettu amfiteatterimainen konserttilava odottaa osallistumaan kulttuurinautintoihin. Venuksen Bastionin luona on sepän paja, jossa voi katsella seppää työssään. Avoinna on multalinnoitusten välinen käytävä ja entisöitynä on entisen postitien alkua merkinnyt Tallinnan portti.

Tallinnan portti
Osoite: Vana-Tallinna tänav 1 – 1, Pärnu linn, Pärnu
Kuvaus: Tallinnan portti on ainut Baltiassa säilynyt 1600-luvun valliportti, jota vuoteen 1710 kutsuttiin Carl Gustavin (Kuninkaan) portiksi. Portilta johti silta vallihaudan yli ja sieltä lähti postitie Tallinnaan. Portin suunnittelija on todennäköisesti Erik Dahlberg, joka rakensi samantapaisia kuninkaanportteja ja linnakkeita myös Narvaan ja Riikaan. Suojarakenteiden poistamisen aikaan 1800-luvulla säilytettiin vain Tallinnan portti, vallit sekä vallihauta portilta Venuksen linnakkeelle joen rannalla – nykyinen Vallikäär. Nyt voit kulkea tämän näyttävän barokkityylisen portin kautta tutustumaan Pärnun kauniiseen ranta-alueeseen. Kesäisin on avoinna terassikahvila.

Tervise Paradiisin vesipuisto
Osoite: Side tänav 14, Pärnu linn, Pärnu
Kotisivu: http://www.terviseparadiis.ee/vesipuisto_ja_liikuntafi
Kuvaus: Tervise Paradiis on rentouttava paikka ajanviettoon perheen ja ystävien kanssa! Hauskan piristysruiskeen saavat kaikki vesiliukumäistä laskijat. 11 metrin korkeudessa sijaitsevalta lähtötasanteelta saa alkunsa neljä erilaista liukuputkea, joista pisin on 85 metrin pituinen. Nopean ja hauskan liu’un jälkeen laskeudut turvallisesti turvakanavaan. Rohkeimmille on vesipuistossa lisäksi neljän metrin korkeudessa oleva hyppytasanne ja koskiset vuoristojoet. Vesipuistossa on lisäksi erilaisia altaita, mm. lämmitetty ulkoallas (avoinna myös talvella!), porealtaita, saunoja, Aqua-baari ja kesäterassi.

Valgerannan seikkailupuisto
Osoite: Valgeranna allee Valgeranna, Valgeranna küla, Pärnu
Kotisivu: http://valgerannaseikluspark.ee/fi/
Kuvaus: Etsitkö jännitystä ja uusia haasteita, aktiivista lomaa perheen ja ystävien kanssa? Valgerannan seikkailupuisto on oikea valinta! Puiden latvoissa ylöspäin liikkuessasi ja esteitä ylittäessäsi viihdyt ja opit tuntemaan seuralaisiasi ja omaa rohkeuttasi paremmin. Seikkailupuistossa on yhteensä 6 korkeaa seikkailurataa. Varaa kaikkien ratojen suorittamiseen 3 tuntia. Kiipeämisen taustana voi nauttia kauniista merimaisemasta. 2-7 -vuotiaita lapsia odottaa matalalle rakennettu lasten seikkailurata riippusiltoineen, -keinuineen ja laskeutuvine köysiratoineen. Puiden latvoissa seikkailemisen jälkeen voi syödä valmiilla piknik-paikalla ja polttaa nuotiota!

Sähkörullalautasafarit
Osoite: Aeru tänav 4, Pärnu linn, Pärnu
Kuvaus: Sähkörullalautasafari on hauska ja urheilullinen mahdollisuus viettää aikaa ystävien, kollegoiden tai perheen kanssa. Off-road-sähkörullalauta on maastoon tarkoitettu sähköinen rullalauta, jossa kaasua ja jarrua ohjataan kädessä kannettavalla kaukosäätimellä. Ota mukava seurue mukaan ja nauti adrenaliinista rullien päällä tai vain Viron kauniista maisemista ennen kokemattomalla tavalla – kulkien sähkörullalaudalla kanssamme. Kuljemme männiköissä, hiekkarannalla, kaupungin kaduilla ja rullalautailupuistoissa. Sähkörullalautailuun ei tarvita erikoistaitoja, jokainen, joka haluaa ja uskaltaa, onnistuu! Ota meihin yhteyttä ja jaamme yhdessä rullalautailun riemua!

Elisabetin kirkko rakennettiin vuonna 1747 ja on nykyään suosittu konserttien pitopaikka. Sen uruissa on ainutlaatuisen kaunis sointi.

Jekateriinan kirkko on yksi Viron kauneimmista apostolisista barokkikirkoista.

Tallinnan portit, jotka tunnetaan myös nimellä Kuningavärav (Kuninkaan portit) olivat kerran osa keskiaikaista linnoitusjärjestelmää: ennen tämä kaunis barokkiportti merkitsi postitien alkua, nyt se johtaa vieraat Pärnun ranta-alueelle

Punainen torni (Punane Torn) oli Pärnun keskiaikaisen puolustusmuurin kulmatorni. Käsiteollisuuden pesänä se on suosittu taidenäyttelyiden pitopaikka.

Hotelli varataan ryhmän toivomusten mukaan.

Virosta puhuttaessa mieleen tulee ensimmäisenä Tallinna sekä maan lukuisat kylpylät. Tunnettuja kohteita ovat lisäksi Tartto, Narva, Pärnu ja Haapsalu.
Pääkaupunki: Tallinna
Virallinen kieli: Viro
Valuutta:  Euro
Passi ja viisumi: Matkalla mukana tulee olla virallinen matkustusasiakirja, jollaisia ovat vain passi sekä poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti tai esim. kuvallinen Kela-kortti eivät ole hyväksyttäviä matkustusasiakirjoja!
Aikaero Suomeen: Ei aikaeroa.

Tiedot sitoumuksetta.

 

Varaa tapahtuma- ja urheiluliput>

Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Voitteavarata liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Hintaan sisältyy:
*
Kansipaikat laivalla Helsinki-Tallinna-Helsinki
* 3 yötä Männiku vierastalossa majoitus 3-4 h huoneissa, jossa on  mm keittiö, grilli ja pallokenttä. Kaikki palvelut ovat ryhmän käytössä. Samassa rakennuksessa ei ole muita asiakkaita.
* Ohjelmassa mainitut kuljetukset, kierrokset, kanoottiretki, kihnun retki, opastus retkillä
* Majoitus sisältää liinavaatteet.

Lisämaksusta:
* Aamiainen (mahdollisuus itse laittaa ruokaa)
* Läheisessä kahvilassa päivällinen 8 eur/hlö.

Nämä ovat hintaesimerkkejä ryhmämatkoistamme

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme ryhmämatkoista.
Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme!

Teemme yhdessä kanssasi tarjouksen matkastanne toiveidenne mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.

Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi, jotka räätälöidään yhdessä kanssanne.

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >