Viro Pärnu leirikoulu

Pärnu leirikoulu, tarjoaa yllin kyllin nähtävää ja tehtävää. Pärnussa viehättää valkeat hiekkarannat, matalat vedet, rikas kulttuuri ja lukuisat kahvilat.

Viro Pärnu leirikoulu

Luokkaretkelle Pärnuun

Pärnu on tunnettu etenkin hiekkarannoistaan ja Pärnun kylpylät tarjoavat mahdollisuuden hemmotteluun ympäri vuoden. Pärnu leirikoulu -ohjelma sisältää tekemistä toiveidenne mukaan.

Viro Pärnu leirikoulu

Pärnun historiallinen, kaunis merenrantakaupunki sijaitsee Viron lounaisosassa. Pieni satama, valkeat hiekkarannat, matalat vedet, rikas kulttuuri ja lukuisat kahvilat tarjoavat yllin kyllin nähtävää ja tehtävää nuorille ja kaikenikäisille matkaajille.

Loma Pärnussa

Pärnussa vietetään useita festivaaleja, konsertteja ja markkinoita, jonne kannattaa suunnata matka, kun kokee kultturinälkää. Vietä loma Pärnussa rauhallisella rannalla kävellen, kylpylässä tai kodikkaassa huvilassa rentoutuen tai tuulisempina päivinä surffaten meren aalloilla. Pärnu leirikoulu -matka isoille ja pienille matkaajille.

Pärnu leirikoulu

Ryhmämatkat>

Kymenmatkat FB>

Hintaesimerkkimme 4 pv:
319 €/nuori, kun majoitus 2-3-hengen huoneessa
356 € /aikuinen, kun majoitus 2-hengen huoneessa
466 €/aikuinen, kun majoitus 1-hengen huoneessa

 

Alustava matkaohjelma:

Päivä 1.

Lautta Helsinki-Tallinna. Buffet aamiainen laivalla. Saapuminen Tallinnaan klo 11:15.
Tallinnasta matka jatkuu suoraan bussilla Pärnuun, jossa meillä on kaupunkikierros ja kouluvierailu Waldorf koulussa. Lounas retkipäivän aikana. Illallinen.
Yöpyminen on Tammsaare Hotell.

Päivä 2.

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle kohti Kihnua. Näemme Kihnun saaren tärkeimmät nähtävyydet Kirkon, majakan, Kihnun museon, koulun ja hautausmaan. Oppaamme kertoo meille vanhasta kulttuurista ja luonnon monimuotoisuudesta. Lisäksi kuulemme, millaista työtä täällä on tehty luonnonsuojelun hyväksi.

Kihnu on vanha merenkulkijoiden, kalastajien sekä hylkeenpyytäjien saari. Kihnu on ainutlaatuisen, Pärnun rannikkosaarilla yli kuudensadan vuoden ajan vallinneen perinteisen kihnulaisen kulttuurin syntymäpaikkoja, sekä UNESCON suullisen ja kirjallisen perinteen maailmanperintökohteeksi hyväksytty kulttuuri. Kihnulaiset naiset ovat saaren käsityöperinteen, kansantanssien, leikkien sekä musiikin käsittävän kulttuuriperinnön suojelijoita ja ylläpitäjiä. Itse tehdyn kihnulaisen kansallispuvun hame eli kört on edelleen kihnulaisten naisten arkivaate. Retkipäivän aikana lounas.

Illallinen nautitaan päivän päätteeksi.

Yöpyminen Tammsaare hotell.

Päivä 3.

Aamiaisen jälkeen teemme retken Soomaan kansallispuistoon. Noin 25 km Pärnusta sijaitseva Soomaan kansallispuisto, jossa paikalliset asukkaat liikkuvat myös erikoisilla veneillä, nimeltään ”haabjas” ja näemme myös miten paikallista kulkuvälinettä – haabjasta valmistetaan.

Soomaa tunnetaan viidennestä vuodenajastaan. Näin kutsutaan ajanjaksoa, jolloin tulvavesi peittää Soomaan alueen. Se tapahtuu yleensä kevään alussa, kun talven lumi alkaa sulaa, mutta voi tapahtua myös muina vuodenaikoina.  Soomaan viides vuodenaika houkuttelee tuhansia kiinnostuneita ympäri maailmaa. Mahdollisuus retkeillä tulva-alueella ja nähdä, miten paikalliset siinä ympäristössä asuvat, on ainutlaatuinen kokemus. Veden peittämiä piha-alueita ja ajoteitä sekä liikkumista varten rakennettuja lauttoja ei ihan joka päivä näe.

Retkellä nähdään myös Torin kirkko, joka on viron sodassa kaatuneitten muistokirkko, missä on paljon mm. suomesta saatuja lahjoja sekä Torin hevosfarmi. Lounaan nautimme retken aikana. Illallinen hotellissa.

Päivä 4.

Paluumatkalla ajamme Haapsalun seudun kautta ja näemme Rantaruotsalaisen museon taiteilijan, Ilon Wiklandin gallerian – hän oli pitkäaikainen kirjailija Astrid Lindgrenin kirjojen piirtäjä ja hän on kuvittanut mm. Peppi Pitkätossu -kirjoja. Lounas päivän aikana.

Ajamme Tallinnaan ja palaamme kotiin laivalla.

 

 

 


Viro Pärnu tekemistä ja käyntikohteita

Tutustumiskohteita:
Rannapark (Rantapuisto) & Vallikäär
Osoite: Õhtu tänav 1a, Pärnu linn, Pärnu
Kuvaus:
Pärnun Vallikäär lumoaa rannalla kulkijan valaistulla promenadilla, yli vallihaudan kaartuvalla romanttisella jalankulkusilla ja vallihaudan keskelle rakennetulla Viron korkeimmalla suihkulähteellä. Vallin päälle rakennettu amfiteatterimainen konserttilava odottaa osallistumaan kulttuurinautintoihin. Venuksen Bastionin luona on sepän paja, jossa voi katsella seppää työssään. Avoinna on multalinnoitusten välinen käytävä ja entisöitynä on entisen postitien alkua merkinnyt Tallinnan portti.

Tallinnan portti
Osoite: Vana-Tallinna tänav 1 – 1, Pärnu linn, Pärnu
Kuvaus: Tallinnan portti on ainut Baltiassa säilynyt 1600-luvun valliportti, jota vuoteen 1710 kutsuttiin Carl Gustavin (Kuninkaan) portiksi. Portilta johti silta vallihaudan yli ja sieltä lähti postitie Tallinnaan. Portin suunnittelija on todennäköisesti Erik Dahlberg, joka rakensi samantapaisia kuninkaanportteja ja linnakkeita myös Narvaan ja Riikaan. Suojarakenteiden poistamisen aikaan 1800-luvulla säilytettiin vain Tallinnan portti, vallit sekä vallihauta portilta Venuksen linnakkeelle joen rannalla – nykyinen Vallikäär. Nyt voit kulkea tämän näyttävän barokkityylisen portin kautta tutustumaan Pärnun kauniiseen ranta-alueeseen. Kesäisin on avoinna terassikahvila.

Tervise Paradiisin vesipuisto
Osoite: Side tänav 14, Pärnu linn, Pärnu
Kotisivu: http://www.terviseparadiis.ee/vesipuisto_ja_liikuntafi
Kuvaus: Tervise Paradiis on rentouttava paikka ajanviettoon perheen ja ystävien kanssa! Hauskan piristysruiskeen saavat kaikki vesiliukumäistä laskijat. 11 metrin korkeudessa sijaitsevalta lähtötasanteelta saa alkunsa neljä erilaista liukuputkea, joista pisin on 85 metrin pituinen. Nopean ja hauskan liu’un jälkeen laskeudut turvallisesti turvakanavaan. Rohkeimmille on vesipuistossa lisäksi neljän metrin korkeudessa oleva hyppytasanne ja koskiset vuoristojoet. Vesipuistossa on lisäksi erilaisia altaita, mm. lämmitetty ulkoallas (avoinna myös talvella!), porealtaita, saunoja, Aqua-baari ja kesäterassi.

Valgerannan seikkailupuisto
Osoite: Valgeranna allee Valgeranna, Valgeranna küla, Pärnu
Kotisivu: http://valgerannaseikluspark.ee/fi/
Kuvaus: Etsitkö jännitystä ja uusia haasteita, aktiivista lomaa perheen ja ystävien kanssa? Valgerannan seikkailupuisto on oikea valinta! Puiden latvoissa ylöspäin liikkuessasi ja esteitä ylittäessäsi viihdyt ja opit tuntemaan seuralaisiasi ja omaa rohkeuttasi paremmin. Seikkailupuistossa on yhteensä 6 korkeaa seikkailurataa. Varaa kaikkien ratojen suorittamiseen 3 tuntia. Kiipeämisen taustana voi nauttia kauniista merimaisemasta. 2-7 -vuotiaita lapsia odottaa matalalle rakennettu lasten seikkailurata riippusiltoineen, -keinuineen ja laskeutuvine köysiratoineen. Puiden latvoissa seikkailemisen jälkeen voi syödä valmiilla piknik-paikalla ja polttaa nuotiota!

Sähkörullalautasafarit
Osoite: Aeru tänav 4, Pärnu linn, Pärnu
Kuvaus: Sähkörullalautasafari on hauska ja urheilullinen mahdollisuus viettää aikaa ystävien, kollegoiden tai perheen kanssa. Off-road-sähkörullalauta on maastoon tarkoitettu sähköinen rullalauta, jossa kaasua ja jarrua ohjataan kädessä kannettavalla kaukosäätimellä. Ota mukava seurue mukaan ja nauti adrenaliinista rullien päällä tai vain Viron kauniista maisemista ennen kokemattomalla tavalla – kulkien sähkörullalaudalla kanssamme. Kuljemme männiköissä, hiekkarannalla, kaupungin kaduilla ja rullalautailupuistoissa. Sähkörullalautailuun ei tarvita erikoistaitoja, jokainen, joka haluaa ja uskaltaa, onnistuu! Ota meihin yhteyttä ja jaamme yhdessä rullalautailun riemua!

Elisabetin kirkko rakennettiin vuonna 1747 ja on nykyään suosittu konserttien pitopaikka. Sen uruissa on ainutlaatuisen kaunis sointi.

Jekateriinan kirkko on yksi Viron kauneimmista apostolisista barokkikirkoista.

Tallinnan portit, jotka tunnetaan myös nimellä Kuningavärav (Kuninkaan portit) olivat kerran osa keskiaikaista linnoitusjärjestelmää: ennen tämä kaunis barokkiportti merkitsi postitien alkua, nyt se johtaa vieraat Pärnun ranta-alueelle

Punainen torni (Punane Torn) oli Pärnun keskiaikaisen puolustusmuurin kulmatorni. Käsiteollisuuden pesänä se on suosittu taidenäyttelyiden pitopaikka.

Viro Pärnu Hotelli Tammsaare

Hotel Tammsaare sijaitsee Pärnun kauniilla rantakadulla Tervise Paradiis -kylpylähotellia vastapäätä, noin 350 metrin päästä uimarannasta ja noin 1,6 kilometrin päässä keskustasta.

Lue lisää
Viro

Virosta puhuttaessa mieleen tulee ensimmäisenä Tallinna sekä maan lukuisat kylpylät. Tunnettuja kohteita ovat lisäksi Tartto, Narva, Pärnu ja Haapsalu.
Pääkaupunki: Tallinna
Virallinen kieli: Viro
Valuutta:  Euro
Passi ja viisumi: Matkalla mukana tulee olla virallinen matkustusasiakirja, jollaisia ovat vain passi sekä poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti tai esim. kuvallinen Kela-kortti eivät ole hyväksyttäviä matkustusasiakirjoja!
Aikaero Suomeen: Ei aikaeroa.

Tiedot sitoumuksetta.

Hintaan sisältyy:
*
Kansipaikat laivalla Helsinki-Tallinna-Helsinki
* Menomatkalla laivamatkan aikana buffet aamiainen
* Yksi hytti laivamatkoille matkatavaroita varten
* Majoitus 2-3 hengen huoneissa, 3 yötä Tammsaare Hotell, buffet aamiaisella
* Ohjelmassa mainitut kuljetukset, ruokailut, kierrokset, kanoottiretki, Kihnun retki ja opastus retkillä

Ryhmän minimikoko on 25 matkustajaa.

Lisämaksusta:
* Kuljetukset Suomessa

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>