Ahvenanmaa leirikoulu

Ahvenanmaa kutsuu sinut tutustumaan ainutlaatuiseen saaristoluontoon, rikkaaseen kulttuuriin ja ystävälliseen ilmapiiriin. Ahvenanmaa leirikoulu >

Ahvenanmaa leirikoulu

Ahvenanmaan luonnonkaunis saaristomiljöö

Tervetuloa Ahvenanmaalle, luonnonkauniiseen saaristomiljööseen, jossa odottavat unohtumattomat hetket ja uudet ystävyyssuhteet. Ahvenanmaan leirikoulu tarjoaa nuorille ainutlaatuisen mahdollisuuden yhdistää oppiminen, seikkailu ja hauskanpito inspiroivassa ympäristössä. Täällä pääset kokemaan saariston kauneuden ja nauttimaan raikkaasta meri-ilmasta.

Ahvenanmaa – Saariston Helmeen!

Ahvenanmaa leirikoulu – miten ihana paikka nuorisoryhmälle. Tulkaa tutustumaan ainutlaatuiseen saaristoluontoon, rikkaaseen kulttuuriin ja ystävälliseen ilmapiiriin. Ahvenanmaa sijaitsee Itämerellä, lähellä Ruotsin ja Suomen välistä laivareittiä, tarjoten vierailijoilleen ikimuistoisia kokemuksia ja mahdollisuuden paeta arjen kiireitä. Ahvenanmaa on rikas historiastaan ja kulttuuristaan. Saariston asutus juontaa juurensa aina viikinkiajalle saakka. Maakunnan pääkaupunki, Maarianhamina, kätkee sisäänsä historiallisia aarteita, kuten linnoituksia, museoita ja viehättäviä katuja. Ahvenanmaan merellinen sijainti on vaikuttanut paitsi sen historiaan myös kieleen; saaristossa puhutaan ruotsia, ja Ahvenanmaa nauttii autonomiastaan, mikä antaa sille omaleimaisen identiteetin.

Saariston Kauneus ja Luonto

Ahvenanmaa leirikoulumatka sopii myös vähän varttuneemmillekin opiskelijoille. Ahvenanmaan ainutlaatuinen saaristoluonto on kuin satu. Lukuisat saaret, kalliorannat, metsäiset alueet ja vihreät niityt luovat kuvan, joka tuntuu suoraan postikortista. Maisemien monimuotoisuus houkuttelee luontoharrastajia, valokuvaajia ja rauhaa etsiviä matkailijoita.  Ahvenanmaan merellinen ympäristö tarjoaa upeat mahdollisuudet vesielämään tutustumiseen. Kokeile purjehdusta tai kalastusta, ja ihastele samalla saariston kauneutta mereltä käsin. Ahvenanmaan vesillä liikkuminen tarjoaa myös mahdollisuuden nähdä hylkeitä ja muita merieläimiä.

Ahvenanmaa leirikoulu

Ahvenanmaa on suosittu leirikoulu -kohde, jossa voit koko luokan voimin nähdä, kokea ja tehdä. Vaihtoehtoja tutkimusmatkalle on monia; kierrä Ahvenanmaata pyöräillen, meloen, bussin kyydissä tai vaikka vaeltaen. Museot, meri ja luontokohteet odottavat teitä! Suunnittelemme leirikouluohjelman kanssanne, toiveidenne mukaan.

Aktiviteetit ja Vapaa-aika

Ahvenanmaa on täydellinen kohde aktiivisille matkailijoille. Vuokraa pyörä ja tutustu saariin pyöräilyreiteillä tai lähde patikoimaan jylhiin metsiin. Golfareille Ahvenanmaa tarjoaa upeat kentät, joilla voi nauttia pelistä merellisissä maisemissa. Talvisin Ahvenanmaa tarjoaa lumisia maisemia ja mahdollisuuden hiihtoon sekä luisteluun jäällä.

Majoitus ja Palvelut

Ahvenanmaalla on monipuolinen majoitusvalikoima, aina viihtyisistä maatiloista merenrantahotelleihin. Voit valita majapaikan, joka sopii parhaiten sinun tarpeisiisi ja budjettiisi. Maarianhaminan keskusta tarjoaa ostosmahdollisuuksia, ravintoloita ja kulttuuritapahtumia, joten kaupunkilomailijallekin riittää nähtävää ja koettavaa.

Tule Tutustumaan Ahvenanmaahan!

Ahvenanmaa on paikka, jossa luonto ja kulttuuri kohtaavat ainutlaatuisella tavalla. Olitpa sitten seikkailunhaluinen retkeilijä, kulttuurin ystävä tai rentoutumista kaipaava matkailija, Ahvenanmaa tarjoaa jokaiselle jotakin. Tule kokemaan saariston kauneus ja nauti rauhasta sekä yhteisöllisyydestä, joka tekee Ahvenanmaasta unohtumattoman kohteen kaikille matkailijoille. Tervetuloa Ahvenanmaalle – Saariston Helmeen!

 

Ahvenanmaa leirikoulu

Kymenmatkat FB>

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Hintaesimerkkimme 3 pv:

359 €/ koululainen, 3-hengen huoneissa (H2 + lisävuode)
370 €/ koululainen, 2-hengen huoneissa
396 €/ aikuinen, 2-hengen huoneissa
489 €/ aikuinen, 1-hengen huoneissa

Matkaohjelma esimerkki

Päivä 1.

Tilausajokuljetus alkaen Kotkan-Lahden seudulta (kysy tarjousta lähdöstä omalta paikkakunnaltasi)

Lautta Turku-Maarianhamina, saapuminen klo 14.15.
Buffet aamiainen laivalla
Saavuttaessa majoittuminen, puolihoito kaksi yötä.
Ilta-aktiviteetti Äventyrsgolfen, minigolf (ei voida maksaa ennakkoon)

 

Päivä 2.

Päivä täynnä aktiviteetteja. Tapaatte oppaan hotellilla ja lähdette Ahvenanmaan kiertoajelulle. Taffel-tehdasvierailu. Tehdasvierailulla pääsette tutustumaan Taffel-snacksien valmistuksen saloihin!

Kastelholman linna on Ahvenanmaan komeimpia nähtävyyksiä. Oppaat ovat hauskoja ja saavat linnan tarinat elämään. Kastelholman linnan vieressä on Ulkoilmamuseo Jan Karlsgården, joka esittelee ahvenanmaalaisen maatilan elämää 1800-luvulla. Lasten – ja osin aikuistenkin – suosikkeja tapaavat olla ulkoilmamuseon vieressä laiduntavat lampaat.

Aivan ulkoilmamuseon vieressä on sympaattinen nähtävyys, vanha kruununvankila Vita Björn.  Vankila on pieni: sellejä oli vain viisi, ja puolet rakennuksesta toimi vanginvartijan perheen asuntona.

Lounas Kastelholmassa. Paluu Maarianhaminaan, vierailu Mariebad-uimalaan (ei voida maksaa ennakkoon)

 

Päivä 3.

Viimeisenä leirikoulupäivänä vieraillaan Käringsund riistasafarilla. Safarivaunun vie sinut unohtumattomalle opastetulle kierrokselle 32 hehtaarin suuruiseen riistaeläinaitaukseen.

Tutustu riistaeläimiin safarilla. Opastetulla kiertoajelulla näet saksanhirviä, kuusipeuroja, villisikoja, strutseja ja laamoja. Kierroksen aikana pysähdymme houkuttelemaan eläimet esille jotta saat mahdollisuuden nähdä ne läheltä. Voit myös ruokkia useita eläimiä. Lounas retkipäivän aikana. Lautta lähtee Maarianhaminasta klo 14:25 Turkuun, jossa perillä 19.50

Tilausajokuljetus päättyy lähtöpaikkakunnallenne.

Ahvenanmaa Hotelli Cikada

Cikada hotelli sijaitsee Maarianhaminassa aivan Pommern-museolaivan vieressä.

Lue lisää
Ahvenanmaa Adlon hotelli

Hotelli Adlon sijaitsee Maarianhaminan länsisatamassa. Hotellista avautuu merinäköala ja laivat ovat kävelyetäisyydellä.

Lue lisää
Ahvenanmaa tekemistä ja käyntikohteita

Ahvenanmaan retkikohteita

1. Kastelholma

Keskellä Ahvenanmaata Kastelholmassa sijaitsevat Kastelholman linna, ulkoilmamuseo Jan Karlsgården, vankilamuseo Vita Björn sekä ravintola Smakbyn ja tislaamo Åland Distillery. Täällä voit osallistua opastuksiin ja oppia lisää alueen historiasta, sekä nauttia jännittävistä makuelämyksistä. Kesäisin Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseossa järjestetään käsityöläispäiviä ja monenlaista toimintaa lapsille, ja linnassa voi osallistua aarteenetsintään ja pukeutua kuninkaalliseksi. Jos matkustat veneellä, voit rantautua Kastelholman vierassatamaan. Slottsundetin toisella puolella on Ålands Golfklubb upeine golfkenttineen, jotka kuuluvat Suomen golfkenttien kärkipäähän.

2. Bomarsundin linnoitusalue

Vuosina 1809–1917 Suomi ja Ahvenanmaa kuuluivat Venäjälle. 1830-luvulla Venäjä alkoi rakentaa läntisintä etuvartioasemaansa, suurta linnoitusta Bomarsundiin. Krimin sodan aikana vuonna 1854 puolivalmista linnoitusta pommitettiin, ja nykyisin siitä on enää jäljellä 870 hehtaarin laajuinen muinaismuistoalue.  Kesäkuussa 2022 Bomarsundiin avattiin uusi vierailukeskus, missä alueeseen tutustumisen voi aloittaa virtuaalisesti. Linnoitusalueella on myös matala uimaranta sekä sen läheisyydessä Prästön ja Bomarsundin vaellusreitit.

3. Ahvenanmaan kulttuurihistoriallinen museo ja taidemuseo

Ahvenanmaan kulttuurihistoriallisen museon pysyvässä näyttelyssä voit seurata Ahvenanmaan 7500 vuotista historiaa. Saat tietää, miten Ahvenanmaan asuttaminen alkoi kun ensimmäiset hylkeenmetsästäjät nousivat maihin karuille saarille, ja voit seurata Ahvenanmaan kehittymistä nykypäivän globaaliksi ja monikulttuuriseksi yhteiskunnaksi. Ahvenanmaan taidemuseossa tutustutaan sekä menneisiin että nykyisiin ahvenanmaalaistaiteilijoihin. Tiloissa on esillä maalauksia, veistoksia ja installaatioita, ja perusnäyttelyn lisäksi järjestetään vuosittain useita erillisiä näyttelyjä. Nähtävänä on myös muiden kuin ahvenanmaalaisten taiteilijoiden töitä.

4. Ahvenanmaan merenkulkumuseo

Ahvenanmaan merenkulkumuseon näyttelyt paljastavat, miten suuri merkitys merellä ja merenkululla on aina ollut ahvenanmaalaisiin. Henkilökohtaiset tarinat, kaukomaiden esineet ja viihdyttävät aktiviteetit tekevät vierailusta mielenkiintoisen kaikille. Huolella rakennettujen pienoismallien kokoelma on vaikuttava, samoin kuin seiniä koristavat monenlaiset keulakuvat.
Myös lapset viihtyvät merenkulkumuseossa – täällä on jännittävä lastenhuone ja useita interaktiivisia asemia sekä hauskaa aarteenetsintää. Lapset saavat nostaa purjeen, ottaa aluksen komentoonsa ja leikkiä kalojen ja merihirviöiden kanssa kuvitteellisessa merenpohjassa. Museossa voi sitä paitsi nähdä ihkaoikean merirosvolipun.

5. Museolaiva Pommern

Jos vierailet Ahvenanmaalla touko-syyskuussa, käy tutustumassa Pommern-alukseen. Vierailukokemus ”Pommern – 100 päivää merellä” vie sinut 1930-luvulle ja pääset mukaan kuvitteelliselle purjehdukselle maailman ympäri.
Saat kuulla miehistön omia tarinoita pitkältä matkalta, ja välikannella voit osallistua työhön ja vapaa-aikaan aluksella. Voit esimerkiksi paikata purjeita, osallistua linjakasteeseen ja tanssia miehistön kanssa, samalla kun olette turvallisesti ankkurissa Lontoon satamassa. Vierailu Pommernilla on unohtumaton kokemus!

6. Maarianhaminan keskusta

Merenkulkukaupunki Maarianhaminassa on paljon tutustumisen arvoista pienellä alueella, joka on helppo ottaa haltuun kävellen. Kävele pitkin Torggatania ja osta mukaasi muisto kivijalkaputiikeista. Maarianhaminan keskustassa on paljon ravintoloita ja kahviloita, viihtyisä kaupunginkirjasto ja viheralueita, kuten Stadshusparken, Lilla Holmen ja Esplanaden.  Maarianhaminaa kutsutaan myös Tuhansien lehmusten kaupungiksi, ja sen ymmärtää hyvin, kun kävelee torilta länteen päin vehreiden puunlatvusten varjostamaa kävelytietä pitkin. Keskellä lehmuskujaa vastaan tulee Sankt Göranin eli Pyhän Yrjön kirkko. Lisää vilskettä kaipaava voi suunnata itärannalla sijaitsevaan Mariebad-uimahalliin, jossa on mm. seikkailualtaita ja vesiliukumäki.

7. Käringsund Eckerössä

Harvat paikat ovat yhtä idyllisiä kuin Käringsundin vanha kalasatama venevajarivistöineen Eckerössä läntisellä Ahvenanmaalla. Käringsund on kuitenkin paljon enemmän kuin kauniisti patinoituneita venevajoja.
Täällä voit vierailla kesäkaudella Ahvenanmaan metsästys- ja kalastusmuseossa ja Viltsafari-riistasafarilla. Käringsundin alueella on vierassatama, ravintoloita, mökkejä, leirintäalueita, uimaranta ja paljon koko perheelle sopivaa tekemistä niin maalla kuin merellä. Patikoi luontopolulla, pelaa frisbeegolfia tai padelia, maastopyöräile tai tee melontaretki. Tekemistä riittää!

8. Maarianhaminan merikortteli

Merikortteli sijaitsee itäisellä rannalla, kävelyetäisyydellä aivan Maarianhaminan keskustan pohjoispuolella. Tässä merenkulkua henkivässä miljöössä voit tutustua laivanrakennukseen, taontaan ja moneen muuhun käsityötaitoon. Kävele laitureilla ja ihaile kauniita puuveneitä, vieraile veneenrakennusmuseossa ja nauti ahvenanmaalaista pizzaa, peltileipää, jota tarjoillaan Pub Niska -ravintolassa. Merikorttelissa on myös kultasepänliike Guldviva ja käsityöliike SALT, ja aallonmurtajan nokassa sijaitsee pieni merenkulkukappeli, joka on suosittu kohde vihki- ja kastetilaisuuksien järjestämiseen.

9. Kobba klintarin vanha luotsiasema

Kobba klintar -kallioluodot Maarianhaminan edustalla ovat monelle tuttu näky. Aikoinaan aluksia luotsattiin Maarianhaminan satamaan täältä käsin, ja nykyään entinen luotsisaari ”Kobbarna” on suosittu käyntikohde sekä turisteille että ahvenanmaalaisille. Kesäisin saarelle on päivittäisiä venevuoroja, ja voit tutustua sekä luotsitupaan että valkoiseen tunnusmajakkaan. Kahvilassa tarjoillaan ahvenanmaanpannukakkua ja ruokaisia voileipiä. Jos otat mukaasi uikkarit, voit pulahtaa veteen sileiltä kallioilta. Kobba klintarin kallioluodot ovat upea käyntikohde myös syksyisin. Jos otat yhteyttä venetaksiin, voit käydä saarella vaikka rakennukset ovatkin suljettuja.

10. Getaberget-kalliot

Vaellusreitti Grottstigen Pohjois-Ahvenanmaalla tarjoaa upeita luontoelämyksiä. Grottstigenin varrella on kallioluolia, komeita kalliomuodostelmia ja mahtavat maisemat kauas merelle. Paikka on suosittu boulderoijien keskuudessa ja maasto on paikoin haastavaa, mutta haasteiden selättäminen palkitaan. On hyvä ottaa huomioon, että reiteillä kuljetaan paljon paljailla kallioilla, ja ne voivat olla liukkaita märällä kelillä. Viereinen  Trollstigen on lyhyempi ja sopii hyvin myös pienille patikoijille.

Hintaan sisältyy:

* Tilausajoskuljetus Kotkan-Lahden alueelta koko matkan ajalle 3päivää
* Laiva- ja lauttamatkat kansipaikoin Turusta
* Matkaohjelman mukaiset retket ja tutustumiskäynnit
* 2 aamiaista, 2 lounasta ja 2 päivällistä, sekä meno laivamatkan buffet aamiainen
* Majoitus 2 yötä 1/2/3-hengen huoneissa aamiaisin
* Sisäänpääsymaksut mainituilla retkillä

Lisämaksusta:

* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Kysy lisävuorokaudet toimistoltamme
* Kysy muita toivomianne retkiä toimistoltamme

 

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>