Ahvenanmaa ryhmämatka

Ahvenanmaan luonto on upea ja monipuolinen, ja saariston maisemat ovat henkeäsalpaavan kauniita. Varaa matkasi Ahvenanmaa >

Ahvenanmaa ryhmämatka

Saaristojen ja luotojen helmi

Ahvenanmaa koostuu noin 6 700 saaresta ja luodosta, joista vain noin 60 on asuttuja. Saari on tunnettu kauniista luonnostaan, historiallisista nähtävyyksistään ja merellisestä tunnelmastaan. Pääsaari, Maarianhamina, on maakunnan keskus ja suurin kaupunki. Maarianhamina tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia nähtävyyksiä, kuten Ahvenanmaan merenkulkumuseon ja museolaiva Pommernin, jotka kertovat alueen merellisestä historiasta. Lisäksi kaupungissa on viehättäviä katuja, kauppoja, ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista.

Luonnollinen kauneus ja rauha

Ahvenanmaan luonto on upea ja monipuolinen, ja saariston maisemat ovat henkeäsalpaavan kauniita. Saariston luonto tarjoaa loistavat mahdollisuudet ulkoiluun ja luontoharrastuksiin, kuten patikointiin, pyöräilyyn, kalastukseen ja veneilyyn. Ahvenanmaalla on myös rikas kulttuuriperintö, joka näkyy esimerkiksi historiallisissa linnoituksissa, perinteisissä maatiloissa ja viehättävissä kalastajakyliässä. Saariston idylliset maisemat ja kulttuurillinen rikkaus tekevät saaresta ainutlaatuisen matkakohteen, joka tarjoaa luonnonläheisiä ja uljaita elämyksiä ja kokemuksia

Merimatka saaristossa

Tämä matkaelämys voi alkaa rentouttavalla merimatkalla halki kauniiden saarten tai voit siirtyä saarelta toiselle saaristolautoilla. Itse matka Ahvenanmaalle on osa elämyskokemusta, ja saari on lähempänä kuin arvaatkaan. Voit hypätä laivaan Turussa, mistä pääset matkaan sekä aamu- että iltalaivalla. Myös Helsingistä lähtevät Ruotsin-laivat pysähtyvät Maarianhaminassa. Laivalla voit helposti rentoutua ja nauttia hyvästä ruoasta, viihteestä ja kauniista maisemista.

Maarianhaminan viehättävä miljöö

Maarianhaminassa voit kokea monia mielenkiintoisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä. Yksi vierailun arvoinen kohde on Itäsataman Merikortteli, jossa voit tutustua paikalliseen merelliseen kulttuuriin ja nauttia kauniista merinäkymistä. Alueella on myös lukuisia kauppoja, joista voit ostaa käsitöitä ja muita paikallisia tuotteita kotiin vietäväksi.

Ahvenanmaa ryhmämatka

Kymenmatkat FB>

Teemamatkat>

Hintaesimerkkimme: 290 €/hlö

Matkaohjelma esimerkki

Rakennamme ohjelman toiveidenne mukaan

1 päivä  Kastelholman linna, Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseo

Lähdemme autolautalla kohti Maarianhaminaa.
Saapuminen Maarianhaminaan,josta lähdemme oppaan kanssa kohti kastelholman linnaa. Kastelholman linna sijaitsee Sundissa. Linna rakennettiin alun perin puolustuslinnakkeeksi 1300-luvun loppupuolella. Se on historiallinen symboli, joka tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden astua ajassa taaksepäin ja tutustua Ahvenanmaan menneisyyteen. Linna edustaa vankkaa keskiaikaista arkkitehtuuria ja tarjoaa näkymiä alueen historiallisista tapahtumista.
Vierailemme myös vankilamuseo Vita Björnissä ja Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseossa, joka sijaitsee aivan linnan vieressä. Täällä vierailijat voivat tutustua ahvenanmaalaisiin rakennuksiin ja perinteisiin 1700- ja 1800-luvuilta. Ulkoilmamuseo tarjoaa elämyksellisen kuvan siitä, millaista elämä oli Ahvenanmaalla menneinä vuosisatoina, ja tarjoaa mahdollisuuden oppia lisää alueen kulttuurista ja historiasta.

Sundissa sijaitsee Bomarsundin linnoitus, jonka Venäjän armeija rakensi 1800-luvulla. Linnoituksen rauniot ovat mielenkiintoinen kohde tutustua alueen sotahistoriaan. Coastal Past -sovellus tarjoaa syvällisemmän historiallisen esittelyn, ja vierailijat voivat ladata sen saadakseen lisätietoa linnoituksen historiasta. Notvikstornet-tornista avautuu kaunis näköala ympäröivälle alueelle, joten vierailu Bomarsundin linnoituksessa tarjoaa sekä historiallisia että visuaalisia elämyksiä.

2 päivä Merenkulkumuseo ja museolaiva Pommern

Aamiaisen jälkeen lähdemme oppaan kanssa tutustumaan Ahvenanmaan Merenkulkumuseoon ja museolaiva Pommerniin, jotka tarjoavat mukavaa ajanvietettä kaikenikäisille. Merenkulkumuseo kertoo alueen rikkaasta merenkulkuhistoriasta ja tarjoaa mielenkiintoisia näyttelyitä ja aktiviteetteja. Museolaiva Pommern, joka sijaitsee Länsisatamassa, on entinen purjelaiva, joka toimii nyt museona. Siellä voit tutustua laivan historiaan ja elämään merellä.

Lisämaksusta:

Mariebadin kylpylä tarjoaa rentouttavan ja hauskan kokemuksen koko ryhmälle. Voit nauttia erilaisista altaista, vesiliukumäistä ja saunoista sekä rentoutua kylpylän mukavissa tiloissa. Mariebad on suosittu vierailukohde sekä paikallisille että matkailijoille, ja se tarjoaa virkistävän tauon kiireisestä päivästä.

Ahvenanmaa Adlon hotelli

Hotelli Adlon sijaitsee Maarianhaminan länsisatamassa. Hotellista avautuu merinäköala ja laivat ovat kävelyetäisyydellä.

Lue lisää
Ahvenanmaa Pommern hotelli

Hotel Pommern sijaitsee Maarianhaminan keskustassa vain 300 metrin päässä rannasta, ja se tarjoaa WiFin ja ilmaisen pysäköintimahdollisuuden paikan päällä.

Lue lisää
Ahvenanmaa Hotelli Cikada

Cikada hotelli sijaitsee Maarianhaminassa aivan Pommern-museolaivan vieressä.

Lue lisää
Ahvenanmaa tekemistä ja käyntikohteita

Ahvenanmaan retkikohteita

1. Kastelholma

Keskellä Ahvenanmaata Kastelholmassa sijaitsevat Kastelholman linna, ulkoilmamuseo Jan Karlsgården, vankilamuseo Vita Björn sekä ravintola Smakbyn ja tislaamo Åland Distillery. Täällä voit osallistua opastuksiin ja oppia lisää alueen historiasta, sekä nauttia jännittävistä makuelämyksistä. Kesäisin Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseossa järjestetään käsityöläispäiviä ja monenlaista toimintaa lapsille, ja linnassa voi osallistua aarteenetsintään ja pukeutua kuninkaalliseksi. Jos matkustat veneellä, voit rantautua Kastelholman vierassatamaan. Slottsundetin toisella puolella on Ålands Golfklubb upeine golfkenttineen, jotka kuuluvat Suomen golfkenttien kärkipäähän.

2. Bomarsundin linnoitusalue

Vuosina 1809–1917 Suomi ja Ahvenanmaa kuuluivat Venäjälle. 1830-luvulla Venäjä alkoi rakentaa läntisintä etuvartioasemaansa, suurta linnoitusta Bomarsundiin. Krimin sodan aikana vuonna 1854 puolivalmista linnoitusta pommitettiin, ja nykyisin siitä on enää jäljellä 870 hehtaarin laajuinen muinaismuistoalue.  Kesäkuussa 2022 Bomarsundiin avattiin uusi vierailukeskus, missä alueeseen tutustumisen voi aloittaa virtuaalisesti. Linnoitusalueella on myös matala uimaranta sekä sen läheisyydessä Prästön ja Bomarsundin vaellusreitit.

3. Ahvenanmaan kulttuurihistoriallinen museo ja taidemuseo

Ahvenanmaan kulttuurihistoriallisen museon pysyvässä näyttelyssä voit seurata Ahvenanmaan 7500 vuotista historiaa. Saat tietää, miten Ahvenanmaan asuttaminen alkoi kun ensimmäiset hylkeenmetsästäjät nousivat maihin karuille saarille, ja voit seurata Ahvenanmaan kehittymistä nykypäivän globaaliksi ja monikulttuuriseksi yhteiskunnaksi. Ahvenanmaan taidemuseossa tutustutaan sekä menneisiin että nykyisiin ahvenanmaalaistaiteilijoihin. Tiloissa on esillä maalauksia, veistoksia ja installaatioita, ja perusnäyttelyn lisäksi järjestetään vuosittain useita erillisiä näyttelyjä. Nähtävänä on myös muiden kuin ahvenanmaalaisten taiteilijoiden töitä.

4. Ahvenanmaan merenkulkumuseo

Ahvenanmaan merenkulkumuseon näyttelyt paljastavat, miten suuri merkitys merellä ja merenkululla on aina ollut ahvenanmaalaisiin. Henkilökohtaiset tarinat, kaukomaiden esineet ja viihdyttävät aktiviteetit tekevät vierailusta mielenkiintoisen kaikille. Huolella rakennettujen pienoismallien kokoelma on vaikuttava, samoin kuin seiniä koristavat monenlaiset keulakuvat.
Myös lapset viihtyvät merenkulkumuseossa – täällä on jännittävä lastenhuone ja useita interaktiivisia asemia sekä hauskaa aarteenetsintää. Lapset saavat nostaa purjeen, ottaa aluksen komentoonsa ja leikkiä kalojen ja merihirviöiden kanssa kuvitteellisessa merenpohjassa. Museossa voi sitä paitsi nähdä ihkaoikean merirosvolipun.

5. Museolaiva Pommern

Jos vierailet Ahvenanmaalla touko-syyskuussa, käy tutustumassa Pommern-alukseen. Vierailukokemus ”Pommern – 100 päivää merellä” vie sinut 1930-luvulle ja pääset mukaan kuvitteelliselle purjehdukselle maailman ympäri.
Saat kuulla miehistön omia tarinoita pitkältä matkalta, ja välikannella voit osallistua työhön ja vapaa-aikaan aluksella. Voit esimerkiksi paikata purjeita, osallistua linjakasteeseen ja tanssia miehistön kanssa, samalla kun olette turvallisesti ankkurissa Lontoon satamassa. Vierailu Pommernilla on unohtumaton kokemus!

6. Maarianhaminan keskusta

Merenkulkukaupunki Maarianhaminassa on paljon tutustumisen arvoista pienellä alueella, joka on helppo ottaa haltuun kävellen. Kävele pitkin Torggatania ja osta mukaasi muisto kivijalkaputiikeista. Maarianhaminan keskustassa on paljon ravintoloita ja kahviloita, viihtyisä kaupunginkirjasto ja viheralueita, kuten Stadshusparken, Lilla Holmen ja Esplanaden.  Maarianhaminaa kutsutaan myös Tuhansien lehmusten kaupungiksi, ja sen ymmärtää hyvin, kun kävelee torilta länteen päin vehreiden puunlatvusten varjostamaa kävelytietä pitkin. Keskellä lehmuskujaa vastaan tulee Sankt Göranin eli Pyhän Yrjön kirkko. Lisää vilskettä kaipaava voi suunnata itärannalla sijaitsevaan Mariebad-uimahalliin, jossa on mm. seikkailualtaita ja vesiliukumäki.

7. Käringsund Eckerössä

Harvat paikat ovat yhtä idyllisiä kuin Käringsundin vanha kalasatama venevajarivistöineen Eckerössä läntisellä Ahvenanmaalla. Käringsund on kuitenkin paljon enemmän kuin kauniisti patinoituneita venevajoja.
Täällä voit vierailla kesäkaudella Ahvenanmaan metsästys- ja kalastusmuseossa ja Viltsafari-riistasafarilla. Käringsundin alueella on vierassatama, ravintoloita, mökkejä, leirintäalueita, uimaranta ja paljon koko perheelle sopivaa tekemistä niin maalla kuin merellä. Patikoi luontopolulla, pelaa frisbeegolfia tai padelia, maastopyöräile tai tee melontaretki. Tekemistä riittää!

8. Maarianhaminan merikortteli

Merikortteli sijaitsee itäisellä rannalla, kävelyetäisyydellä aivan Maarianhaminan keskustan pohjoispuolella. Tässä merenkulkua henkivässä miljöössä voit tutustua laivanrakennukseen, taontaan ja moneen muuhun käsityötaitoon. Kävele laitureilla ja ihaile kauniita puuveneitä, vieraile veneenrakennusmuseossa ja nauti ahvenanmaalaista pizzaa, peltileipää, jota tarjoillaan Pub Niska -ravintolassa. Merikorttelissa on myös kultasepänliike Guldviva ja käsityöliike SALT, ja aallonmurtajan nokassa sijaitsee pieni merenkulkukappeli, joka on suosittu kohde vihki- ja kastetilaisuuksien järjestämiseen.

9. Kobba klintarin vanha luotsiasema

Kobba klintar -kallioluodot Maarianhaminan edustalla ovat monelle tuttu näky. Aikoinaan aluksia luotsattiin Maarianhaminan satamaan täältä käsin, ja nykyään entinen luotsisaari ”Kobbarna” on suosittu käyntikohde sekä turisteille että ahvenanmaalaisille. Kesäisin saarelle on päivittäisiä venevuoroja, ja voit tutustua sekä luotsitupaan että valkoiseen tunnusmajakkaan. Kahvilassa tarjoillaan ahvenanmaanpannukakkua ja ruokaisia voileipiä. Jos otat mukaasi uikkarit, voit pulahtaa veteen sileiltä kallioilta. Kobba klintarin kallioluodot ovat upea käyntikohde myös syksyisin. Jos otat yhteyttä venetaksiin, voit käydä saarella vaikka rakennukset ovatkin suljettuja.

10. Getaberget-kalliot

Vaellusreitti Grottstigen Pohjois-Ahvenanmaalla tarjoaa upeita luontoelämyksiä. Grottstigenin varrella on kallioluolia, komeita kalliomuodostelmia ja mahtavat maisemat kauas merelle. Paikka on suosittu boulderoijien keskuudessa ja maasto on paikoin haastavaa, mutta haasteiden selättäminen palkitaan. On hyvä ottaa huomioon, että reiteillä kuljetaan paljon paljailla kallioilla, ja ne voivat olla liukkaita märällä kelillä. Viereinen  Trollstigen on lyhyempi ja sopii hyvin myös pienille patikoijille.

Hintaan sisältyy:

* Laiva- ja lauttamatkat kansipaikoin Turusta
* Matkaohjelman mukaiset retket ja tutustumiskäynnit
* Majoitus 2 yötä jaetuissa 2-hengen huoneissa aamiaisin
* Sisäänpääsymaksut mainituilla retkillä

Lisämaksusta:

* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Kysy lisävuorokaudet toimistoltamme
* Kysy muita toivomianne retkiä toimistoltamme

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>