Islanti Reykjavik Joulutorit opastettuna

Koe Reykjavik satumaisen kauniissa tulen ja jään Islannissa! Näe Gullfossin vesiputoukset ja Geysirit. Varaa matkat Islantiin ja Reykjavikiin makunne mukaan! >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Islanti Reykjavik Joulutorit opastettuna

Satumainen Joulunaika

Reykjavik on joulun aikaan ihastuttava kaupunki täynnä jouluvaloja ja tunnelmaa. Tutustu Islannin jouluperinteisiin ja maistele jouluherkkuja, äläkä unohda vierailua Kultaisen Kierroksen upeiden luonnonihmeiden äärelle. Reykjavikin joulutorit kutsuvat koko perhettä tutustumaan tähän uskomattomaan tulen ja jään maahan. Islannin matkat ja Reykjavikin matkat ja joulutorit räätälöimme makunne mukaan, niin yksityismatkaajille kuin ryhmille!

Nauti kuumista lähteistä ja villistä yöelämästä

Reykjavik on uskomattoman eläväinen ja eksoottinen pikkumetropoli. Blue Lagoon – Sininen Laguuni, kuumat lähteet ja karu luonto muodostavat satujen saaren, josta ei mystiikkaakaan puutu. Islanti on vastakohtaisuuksien maa, karu ja lempeä samalla kertaa. Kaupunkia ympäröi meri, jonne järjestetään valasretkiä sekä muita veneajeluita mm. ympäristön saarille. Grottan saarelle voi kävelläkin, mutta pidä huoli, että olet poissa nousuveden aikaan, jolloin koko saari peittyy veden alle. Mantereella Reykjavikin lähiympäristössä on kuumia lähteitä, geysirejä ja luontopolkuja. Reykjavik Joulutorit matkalla on aikaa myös jouluostoksille.

Reykjavik Joulutorit

Jouluohjelma Árbærin ulkoilmamuseossa tarjoaa upeaa ohjelmaa koko perheelle – et löydä kodikkaampaa tai iloisempaa paikkaa vierailla tähän aikaan vuodesta! Joulumarkkinoilla järjestetään perinteisiä aktiviteetteja, kuten lauletaan joululauluja ja tanssitaan joulukuusen ympärillä, samalla kun joulupukit ja jouluhahmot ovat myös ulkona ja kurkkivat sisään ikkunoista tehden välillä pikkukepposia vierailijoille.

Matkat Islantiin

Shoppailijalle täällä on tarjolla sekä merkkituotteita että paikallisia valmisteita. Ruuassa erityisesti kala on keskeisessä roolissa ja kahvikissalle Reykjavik on paratiisi. Reykjavikin tasokkaat ravintolat, hotellit, viikinkimuseot ja vauhdikas iltaelämä takaavat onnistuneen matkan.

Islanti Reykjavik Joulutorit opastettuna

Teemamatkat>>

Kymenmatkat Facebookissa>>

Hintaesimerkkimme 4 pv: 1285 € / hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki-Reykjavik-Helsinki, Icelandair
* Majoitus Icelandair Hotel Reykjavik Natura**** hotellissa kahden hengen huoneessa aamiaisin
* 1 sisäänpääsy Soley Natura Spa kylpylään Islandair Hotelli Reykjavik Naturassa
* Opastettu revontuli -retki bussilla, englanninkielinen
* Opastettu Kultainen kierros retki bussilla,  englanninkielinen
* Perinteinen jouluateria SATT -ravintolassa, Icelandair Hotel Reykjavik Natura
* Jouluinen kävelykierros, tutustutaan islantilaisiin jouluperinteisiin,  englanninkielinen

Lisämaksusta:
* Kuljetukset lentokenttä-hotelli-lentokenttä.
* Lisäyöt
* Runsaasta retkiohjelmasta voit valita lisäretkiä oman makusi mukaan.

Icelandair

Retkiohjelma, alustava:

1 pv

Saapuminen Reykjavikiin, vapaata aikaa tutustua joulumarkkinoihin ja kaupunkiin, illalla Revontuli-retki

Illalla lähdemme revontuli-retkelle. Revontulet ovat hyvin yleisiä Islannin taivaalla ja sään salliessa vierailemme Northern Lights Centressä Reykjavikissa katsomassa, onnistummeko näkemään tämän luonnon värinäytelmän.

2 pv Kultainen Kierros

Aamiaisen jälkeen lähdemme oppaan kanssa tutustumaan Islannin luonnonihmeisiin kiertämällä eteläisen Islannin Kultaisen kierroksen. Näemme upean Gullfossin vesiputouksen, aktiivisen tuliperäisen alueen, jossa näemme kuplivia muta-altaita, kuumia lähteitä ja geysireitä. Vierailemme myös Þingvellirin kansallispuistossa, joka on UNESCO:n Maailmanperintökohde ja eräs Islannin merkittävimmistä historiallisista nähtävyyksistä. Alue on myös geologisesti kiinnostava kohde, koska alueen kanjonissa näkyy selkeästi, kuinka Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaatat erkaantuvat toisistaan.

Illalla nautitaan perinteinen jouluateria SATT -ravintolassa. Tarjolla on upea kattaus paikallisia pohjoisen makuja ja jouluherkkuja.

Islanti_Gullfoss-1_400x300

3 pv

Aamulla vapaa-aikaa, voitte vaikka rentoutua hotellin kylpylässä tai vierailla Sinisellä Laguunilla. Iltapäivällä teemme jouluisen kävelykierroksen Reykjavikissa ja tutustumme islantilaisiin jouluperinteisiin sekä pääkaupungin historiaan, arkkitehtuuriin ja kulttuuriin.

Blue Lagoon Express alk. 42 € / hlö
Rentoudu ja virkistäydy Sinisen Lagoonin turkoosissa ja lämpöisessä vedessä. Voit valita retkesi lähtöajankohdan päivittäisistä lähdöistä – ja valita itse perilläoloajoista sopivimman.

Islanti_ Blue Lagoon on a sunny day in Iceland_800x600

4 pv

Paluulento Helsinkiin lähtee aamulla.

Góða ferð heim!

Joulumarkkinat:

Hafnarfjörðurin joulukylä
Nähtävyyksien ja äänien juhlaa joulumarkkinoilla. Hafnarfjörðurin joulukylä tarjoaa elävää viihdettä, Islannin (Yule Ladsi) jouluhahmojen vierailuja ja joulumarkkinoita viehättävässä joulukojujen kylässä, jossa myydään kaikkea perinteisiä islantilaisia tuotteita. Joulukylä on avoinna joka lauantai ja sunnuntai klo 13.00-18.00 adventin aikaan.

Luistelu Ingolfstorg -aukiolla
Valoilla koristeltu joulukylä on jäähallin vieressä, jossa voit nauttia ruuista, juomista ja muista islantilaisista tuotteista joulun tunnelmassa. Nova avaa yhteistyössä Samsungin ja Reykjavík Cityn kanssa luistinradan Ingólfstorg-aukiolla 1. joulukuuta klo 19.00. Kenttä on avoinna päivittäin keskipäivästä klo 22.00 asti 24. joulukuuta. Sisäänpääsy on ilmainen. Luistimia ja kypäriä on tarjolla vuokrattavaksi.

Joulutori Elliðavatnsbærissä Heiðmörkissä
Heiðmörkin metsän vuosittaiset joulumarkkinat sijaitsevat Reykjavikin laitamilla. Markkinat ovat yleensä avoinna adventtiviikonloppuisin Tule nauttimaan elävästä musiikista ja rennosta joulun tunnelmasta. Yule Lads jouluhahmot saattavat myös vierailla paikalla!

Jouluohjelma Árbærin ulkoilmamuseossa
Upeaa tapahtumaohjelmaa koko perheelle – et löydä kodikkaampaa tai iloisempaa paikkaa vierailla tähän aikaan vuodesta!
Mukavaa toimintaa järjestetään museon alueella, jossa kaikenikäisille vierailijoille on paljon nähtävää ja tehtävää. Kojujen välissä kavellessänne voitte nauttia juhlallisesta joulutunnelmasta. Joulumarkkinoilla järjestetään perinteisiä aktiviteetteja, kuten lauletaan joululauluja ja tanssitaan joulukuusen ympärillä, samalla kun joulupukit ja jouluhahmot ovat myös ulkona ja kurkkivat sisään ikkunoista tehden välillä pikkukepposia vierailijoille.
Avoinna päivittäin klo 10-17

Joulumetsä Holmsheiðissä
Voit valita ja katkaista oman joulukuusi metsässä! Joulumetsä on avoinna joka joulukuun viikonloppu klo 11.00–16.00.

 


Islanti Reykjavik retkiehdotelmia

* Geldingadalurin tulivuoren opastettu vierailu (vaellusretki) alk. 56 €/hlö

Retki ajalla 5.5.2021 – 30.04.2022

Älä missaa tätä kerran elämässä kokemusta. Todista omin silmin raaka voima, millä kuuma laava purkautuu maan sisältä. Kuljettajasi ja oppaasi vie teidät vaellusreitin alkupisteeseen, josta lähdetään kohti Geldingadalurin tulivuorta. Vaellus kestää noin 1,5-2 tuntia kumpaankin suuntaan merkittyä reittiä pitkin. Vaikeustaso: kohtalainen. Sinun tulee olla kohtuullisessa fyysisessä kunnossa ja vaelluskokemusta. Etäisyys: 7 km. Korkeus: 300 m. Alaikäraja: 6 vuotta, mutta lapsilla tulee olla kokemusta vaelluksesta vuoristoalueilla. Perillä on noin 2 tuntia aikaa nähdä tulivuorenpurkaus.

* Kultainen Kolmio & Fontana kylpylä alk. 89 € / hlö

Retkellä pääset tutustumaan kolmeen Islannin kuuluisimmista nähtävyyksistä – Gullfossin vesiputouksiin, Geysireihin ja Þingvellir kansallispuistoon. Pysähdymme matkalla myös Laugarvatnissa, pienessä kylässä, joka sijaitsee samannimisen järven rannalla. Kaupunki on kuuluisa saunastaan, joka on rakennettu kuuman lähteen päälle. Alkuperäinen sauna on rakennettu 1920 luvulla, jolloin se muistutti lähinnä pientä vajaa. Tänään sauna on ultra modernin Fontana Laugarvatn kylpylän keskipiste. Saunan lisäksi voit nauttia kylpylässä eri altaiden lämpimistä vesistä. Vierailu tässä ainutlaatuisessa luonnon saunassa on kokemus, jota ei kannata ohittaa. Kylpemisen jälkeen pääset maistamaan kuuman lähteen kypsyttämää tummaa leipää sekä paikallista savustettua lohta.

* Kultainen Kolmio alk 55 € / hlö

Vierailu Gullfoss putouksella ja maailman kuululla Geysir lähteellä, jonka yhteydessä myös museon ja multimeidia esitys luonnon ja ihmisen vuorovaikutuksesta. Matka kulkee myös Thingvellir luonnonpuiston läpi jossa maailman ensimmäisen parlamentin kokoontuneen – ja jossa Euraasian ja Amerikan mannerlaatat kohtaavat.

* Gullfoss Geysir alk 50 € / hlö

Lyhyempi version Kultaisesta Kolmiosta jossa keskitytään vain luontoon –

vierailu Geysirillä jonka jälkeen käynti Gullfoss vesiputouksen äärellä.

* Blue Lagoon Express alk. 42 € / hlö

Voit valita useasta lähtöajankohdasta päivittäin – ja valita itse itse perilläoloajoista sopivimman. Rentoudu ja virkistäydy Sinisen Lagoonin turkoosissa ja lämpöisessä vedessä.

* Valas-safari alk. 63 € / hlö

Näe meren suuret nisäkkäät omin silmin.  Hvalalif tarjoaa kolmen tunnin safarin Reykjavikin keskusta ja todennäköisyys nähdä valaita on suuri.
Upea mahdollisuus nähdä valaat omassa ympäristössä luonnon ehdoilla.

* Riemastuttava jäätikkökävely alk 120 € / hlö

Kävely elämys jättiläismäisellä jäätiköllä. ”Blue Ice – Glacier Hiking” päivämatka tarjoaa unohtumattoman kokemuksen ikijäällä. Vertikaalia ja horisontaalia voi halutessasi kokeilla jäätikkökiipeilyllä. Päiväretki suuntautuu Sólheimajökull – jäätikölle kauniiseen Etelä-Islannin kauniilla rannikolla.  Matka kestää kuljetuksineen kokonaisuudessaan 9 tuntia. Lähtö Reykjavikista.

Fron Hotel ***

Hotelli sijaitsee vain muutaman askeleen päässä keskustan kahviloista, ravintoloista, kaupoista, gallerioista ja teattereista. Hotellissa on vastaanotto, hissi, ravintola, baari ja langaton internetyhteys. Kaikissa huoneissa on kylpyhuone suihkulla, hiustenkuivaaja, puhelin, TV, minibaari, tallelokero ja internetyhteys. Hotellin osoite on: Laugavegur 22 A, 101 Reykjavik.

Reykjavik_hotel_Fron_ulko_400x300Reykjavik_hotel_Fron_400x300

Islanti on tunnettu majesteettisista tulivuoristaan ja Geyshireistään. Islannista ei voi lähteä pulahtamatta Blue Lagoonin kuumaan veteen.
Pääkaupunki: Reykjavik
Virallinen kieli: Islanti
Valuutta: Islannin kruunu(ISK)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -2
Kesäaika ei ole käytössä.

Islannin ilmasto on Golfvirran ansiosta leuto ympäri vuoden. Lämpötila laskee Etelä-Islannissa talvella alimmillaan noin -10 C asteeseen. Pohjois-Islannissa taas noin -15 C astetta. Heinäkuun lämpimimmän päivän ylin lämpötila on etelässä n. + 21 C astetta ja pohjoisessa + 18 C astetta. Etelä-Islannissa sateisin aika on lokakuusta maaliskuulle. Kuivinta aikaa on loppukevät, touko-ja kesäkuu. Pohjois-Islanti on kuivempaa aluetta kuin etelä.
Tiedot sitoumuksetta.

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä  Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555