Latvia Riika pääsiäisloma 29.3.-1.4.2024

Riika on yksi Baltian helmistä ollen suoranainen unelmalomakohde, jossa voit yhdistää kaupunkiloman ja kylpyläloman. Riikan matka >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Latvia Riika pääsiäisloma 29.3.-1.4.2024

Komea Baltian helmi

Latvian pääkaupunki, Riika on yksi Baltian helmistä, joka tarjoaa kävijälleen monenlaisia kulttuuri-, ruoka-  ja shoppailuelämyksiä. Arkkitehtuuriltaan Riika on Jugend-ajan keskittymä ja rakennuksia onkin ahkerasti restauroitu aikansa kukoistukseen. Komean arkkitehtuurin lisäksi Riikan kaupunkikuvaa leimaa vehreys ja siisteys. Vanhastakaupungista löydät niin kaupungin parhaat ostosapajat kuin ravintolat ja baaritkin ja sen keskiaikaisilla kujilla ja aukioilla riittää nähtävää ja koettavaa moneksi päiväksi. Riian vanhakaupunki on kuuluisa vanhoista kirkoistaan ja katedraaleistaan, kuten Riian tuomiokirkosta, Pyhän Pietarin kirkosta ja Mustapäiden talosta.

Riian kevät ja pääsiäinen

Kevät saapuu Riikaan herättäen kaupungin eloon! Pääsiäisen lähestyessä  kaupunki kietoutuu kevään väreihin, ja pääsiäistunnelma täyttää kadut ja aukiot. Pääsiäisenä Riiassa voit nauttia monista perinteistä, kuten pääsiäismunien maalaamisesta ja erityisistä juhlaherkuista. Kaupungin kirkoissa pääsee osaksi perinteisiä pääsiäisjuhlia. Uskonnolliset menot, kuten messut ja kulkueet, heijastavat Latvian vahvaa perinnettä ja kulttuuria. Riian kevät tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua kaupungin kulttuuritarjontaan. Museot, galleriat ja teatterit avaavat ovensa yleisölle, tarjoten rikkaan kattauksen taidetta ja historiaa. Riian ravintolat tarjoavat herkullisia pääsiäisruokia. Maista perinteistä pashaa, paikallisia leivonnaisia ja muita pääsiäisen erikoisuuksia. Monet ravintolat luovat erityisiä pääsiäismenuja juhlan kunniaksi. Perheille on tarjolla monia pääsiäiseen liittyviä aktiviteetteja. Lastenkirjastot järjestävät lukuhetkiä, puistot täyttyvät leikkivälineistä, ja monilla aukioilla on pääsiäisaiheisia askartelupajoja.

Jurmalan kesäparatiisi

Riika on suoranainen unelmalomakohde, jossa voit yhdistää kaupunkiloman ja kylpyläloman, sillä vain 25 km päässä on Jurmalan kesäparatiisi, historiallinen kylpyläkaupunki Itämeren rannalla. Jurmalan viehätysvoimana ovat sen 26 km pitkät valkohiekkarannat.

Riika, Latvian sykkivä sydän ja Jurmala, Baltian Riviera, tarjoavat kesäiselle matkaajalle unohtumattomia elämyksiä. Riika hurmaa kävijänsä arkkitehtuurillaan, joka sekoittaa rohkeasti eri aikakausien tyylejä – täältä löydät sekä keskiaikaisen vanhankaupungin että jugend-tyyliset mestariteokset. Kaupungin kulttuuritarjonta on vivahteikas: museoita, gallerioita, teattereita ja konsertteja on tarjolla jokaiseen makuun. Vain puolen tunnin ajomatkan päässä Riiasta sijaitsee Jurmala, kylpyläkaupunki, joka on tunnettu pitkästä hiekkarannastaan ja rauhallisesta tunnelmastaan. Jurmalan luonnonkauniit maisemat, hiekkadyynejä myöten, tarjoavat täydellisen irtioton arjesta. Täällä voit nauttia auringosta ja merestä, patikoida metsässä tai rentoutua kylpylän hemmotteluhoitojen parissa.

Latvia Riika opastettu pääsiäisloma 29.3.-1.4.2024

 

Kymenmatkat FB>

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Hintaesimerkkimme:
Kahden hengen huoneessa 469 € /hlö
Yhden hengen huoneessa 599 € /hlö

PÄÄSIÄISMATKA RIIKAAN

Matkaohjelma-esimerkki

Perjantai
Matka alkaa kohti Latvian pääkaupunkia Riikaa.
Riiassa majoittuminen WELLTON RIVERSIDE SPA hotellissa Riikan keskustassa.

Lauantai
Aamiainen. Kiertoajelu- ja kävely Riiassa, jonka aikana nähdään kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja kaunis vanha kaupunki. Kierroksen aikana tutustutaan myös kuuluisaan Tuomikirkkoon, jossa urkukonsertti. Lounas vanhan kaupungin ravintolassa, jonka jälkeen vapaata aikaa vaikkapa tuliaisostoksille.

Sunnuntai
Aamiaisen jälkeen retki vie Riian ulkopuolelle, vierailulle upeaan Rundalen barokkipalatsiin. Tämän linnan on suunnitellut maailmankuulu arkkitehti, Bartolomeo Rastrelli, jonka käsialaa ovat myös Pietarin kauneimmat palatsit. Loistelias linna on suunniteltu 1700-luvulla, ja sitä on pidetty aikoinaan Kuurinmaan pienois-Versailles’na. Retken aikana nautimme lounaan. Paluu Riikaan kylpyläkaupungin Jurmalan kautta.

Maanantai
Aamiainen ja huoneiden luovutus.

Hotelli Wellton Riverside Spa
Riian vanhassa kaupungissa sijaitseva Wellton Riverside SPA Hotel sijaitsee lähellä Unescon maailmanperintökohteita – Mustapäiden taloa, Riian tuomiokirkkoa ja Latvian kansallisoopperaa. Hotellissa on baari, sikarihuone ja ilmainen WiFi. aloisissa ja moderneissa huoneissa on taulu-tv, WiFi, työpöytä, minibaari, tallelokero. Riverside-huoneista on näkymät joelle. Majoituspaikassa tarjoillaan joka aamu runsas buffetaamiainen. Pohjakerroksessa sijaitseva ravintola ja baari After tarjoaa erilaisia eurooppalaisen keittiön ruokia cocktailien kera.

 

 


Latvia Riika tekemistä ja käyntikohteita

* Vanha Riika on Riian historiallinen ja maantieteellinen keskus Daugava-joen oikealla rannalla. Vanha Riika on arkkitehtuurin ja vanhojen aikojen mestariteos. Vanhankaupungin vanhanaikaisesta aurasta voi nauttia kapeilla kaduilla. Täällä sijaitsevat ainutlaatuiset asuintalokokonaisuudet ja sakraalirakennukset – Riian Tuomiokirkko, jota alettiin rakentaa 1200-luvulla, goottilainen Pyhän Pietarin kirkko, Pyhän Jaakobin katedraali, jossa sijaitsee Rooman katolilaisen kirkon kardinaalin istuin, Pyhän Georgin kirkko, jota kutsutaan Valkoiseksi kivilinnaksi, kaunis Vanhan Riian synagoga, Pyhän Hengen luostaripiha, Dannensternin talo, ”Kolme veljeä”-asuintalokokonaisuus, Riian linna ym.

* Tuomiokirkko on Riian ja Latvian arkkipiispan katedraali sekä Tuomioseurakunnan kirkko. Riian tuomiokirkko on historiallisesti ollut Liivinmaan keskeinen katedraali, kunnes Liivinmaa sortui v. 1561. Riian tuomiokirkko on keskiajan isoin ja yksi Latvian ja Itämeren vanhimpia kirkkorakennuksia.

* Riian historia- ja merenkulkumuseo on vanhin julkinen museo Latviassa ja Baltiassa sekä yksi vanhimpia Euroopassa. Museo sijaitsee Vanhassa Riiassa, merkittävässä 1200 – 1900-luvun arkkitehtuurin monumentissa – Riian tuomiokirkon kokonaisuudessa.

* Latvian etnografisessa ulkoilmamuseossa on mahdollista lähteä kiireettömälle kävelylle tai hiihtämään, kokeilla muinaislatvialaisten maanviljelijöiden tai kalastajien elämää, löytää taannoin käytettyjä saunoja, osallistua juhlintaan tai tehdä omia koruja!

* Riian moottorimuseo tarjoaa Baltian isoimman ja monipuolisimman vanhojen ajoneuvojen kokoelman sekä tarinoita niistä.  Museon näyttely on kuin tarina ainutlaatuisista ajoneuvoista, tärkeistä henkilöistä sekä automaailman merkittävistä historiallisista tapahtumista. Riian moottorimuseoon on sijoitettu lukemattomia interaktiivisia elementtejä, jotka eivät jätä lapsia välipitämättömiksi.

* Rundalen linna on barokkilinna, jota kutsutaan usein Itämeren Versaillesiksi. Se rakennettiin vuosina 1736–1740 kuurinmaalaisen herttuan ja Venäjän keisarinna Anna Ivanovnan suosikin Ernst Johann von Bironin kesäasunnoksi.  Linnan itäisessä osassa vierailijat pääsevät käymään esittelytiloissa: Kultasalissa, Valkoisessa salissa sekä Isossa galleriassa. Keskiosassa sijaitsee herttuan huoneisto paraatisalonkeineen sekä yksityishuoneiston tilat, länsiosassa taas ovat kokonaan uudistetut herttuattaren huoneiston tilat. Linnan mahtavan puiston  suunnitteli Francesco Bartolomeo Rastrelli yhtä aikaa linnan rakennuksen kanssa.


Tarvitsetko apua

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi, jotka räätälöidään yhdessä kanssanne.

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >

Latvia Riika Wellton Riverside SPA Hotel****

Wellton Riverside SPA Hotel sijaitsee sijaitsee Riian historiallisessa keskustassa vanhassakaupungissa. Hotellin 8. kerroksen terassilta on unohtumattomat näkymät ihaniin auringonlaskuihin sekä panoraamanäkymä Riikan kaupunkiin.

Lue lisää

Latviasta löytyy paljon historiaa, kulttuuriperinteitä ja nähtävyyksiä. Pääkaupunki Riika on Baltian maiden suurin kaupunki ja erityisesti kaupungin maailmaperintökohteiden listaan lukeutuva vanhakaupunki on hyvin suosittu.
Pääkaupunki: Riika
Virallinen kieli: Latvia
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: Ei aikaeroa.

Tiedot sitoumuksetta.

 

Varaa tapahtuma- ja urheiluliput>

Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Voitteavarata liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Hintaan sisältyy:

* Laivamatkat meno-paluu Tallink
* Matkaohjelman mukaiset retket ja
* Ateriat, aamiaiset, 3 lounasta, 1 kevytlounas
* Pärnussa pieni tutustumiskierros
* Kiertoajelu- ja kävely Riiassa
* Tutustuminen Tuomikirkkoon, jossa urkukonsertti
* Vierailu upeaan Rundalen barokkipalatsiin
* Bussi ja opas mukana koko matkan aika Tallinnasta alkaen
* Polttoainelisämaksu 4,50 per henkilö

Lisämaksusta:

* Aamiainen menomatkalla 24,50
* Illallinen paluumatkalla 29,50
* Muut ateriat, joita matkaohjelmassa ei mainita

* Matkavakuutus

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin valmiita matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Useisiin näistä matkoista sisältyy opastus. Opastus on useimmissa perillä kohteessa, ei lentojen aikana, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka/Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

Matkaehdot

Räätälöityihin matkapaketteihin sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen.

Tapahtumaliput

Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle. Linkit muihin sivustoihin – käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

Passi ja viisumi

Matkustajan velvollisuus on huolehtia siitä, että hänellä on matkaa varten tarvittavat matka-asiakirjat. Tarkista passia, viisumia ja mahdollisia muita asiakirjoja koskevat vaatimukset kohdemaan lähimmästä edustustosta.
Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Matkavakuutukset  

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

Hyvä tietää – matkaohjeita

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi, jotka räätälöidään yhdessä kanssanne.

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >