Riika, Latvia400x300
Latvia Riika

Riikaa kutsutaan arkkitehtuurin helmeksi – kaupunki, jossa on samassa paikassa kaupungin alkuaikoina rakennetut kirkot, keskiaikaiset Vanhan Riian rakennukset, ainutlaatuisia malleja jugendtyylistä sekä vuosisatoja elänyt puuarkkitehtuuri. Jokainen vuosisata on jättänyt kaupunkiin jälkensä. Tämä näkyy Vanhan Riian ja keskustan arkkitehtuurissa. Kulttuuriperintö seuraa harmonisesti nykypäivän nopeaa tempoa.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Latvia Riika

Latvian pääkaupunkia Riikaa

pidetään Baltian Pariisina, joka tarjoaa kävijälleen monenlaisia kulttuuri-, ruoka-  ja shoppailuelämyksiä. Arkkitehtuuriltaan Riika on Jugend-ajan keskittymä ja viime vuosina sen taloja onkin ahkerasti restauroitu aikansa kukoistukseen. Komean arkkitehtuurin lisäksi Riikan kaupunkikuvaa leimaa vehreys ja siisteys ja vain pienen matkan päässä on Jurmalan kylpylä- ja rantalomakohde.

Vanhasta kaupungista löytyvät monet historialliset museot, kirkot ja taideaarteet sekä hurmaavat pikkukadut kauppoineen ja kellariravintoloineen. Vapauden aukiolta löydät Musta kissa –kahvilaravintolan, joka on avoinna 23 tuntia vuorokaudessa. Vain tunnin on ovessa lappu ”Kakis gul” – kissa nukkuu.

Ostoksia voi Riikassa tehdä putiikkien lisäksi myös tavarataloissa – jopa Stockmann on tänne rantautunut, tai vaikkapa monilla toreilla ja basaareilla, joista omaperäisin lienee Zeppelin-ilmalaivahalleista tehty.

Hintaesimerkkimme 3 pv: 230 € / hlö

Hintaan sisältyy:
*Lennot turistiluokassa m/p
*Lentokenttäverot ja matkustajamaksu
*Majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa
*Hotelliaamiainen


Latvia Riika

* Vanha Riika on Riian historiallinen ja maantieteellinen keskus Daugava-joen oikealla rannalla. Vanha Riika on arkkitehtuurin ja vanhojen aikojen mestariteos. Vanhankaupungin vanhanaikaisesta aurasta voi nauttia kapeilla kaduilla. Täällä sijaitsevat ainutlaatuiset asuintalokokonaisuudet ja sakraalirakennukset – Riian Tuomiokirkko, jota alettiin rakentaa 1200-luvulla, goottilainen Pyhän Pietarin kirkko, Pyhän Jaakobin katedraali, jossa sijaitsee Rooman katolilaisen kirkon kardinaalin istuin, Pyhän Georgin kirkko, jota kutsutaan Valkoiseksi kivilinnaksi, kaunis Vanhan Riian synagoga, Pyhän Hengen luostaripiha, Dannensternin talo, ”Kolme veljeä”-asuintalokokonaisuus, Riian linna ym.

* Tuomiokirkko on Riian ja Latvian arkkipiispan katedraali sekä Tuomioseurakunnan kirkko. Riian tuomiokirkko on historiallisesti ollut Liivinmaan keskeinen katedraali, kunnes Liivinmaa sortui v. 1561. Riian tuomiokirkko on keskiajan isoin ja yksi Latvian ja Itämeren vanhimpia kirkkorakennuksia.

* Riian historia- ja merenkulkumuseo on vanhin julkinen museo Latviassa ja Baltiassa sekä yksi vanhimpia Euroopassa. Museo sijaitsee Vanhassa Riiassa, merkittävässä 1200 – 1900-luvun arkkitehtuurin monumentissa – Riian tuomiokirkon kokonaisuudessa.

* Latvian etnografisessa ulkoilmamuseossa on mahdollista lähteä kiireettömälle kävelylle tai hiihtämään, kokeilla muinaislatvialaisten maanviljelijöiden tai kalastajien elämää, löytää taannoin käytettyjä saunoja, osallistua juhlintaan tai tehdä omia koruja!

* Riian moottorimuseo tarjoaa Baltian isoimman ja monipuolisimman vanhojen ajoneuvojen kokoelman sekä tarinoita niistä.  Museon näyttely on kuin tarina ainutlaatuisista ajoneuvoista, tärkeistä henkilöistä sekä automaailman merkittävistä historiallisista tapahtumista. Riian moottorimuseoon on sijoitettu lukemattomia interaktiivisia elementtejä, jotka eivät jätä lapsia välipitämättömiksi.

Hotelli Albert 3*

Uudehko hotelli lyhyen kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista, aivan Riian keskustassa. Vanhakaupunki ja tärkeimmät nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä hotellilta. Nykyaikaiset huoneet ovat  keskikokoisia ja viihtyisiä. Hotellin värimaailma on rohkea ja tunnelma moderni. Hotellissa on myös ravintola.

Osoite: 33 Dzirnavu Iela,  LV-1010 Riga

Latviasta löytyy paljon historiaa, kulttuuriperinteitä ja nähtävyyksiä. Pääkaupunki Riika on Baltian maiden suurin kaupunki ja erityisesti kaupungin maailmaperintökohteiden listaan lukeutuva vanhakaupunki on hyvin suosittu.
Pääkaupunki: Riika
Virallinen kieli: Latvia
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: Ei aikaeroa.

Tiedot sitoumuksetta.

Hintalauseke
Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka”-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.