Latvia Riika kaupunkiloma

Riika on yksi Baltian helmistä ollen suoranainen unelmalomakohde, jossa voit yhdistää kaupunkiloman ja kylpyläloman. Riikan matka >

Latvia Riika kaupunkiloma

Komea Baltian helmi

Latvian pääkaupunki, Riika on yksi Baltian helmistä, joka tarjoaa kävijälleen monenlaisia kulttuuri-, ruoka-  ja shoppailuelämyksiä. Arkkitehtuuriltaan Riika on Jugend-ajan keskittymä ja rakennuksia onkin ahkerasti restauroitu aikansa kukoistukseen. Komean arkkitehtuurin lisäksi Riikan kaupunkikuvaa leimaa vehreys ja siisteys. Vanhastakaupungista löydät niin kaupungin parhaat ostosapajat kuin ravintolat ja baaritkin ja sen keskiaikaisilla kujilla ja aukioilla riittää nähtävää ja koettavaa moneksi päiväksi. Riian vanhakaupunki on kuuluisa vanhoista kirkoistaan ja katedraaleistaan, kuten Riian tuomiokirkosta, Pyhän Pietarin kirkosta ja Mustapäiden talosta.

Riian kevät ja pääsiäinen

Kevät saapuu Riikaan herättäen kaupungin eloon! Pääsiäisen lähestyessä  kaupunki kietoutuu kevään väreihin, ja pääsiäistunnelma täyttää kadut ja aukiot. Pääsiäisenä Riiassa voit nauttia monista perinteistä, kuten pääsiäismunien maalaamisesta ja erityisistä juhlaherkuista. Kaupungin kirkoissa pääsee osaksi perinteisiä pääsiäisjuhlia. Uskonnolliset menot, kuten messut ja kulkueet, heijastavat Latvian vahvaa perinnettä ja kulttuuria. Riian kevät tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua kaupungin kulttuuritarjontaan. Museot, galleriat ja teatterit avaavat ovensa yleisölle, tarjoten rikkaan kattauksen taidetta ja historiaa. Riian ravintolat tarjoavat herkullisia pääsiäisruokia. Maista perinteistä pashaa, paikallisia leivonnaisia ja muita pääsiäisen erikoisuuksia. Monet ravintolat luovat erityisiä pääsiäismenuja juhlan kunniaksi. Perheille on tarjolla monia pääsiäiseen liittyviä aktiviteetteja. Lastenkirjastot järjestävät lukuhetkiä, puistot täyttyvät leikkivälineistä, ja monilla aukioilla on pääsiäisaiheisia askartelupajoja.

Jurmalan kesäparatiisi

Riika on suoranainen unelmalomakohde, jossa voit yhdistää kaupunkiloman ja kylpyläloman, sillä vain 25 km päässä on Jurmalan kesäparatiisi, historiallinen kylpyläkaupunki Itämeren rannalla. Jurmalan viehätysvoimana ovat sen 26 km pitkät valkohiekkarannat.

Riika, Latvian sykkivä sydän ja Jurmala, Baltian Riviera, tarjoavat kesäiselle matkaajalle unohtumattomia elämyksiä. Riika hurmaa kävijänsä arkkitehtuurillaan, joka sekoittaa rohkeasti eri aikakausien tyylejä – täältä löydät sekä keskiaikaisen vanhankaupungin että jugend-tyyliset mestariteokset. Kaupungin kulttuuritarjonta on vivahteikas: museoita, gallerioita, teattereita ja konsertteja on tarjolla jokaiseen makuun. Vain puolen tunnin ajomatkan päässä Riiasta sijaitsee Jurmala, kylpyläkaupunki, joka on tunnettu pitkästä hiekkarannastaan ja rauhallisesta tunnelmastaan. Jurmalan luonnonkauniit maisemat, hiekkadyynejä myöten, tarjoavat täydellisen irtioton arjesta. Täällä voit nauttia auringosta ja merestä, patikoida metsässä tai rentoutua kylpylän hemmotteluhoitojen parissa.

Latvia Riika opastettu pääsiäisloma 29.3.-1.4.2024

 

Kymenmatkat FB>

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Hintaesimerkkimme:
Kahden hengen huoneessa 469 € /hlö
Yhden hengen huoneessa 599 € /hlö

Matkaohjelma-esimerkki

Perjantai
Matka alkaa kohti Latvian pääkaupunkia Riikaa.
Riiassa majoittuminen WELLTON RIVERSIDE SPA hotellissa Riikan keskustassa.

Lauantai
Aamiainen. Kiertoajelu- ja kävely Riiassa, jonka aikana nähdään kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja kaunis vanha kaupunki. Kierroksen aikana tutustutaan myös kuuluisaan Tuomikirkkoon, jossa urkukonsertti. Lounas vanhan kaupungin ravintolassa, jonka jälkeen vapaata aikaa vaikkapa tuliaisostoksille.

Sunnuntai
Aamiaisen jälkeen retki vie Riian ulkopuolelle, vierailulle upeaan Rundalen barokkipalatsiin. Tämän linnan on suunnitellut maailmankuulu arkkitehti, Bartolomeo Rastrelli, jonka käsialaa ovat myös Pietarin kauneimmat palatsit. Loistelias linna on suunniteltu 1700-luvulla, ja sitä on pidetty aikoinaan Kuurinmaan pienois-Versailles’na. Retken aikana nautimme lounaan. Paluu Riikaan kylpyläkaupungin Jurmalan kautta.

Maanantai
Aamiainen ja huoneiden luovutus.

Hotelli Wellton Riverside Spa
Riian vanhassa kaupungissa sijaitseva Wellton Riverside SPA Hotel sijaitsee lähellä Unescon maailmanperintökohteita – Mustapäiden taloa, Riian tuomiokirkkoa ja Latvian kansallisoopperaa. Hotellissa on baari, sikarihuone ja ilmainen WiFi. aloisissa ja moderneissa huoneissa on taulu-tv, WiFi, työpöytä, minibaari, tallelokero. Riverside-huoneista on näkymät joelle. Majoituspaikassa tarjoillaan joka aamu runsas buffetaamiainen. Pohjakerroksessa sijaitseva ravintola ja baari After tarjoaa erilaisia eurooppalaisen keittiön ruokia cocktailien kera.

Latvia Riika Wellton Riverside SPA Hotel****

Wellton Riverside SPA Hotel sijaitsee sijaitsee Riian historiallisessa keskustassa vanhassakaupungissa. Hotellin 8. kerroksen terassilta on unohtumattomat näkymät ihaniin auringonlaskuihin sekä panoraamanäkymä Riikan kaupunkiin.

Lue lisää
Latvia

Latviasta löytyy paljon historiaa, kulttuuriperinteitä ja nähtävyyksiä. Pääkaupunki Riika on Baltian maiden suurin kaupunki ja erityisesti kaupungin maailmaperintökohteiden listaan lukeutuva vanhakaupunki on hyvin suosittu.
Pääkaupunki: Riika
Virallinen kieli: Latvia
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: Ei aikaeroa.

Tiedot sitoumuksetta.

Latvia Riika tekemistä ja käyntikohteita

* Vanha Riika on Riian historiallinen ja maantieteellinen keskus Daugava-joen oikealla rannalla. Vanha Riika on arkkitehtuurin ja vanhojen aikojen mestariteos. Vanhankaupungin vanhanaikaisesta aurasta voi nauttia kapeilla kaduilla. Täällä sijaitsevat ainutlaatuiset asuintalokokonaisuudet ja sakraalirakennukset – Riian Tuomiokirkko, jota alettiin rakentaa 1200-luvulla, goottilainen Pyhän Pietarin kirkko, Pyhän Jaakobin katedraali, jossa sijaitsee Rooman katolilaisen kirkon kardinaalin istuin, Pyhän Georgin kirkko, jota kutsutaan Valkoiseksi kivilinnaksi, kaunis Vanhan Riian synagoga, Pyhän Hengen luostaripiha, Dannensternin talo, ”Kolme veljeä”-asuintalokokonaisuus, Riian linna ym.

* Tuomiokirkko on Riian ja Latvian arkkipiispan katedraali sekä Tuomioseurakunnan kirkko. Riian tuomiokirkko on historiallisesti ollut Liivinmaan keskeinen katedraali, kunnes Liivinmaa sortui v. 1561. Riian tuomiokirkko on keskiajan isoin ja yksi Latvian ja Itämeren vanhimpia kirkkorakennuksia.

* Riian historia- ja merenkulkumuseo on vanhin julkinen museo Latviassa ja Baltiassa sekä yksi vanhimpia Euroopassa. Museo sijaitsee Vanhassa Riiassa, merkittävässä 1200 – 1900-luvun arkkitehtuurin monumentissa – Riian tuomiokirkon kokonaisuudessa.

* Latvian etnografisessa ulkoilmamuseossa on mahdollista lähteä kiireettömälle kävelylle tai hiihtämään, kokeilla muinaislatvialaisten maanviljelijöiden tai kalastajien elämää, löytää taannoin käytettyjä saunoja, osallistua juhlintaan tai tehdä omia koruja!

* Riian moottorimuseo tarjoaa Baltian isoimman ja monipuolisimman vanhojen ajoneuvojen kokoelman sekä tarinoita niistä.  Museon näyttely on kuin tarina ainutlaatuisista ajoneuvoista, tärkeistä henkilöistä sekä automaailman merkittävistä historiallisista tapahtumista. Riian moottorimuseoon on sijoitettu lukemattomia interaktiivisia elementtejä, jotka eivät jätä lapsia välipitämättömiksi.

* Rundalen linna on barokkilinna, jota kutsutaan usein Itämeren Versaillesiksi. Se rakennettiin vuosina 1736–1740 kuurinmaalaisen herttuan ja Venäjän keisarinna Anna Ivanovnan suosikin Ernst Johann von Bironin kesäasunnoksi.  Linnan itäisessä osassa vierailijat pääsevät käymään esittelytiloissa: Kultasalissa, Valkoisessa salissa sekä Isossa galleriassa. Keskiosassa sijaitsee herttuan huoneisto paraatisalonkeineen sekä yksityishuoneiston tilat, länsiosassa taas ovat kokonaan uudistetut herttuattaren huoneiston tilat. Linnan mahtavan puiston  suunnitteli Francesco Bartolomeo Rastrelli yhtä aikaa linnan rakennuksen kanssa.

Hintaan sisältyy:

* Laivamatkat meno-paluu Tallink
* Matkaohjelman mukaiset retket ja
* Ateriat, aamiaiset, 3 lounasta, 1 kevytlounas
* Pärnussa pieni tutustumiskierros
* Kiertoajelu- ja kävely Riiassa
* Tutustuminen Tuomikirkkoon, jossa urkukonsertti
* Vierailu upeaan Rundalen barokkipalatsiin
* Bussi ja opas mukana koko matkan aika Tallinnasta alkaen
* Polttoainelisämaksu 4,50 per henkilö

Lisämaksusta:

* Aamiainen menomatkalla 24,50
* Illallinen paluumatkalla 29,50
* Muut ateriat, joita matkaohjelmassa ei mainita

* Matkavakuutus

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>