Latvia Riika opastettu kaupunkiloma / Joulutorit / Joulumatka

Riika on yksi Baltian helmistä ollen suoranainen unelmalomakohde, jossa voit yhdistää kaupunkiloman ja kylpyläloman. Riikan matka >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Latvia Riika opastettu kaupunkiloma / Joulutorit / Joulumatka

Komea Baltian helmi

Latvian pääkaupunki Riika on yksi Baltian helmistä, joka tarjoaa kävijälleen monenlaisia kulttuuri-, ruoka-  ja shoppailuelämyksiä. Arkkitehtuuriltaan Riika on Jugend-ajan keskittymä ja rakennuksia onkin ahkerasti restauroitu aikansa kukoistukseen. Komean arkkitehtuurin lisäksi Riikan kaupunkikuvaa leimaa vehreys ja siisteys. Matkat Riikaan räätälöimme toiveidesi mukaan.

Riika opastettu kaupunkiloma

Vanhastakaupungista löydät niin kaupungin parhaat ostosapajat kuin ravintolat ja baaritkin ja sen keskiaikaisilla kujilla ja aukioilla riittää nähtävää ja koettavaa moneksi päiväksi. Riian vanhakaupunki on kuuluisa vanhoista kirkoistaan ja katedraaleistaan, kuten Riian tuomiokirkosta, Pyhän Pietarin kirkosta ja Mustapäiden talosta.

Jurmalan kesäparatiisi

Riika on suoranainen unelmalomakohde, jossa voit yhdistää kaupunkiloman ja kylpyläloman, sillä vain 25 km päässä on Jurmalan kesäparatiisi, historiallinen kylpyläkaupunki Itämeren rannalla. Jurmalan viehätysvoimana ovat sen 26 km pitkät valkohiekkarannat.

Riika

 

Kymenmatkat FB>

 

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Riian opastettu kaupunkiloma

Hintaesimerkkimme 3 pv: 420 € / hlö
Yhden hengen huoneessa 465 €
Hinta edellyttää minimi 7 hlöä, mutta voit kysyä matkan hintaa myös pienemmälle seurueelle.

Päivä 1: Riika
Lähdemme Helsinki-Vantaan kentältä kohti Riikaa.
Saavumme Riian lentoasemalle, jossa meitä on vastassa kuljettaja.
Kuljetus hotellille ja majoittuminen.
Lounastamme paikallisessa ravintolassa maittavan päivällisen. (sisältää kolmen ruokalajin aterian sekä teen/kahvin).
Lounaan jälkeen lähdemme Riian iltapäiväkaupunkikierrokselle. (3h, kävellen)

Kiertokävelyn aikana näemme keskiaikaisesta hansakaupungista löytyvän Pyhän Pietarin kiron, jonka tornista on parhaat näkymät koko kaupunginylle. Lisäksi nähtäemme Riian linnan ja sen kolme upeaa museota, tuomiokirkon, jossa soivat yhdet maailman suurimmista uruista sekä kaupungin vanhat killan talot.
Vierailemme tuomiokirkkossa ja Pyhän Pietarin kirkossa.
Nautimme päivällisen hotellilla (sisältää kolmen ruokalajin ateria, tee/kahvi ja lasillinen viiniä).
Yöpyminen hotellilla.

Päivä 2 Riika
Aamiainen hotellilla.
Lähdemme oppaan johdolla kierrokselle Riian keskustorille ja Art Nouveau -kadulle.
Pääsemme näkemään, miksi Riika tuli tunnetuksi yhtenä Euroopan johtavista Art Nouveau arkkitehtuurityylin edustajista 1800- ja 1900-luvuilla. Riika ylpeästi esittelee näitä jugendtyylisiä taloja, joita on täällä suurin keskittymä koko Euroopassa.

Lounastamme paikallisessa ravintolassa (sisältää kolmen ruokalajin aterian sekä teen/kahvin).
Lähdemme iltapäiväkierrokselle ulkoilmamuseoon.
Ulkoilmamuseo sijaitsee 14 kilometrin päässä Riian keskustasta kuvankauniin Jugla-järven rannassa. Museo perustettiin 1924 ja se on nyt yksi Euroopan vanhimmista ulkoilmamuseoista. Vanhoja taloja, talonpoikien kotitaloustavaroita, kalastajia ja käsityöläisiä on tuotu tänne Latvian kaikilta alueilta. Museolta löytyy jopa majatalo, mylly ja useita kirkkoja. Näyttelyhallista löytyy näyttelyitä taideteollisuudesta. Museon alueelta löytyy kaikkiaan 107 rakennusta noin 100 ha alalta.

Nautimme päivällisen hotellilla (sisältää kolmen ruokalajin ateria, tee/kahvi ja 1 lasillisen viiniä).
Yöpymien hotellilla.

Päivä 3: Paluu
Aamiainen hotellilla.
Aamu on vapaa-aikaa.
Kuljetus lentokentälle kotiinlähtöä varten
Palaamme Helsinki-Vantaan kentälle.

 

Riian Joulutorit /Joulumatka opastettuna

Hintaesimerkkimme 3 pv:
kun seuruessa 6 hlöä 399
€/hlö
kun seurueessa 4 henkilöä 456 €/hlö

yhden hengen lisämaksu: 70 €

Matkaohjelma

1 päivä

Lähtö Helsinki-Vantaan lentoasemalta kohti Jouluista Riikaa.
Saavuttuanne perille Riikan lentoasemalle, teille on varattu
kuljetus hotelliin. Vierailu paikallisilla joulumarkkinoilla Riian vanhassakaupungissa.

2 päivä

Aamiaisen jälkeen 2 tunnin kävelykierros Riikaan suomenkielisen oppaan johdolla.  Päivä on vapaa omatoimiselle tutustumiselle kaupunkiin.
Iltaohjelmaksi suosittelemme Riian oopperassa esitystä. 

3 päivää

Aamiainen hotellissa.
Opas noutaa teidät hotellilta ja vie kierrokselle Rundalen barokkilinnaan
, jota kutsutaan usein Itämeren Versaillesiksi. Retken jälkeen paluukuljetus suoraan lentokentälle.

 


Latvia Riika tekemistä ja käyntikohteita

* Vanha Riika on Riian historiallinen ja maantieteellinen keskus Daugava-joen oikealla rannalla. Vanha Riika on arkkitehtuurin ja vanhojen aikojen mestariteos. Vanhankaupungin vanhanaikaisesta aurasta voi nauttia kapeilla kaduilla. Täällä sijaitsevat ainutlaatuiset asuintalokokonaisuudet ja sakraalirakennukset – Riian Tuomiokirkko, jota alettiin rakentaa 1200-luvulla, goottilainen Pyhän Pietarin kirkko, Pyhän Jaakobin katedraali, jossa sijaitsee Rooman katolilaisen kirkon kardinaalin istuin, Pyhän Georgin kirkko, jota kutsutaan Valkoiseksi kivilinnaksi, kaunis Vanhan Riian synagoga, Pyhän Hengen luostaripiha, Dannensternin talo, ”Kolme veljeä”-asuintalokokonaisuus, Riian linna ym.

* Tuomiokirkko on Riian ja Latvian arkkipiispan katedraali sekä Tuomioseurakunnan kirkko. Riian tuomiokirkko on historiallisesti ollut Liivinmaan keskeinen katedraali, kunnes Liivinmaa sortui v. 1561. Riian tuomiokirkko on keskiajan isoin ja yksi Latvian ja Itämeren vanhimpia kirkkorakennuksia.

* Riian historia- ja merenkulkumuseo on vanhin julkinen museo Latviassa ja Baltiassa sekä yksi vanhimpia Euroopassa. Museo sijaitsee Vanhassa Riiassa, merkittävässä 1200 – 1900-luvun arkkitehtuurin monumentissa – Riian tuomiokirkon kokonaisuudessa.

* Latvian etnografisessa ulkoilmamuseossa on mahdollista lähteä kiireettömälle kävelylle tai hiihtämään, kokeilla muinaislatvialaisten maanviljelijöiden tai kalastajien elämää, löytää taannoin käytettyjä saunoja, osallistua juhlintaan tai tehdä omia koruja!

* Riian moottorimuseo tarjoaa Baltian isoimman ja monipuolisimman vanhojen ajoneuvojen kokoelman sekä tarinoita niistä.  Museon näyttely on kuin tarina ainutlaatuisista ajoneuvoista, tärkeistä henkilöistä sekä automaailman merkittävistä historiallisista tapahtumista. Riian moottorimuseoon on sijoitettu lukemattomia interaktiivisia elementtejä, jotka eivät jätä lapsia välipitämättömiksi.

* Rundalen linna on barokkilinna, jota kutsutaan usein Itämeren Versaillesiksi. Se rakennettiin vuosina 1736–1740 kuurinmaalaisen herttuan ja Venäjän keisarinna Anna Ivanovnan suosikin Ernst Johann von Bironin kesäasunnoksi.  Linnan itäisessä osassa vierailijat pääsevät käymään esittelytiloissa: Kultasalissa, Valkoisessa salissa sekä Isossa galleriassa. Keskiosassa sijaitsee herttuan huoneisto paraatisalonkeineen sekä yksityishuoneiston tilat, länsiosassa taas ovat kokonaan uudistetut herttuattaren huoneiston tilat. Linnan mahtavan puiston  suunnitteli Francesco Bartolomeo Rastrelli yhtä aikaa linnan rakennuksen kanssa.

Hotelli Albert 3*

Uudehko hotelli lyhyen kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista, aivan Riian keskustassa. Vanhakaupunki ja tärkeimmät nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä hotellilta. Nykyaikaiset huoneet ovat  keskikokoisia ja viihtyisiä. Hotellin värimaailma on rohkea ja tunnelma moderni. Hotellissa on myös ravintola.

Osoite: 33 Dzirnavu Iela,  LV-1010 Riga

Latviasta löytyy paljon historiaa, kulttuuriperinteitä ja nähtävyyksiä. Pääkaupunki Riika on Baltian maiden suurin kaupunki ja erityisesti kaupungin maailmaperintökohteiden listaan lukeutuva vanhakaupunki on hyvin suosittu.
Pääkaupunki: Riika
Virallinen kieli: Latvia
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: Ei aikaeroa.

Tiedot sitoumuksetta.

Riian opastettu kaupunkiloma

Hintaan sisältyy:
* Lennot turistiluokassa m/p
* Lentokenttäverot ja matkustajamaksu
* Majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa 2 yötä
* Aamiaisbuffet sisältyy hintaan
* 2 lounasta paikallisissa ravintoloissa
*
2 illallista hotellin ravintolassa , lasillinen viiniä
* Kuljetus ohjelman mukaan
* Ohjelman mukaiset retket opastettuna
* Lentokenttäkuljetuksilla ei ole opasta

* Tuomiokirkko
* Pietarin kirkko (vain näyttely)
* Latvian etnografi

Riian Joulumatka opastettuna

Hintaan sisältyy:
* Reittilennot veroineen Helsinki-Riika-Helsinki
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg
* Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
* Majoitus 4* hotellissa lähellä vanhaa kaupunkia
* Aamiaiset hotellissa
* Tulokuljetus hotelliin
* Vierailu joulutorilla
* Opastettu kävelykierros
* Rundalen linna opastettu retki kuljetuksin
* Suomeksi opastetut retket

Lisämaksusta:
* Yhden hengen huoneen lisämaksu 190 €
* Etukäteen varatut istumapaikat lennoille
* Liityntälennot (Finnair) muualta Suomesta

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä  Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555