Latvia Riika ryhmämatka

Riika kulttuurimatka – tule nauttimaan kauniista Riiasta, upeista puistoista, museoista ja oopperasta. Matkalla näet myös luonnonkauniit Siguldan ja Jurmalan.

Latvia Riika ryhmämatka

Heittäydy kulttuurin pyörteisiin Riiassa!

Tule nauttimaan vilkkaan ja vanhan Riikan vanhasta jugend -ajan arkkitehtuurista ja nykyajan uudesta elämästä. Riian historiallinen keskusta julistettiin vuonna 1997 Unescon maailmanperintökohteeksi. Riikassa näet kauniita puistoja, kirkkoja ja monia museoita.  Kulttuurinnälkäisille Riika tarjoaa upeaa oopperaa Latvian Kansallisteatterissa, joka on varsinainen 1800-luvun rakennustaiteen monumentti.  Tämä komea rakennus on pietarilaisen arkkitehti Ludwig Bohnstedtin suunnittelema. Riikan oopperatalo on nautintoja myös silmille. Riikan keskusta tarjoaa hyviä ostosmahdollisuuksia, mielenkiintoista kulttuuritarjontaa ja monenlaista ajanvietettä. Riikan Matkalla näet myös luonnonkauniin Siguldan ja Jurmalan kaupungin.

Latvia Riika ryhmämatka

Sigulda sijaitsee Gauja-joen varrella 53 km Riiasta, ja sen rajojen sisällä on Turaidan ja Krimuldan historialliset keskukset. Siguldan lähiseudut ovat osa Gaujan kansallispuistoa, joten kaupunkia ympäröivät metsät, kun taas Gaujan jokipenkat ovat täynnä hiekkaluolia. Kaupungin korkeimmat näköalapaikat tarjoavat näkymän yli Latvian idyllistä villiä luontoa.

Turaidan museosuojelualueeseen kuuluu kansanlaulupuisto, Turaidan kartano, Turaidan kirkko ja kirkkomäki sekä Turaidan linna, joka rakennettiin 1200-luvulla.

Latvia Riika Oopperamatka

Ryhmämatkat>

Kymenmatkat FB>

Hintaesimerkkimme 4 pv: 460 € / hlö
yhden hengen huoneessa 575 € / 595 €/hlö

1. päivä
Lähtö Helsingistä kohti Tallinnaa.
Laivan saavuttua Tallinnaan, lähdemme satamasta suoraan bussilla Riikaan.
Majoitumme Opera ja spa hotel Rigaan kahden hengen huoneisiin. Span käyttö aamupäivisin sisältyy hintaan. Tulopäivänä myöhäinen lounas ja esimerkiksi ooperaliput.

2. päivä
Aamiainen hotellissa.
Aamiaisen jälkeen lähdemme opastetulle Riikan kaupunkikierrokselle, jonka aikana käymme kävelykierroksella vanhassa kaupungissa ja ajamme Jurmalaan, jossa teemme kierroksen ja nautimme lounaan.
Iltapäivä meillä on vapaata.

3. päivä
Aamiainen nautitaan hotellissa.
Lähdemme opastetulle retkelle Rundalen ja Mezotnen palatseihin ja nautimme lounaan retken aikana.
Illalla voimme viettää yhdessä illallisen merkeissä tai vaihtoehtoisesti mennä Gala konserttiin.

4. päivä
Nautimme aamiaisen hotellissa ja luovutamme huoneet.
Oppaamme johdolla lähdemme ajamaan kohti Tallinnaa. Matkalla näemme luonnonkauniin Siguldan, Turaidan linnan, Prinsessa Ruususen haudan sekä Gutmanin luolan.

Sigulda sijaitsee Gauja-joen varrella 53 km Riiasta, ja sen rajojen sisällä on Turaidan ja Krimuldan historialliset keskukset. Siguldan lähiseudut ovat osa Gaujan kansallispuistoa, joten kaupunkia ympäröivät metsät, kun taas Gaujan jokipenkat ovat täynnä hiekkaluolia. Kaupungin korkeimmat näköalapaikat tarjoavat näkymän yli Latvian idyllistä villiä luontoa.
Turaidan museosuojelualueeseen kuuluu kansanlaulupuisto, Turaidan kartano, Turaidan kirkko ja kirkkomäki sekä Turaidan linna, joka rakennettiin 1200-luvulla. Gūtmaņala (Gutmanin luola) on Baltian suurin luola, jonka on muovannut Gauja-joen virta ja maanalaiset lähteet. Se on muinainen kulttipaikka ja hyvin monien legendojen lähde.

Nautimme kevyen lounaan matkalla Tallinnan satamaan.
Palaamme iltalaivalla Tallinnasta Helsinkiin.


Latvia Riika tekemistä ja käyntikohteita

* Vanha Riika on Riian historiallinen ja maantieteellinen keskus Daugava-joen oikealla rannalla. Vanha Riika on arkkitehtuurin ja vanhojen aikojen mestariteos. Vanhankaupungin vanhanaikaisesta aurasta voi nauttia kapeilla kaduilla. Täällä sijaitsevat ainutlaatuiset asuintalokokonaisuudet ja sakraalirakennukset – Riian Tuomiokirkko, jota alettiin rakentaa 1200-luvulla, goottilainen Pyhän Pietarin kirkko, Pyhän Jaakobin katedraali, jossa sijaitsee Rooman katolilaisen kirkon kardinaalin istuin, Pyhän Georgin kirkko, jota kutsutaan Valkoiseksi kivilinnaksi, kaunis Vanhan Riian synagoga, Pyhän Hengen luostaripiha, Dannensternin talo, ”Kolme veljeä”-asuintalokokonaisuus, Riian linna ym.

* Tuomiokirkko on Riian ja Latvian arkkipiispan katedraali sekä Tuomioseurakunnan kirkko. Riian tuomiokirkko on historiallisesti ollut Liivinmaan keskeinen katedraali, kunnes Liivinmaa sortui v. 1561. Riian tuomiokirkko on keskiajan isoin ja yksi Latvian ja Itämeren vanhimpia kirkkorakennuksia.

* Riian historia- ja merenkulkumuseo on vanhin julkinen museo Latviassa ja Baltiassa sekä yksi vanhimpia Euroopassa. Museo sijaitsee Vanhassa Riiassa, merkittävässä 1200 – 1900-luvun arkkitehtuurin monumentissa – Riian tuomiokirkon kokonaisuudessa.

* Latvian etnografisessa ulkoilmamuseossa on mahdollista lähteä kiireettömälle kävelylle tai hiihtämään, kokeilla muinaislatvialaisten maanviljelijöiden tai kalastajien elämää, löytää taannoin käytettyjä saunoja, osallistua juhlintaan tai tehdä omia koruja!

* Riian moottorimuseo tarjoaa Baltian isoimman ja monipuolisimman vanhojen ajoneuvojen kokoelman sekä tarinoita niistä.  Museon näyttely on kuin tarina ainutlaatuisista ajoneuvoista, tärkeistä henkilöistä sekä automaailman merkittävistä historiallisista tapahtumista. Riian moottorimuseoon on sijoitettu lukemattomia interaktiivisia elementtejä, jotka eivät jätä lapsia välipitämättömiksi.

* Rundalen linna on barokkilinna, jota kutsutaan usein Itämeren Versaillesiksi. Se rakennettiin vuosina 1736–1740 kuurinmaalaisen herttuan ja Venäjän keisarinna Anna Ivanovnan suosikin Ernst Johann von Bironin kesäasunnoksi.  Linnan itäisessä osassa vierailijat pääsevät käymään esittelytiloissa: Kultasalissa, Valkoisessa salissa sekä Isossa galleriassa. Keskiosassa sijaitsee herttuan huoneisto paraatisalonkeineen sekä yksityishuoneiston tilat, länsiosassa taas ovat kokonaan uudistetut herttuattaren huoneiston tilat. Linnan mahtavan puiston  suunnitteli Francesco Bartolomeo Rastrelli yhtä aikaa linnan rakennuksen kanssa.

Latvia Riika Opera Hotel & Spa

Opera Hotel & Spa sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä Riian vanhastakaupungista, joka lukeutuu Unescon maailmanperintökohteisiin. Hotellissa on 2 konferenssihuonetta, pulahdusaltaalla varustettu spa-alue rentoutumista varten ja maksuton WiFi. Tämä 4 tähden hotelli on 200 metrin päässä Latvian kansallisoopperasta.

Lue lisää
Latvia

Latviasta löytyy paljon historiaa, kulttuuriperinteitä ja nähtävyyksiä. Pääkaupunki Riika on Baltian maiden suurin kaupunki ja erityisesti kaupungin maailmaperintökohteiden listaan lukeutuva vanhakaupunki on hyvin suosittu.
Pääkaupunki: Riika
Virallinen kieli: Latvia
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: Ei aikaeroa.

Tiedot sitoumuksetta.

* Lauttamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki Eckerö Linella
* Majoitus Opera ja Spa hotelli Riga, standard luokan huoneissa
* Aamiaiset hotellissa
* Oopperaliput Gaetano Donizettin oopera DON PASQUALE
* Gala-ilta liput
* Opastettu Riikan kierros
* Opastettu käynti Jurmalassa ja lounas.
* Sigulda, Turaidan linna, Prinsessa Ruususen hauta, Gutmanin luola
* Kevyt lounas matkalla Tallinnaan
* Kuljetukset bussilla Tallinna-Riika-Tallinna

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>