Shetlanti eli Shetlandin saaret

Shetlandinsaaret eli Shetlanti on Skotlantiin kuuluva saariryhmä Ison-Britannian saaren pohjoispuolella Pohjanmeressä Orkneysaarten ja Färsaarten välissä. Suurimmat saaret ovat Mainland, Yell, Unst, Fetlar, Whalsay ja Bressay.
Pääkaupunki: Lerwick
Virallinen kieli: Englanti
Valuutta: Englannin punta
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Shedtlandin saarille. Passin on kuitenkin hyvä olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.
Aikavyöhyke: UTC 00 (Suomen aikavyöhyke on UTC+2 ja kesäaikaan UTC+3)
Shetlannin kansaa kutsutaan Sealtainniksi skotlannin gaelin kielellä

Shetlandin saarten ilmasto

Shetlannissa on leuto merellinen ilmasto pitkine ja viileine talvineen, jonka jälkeen seuraa lyhyt ja leuto kesä. Ilmasto ympäri vuoden on ympäröivien merien vaikutuksesta tuulinen ja pilvinen. Keskimääräinen vuotuinen sademäärä on 1000 mm, sateettomimmat kuukaudet ovat huhtikuusta elokuuhun ja kosteimmat kuukaudet ovat marraskuu ja joulukuu. Sumu on yleinen kesällä.

Tiedot sitoumuksetta.

Aberdeen Skotlanti

Jamieson’s Quay on lauttaterminaali ja satama Skotlannin Aberdeenissa. Lauttaterminaalista on hyvät yhteydet kaikkiin julkisiin liikennevälineisiin sekä parkkialueille. Aberdeen sijaitsee Britannian koillisrannikolla.

Lerwick

Lerwick on Shetlannin saarien pääkaupunki ja sijaitsee yli 160 kilometrin päässä manner-Skotlannin pohjoisrannikosta. Lauttasatama ja -terminaali tarjoavat vierailijoille erinomaiset palvelut sekä bussi- ja taksiyhteydet kaupunkiin.

Kirkwall Orkneysaaret

Kirkwall on Orkneysaarten suurin kaupunki ja pääkaupunki. Satama sijaitsee noin viisi kilometriä kaupungin keskustasta ja reitti sinne on hyvin viitoitettu. Sataman matkustajapalvelut ovat rajalliset, mutta sieltä lähtee säännölliset ja päivittäiset bussiyhteydet.