Armenia Georgia retkimahdollisuuksia

Viinikierros: Amberd:in linnoitus / Aakkospuisto / ArmAs viinitila

Päivä alkaa matkalla Amberdin linnoitukseen, joka rakennettiin 1000- ja 1200-luvuilla. Amberd, joka on rakennettu luonnollisesti hyvin suojatulle niemelle, on toiminut tärkeänä sotilaallisena linnoituksena. Tämän maallisen rakennuksen vieressä on vuonna 1026 herttua Vahram Pahlavunin rakennuttama kirkko.

Lähtö Aragatsotn:in alueelle. Vieraile Aakkospuistossa (Armenian aakkosten 1600. syntymäpäivän kunniaksi, se on ainoa aakkosto maailmassa, jolle on omistettu monumentti).

Jatka ArmAs Kartanolle, joka on ylpeä sen eri tyyppisten ja korkeatasoisten viinien tuotannosta.
Viinien maistelua lounaan kanssa.
Matka takaisin Jerevaniin.
Yö hotellissa Jerevanissa.

Hinnat sisältävät:
Kuljetuspalvelun
Opaspalvelun (englanninkielinen)
Lounaan ja viininmaistelun ArmAs Kartanolla

Vaeltaminen Tavush:in alueella

Aja Yenokavan:iin. Päivä alkaa retkellä Yenokavan kylään, joka sijaitsee Tavush:in alueen kauniilla ylängöillä. Täällä sinulla on tilaisuus viettää vapaa-aikaa ja osallistua Apaga Active Club:in extreme-aktiviteetteihin. Clubi antaa mahdollisuuden ottaa ohjattuja ratsastustunteja hevosilla ja ratsastaa Clubin alueella. Seikkailijoille on tarjolla mahdollisuus vaeltaa tai ratsastaa villissä luonnossa luonnolliselle Lastiver-luolalle. Sillä välin extreme:in rakastajat voivat mennä kokemaan lentämisen tunteen köysiradoilla. Seikkailuntäytteisen päivän jälkeen voit nauttia hyvän aterian paikallisista ja luonnollisista tuotteista. Matka takaisin Jerevaniin. Yö hotellissa Jerevanissa.

Vaellus Lastiver:ille (toukokuu-syyskuu) 40 euroa vaellusoppaasta.
*Vaihtoehtoinen: hevosratsastus, Yellpark, köysirata (lisämaksut)

Hinnat sisältävät:
Kuljetuspalvelun
Opaspalvelun (englanninkielinen)

Tsaghkadzor – Dilijan:in Kansallispuisto

Lähtö Tsaghkadzor:iin, jonka nimi tarkoittaa kuilun kukkasia ja joka on kylpyläkaupunki ja suosittu virkistymispaikka Armeniassa. Se sijaitsee pohjoisessa pääkaupunki Jerevanista katsottuna. Täällä voit osallistua parhaisiin vaellusreitteihin. Aja mahtavalle Dilijan:in metsäiselle alueelle, missä on mahdollisuus vaeltaa Dilijan:in kansallispuistossa (vaellusopastus 35 euroa). Voit kulkea museokadun läpi, jonka varrella olevat rakennukset on säilötty 1800-luvulta. Kadulta löytää myös keramiikkapajan ja puunveistäjien studion.

Hinnat sisältävät:
Kuljetuspalvelun
Opaspalvelun (englanninkielinen)

Jerevan/ Saghmosavank / Stepanavan Dendropark

Aikaisin aamulla lähtö Saghmosavank:iin, 1200-luvun armenialaiseen luostariin, joka sijaitsee Saghmosavan:in kylässä Aragatsotn:in provinssissa. Myöhemmin matkusta Lori:n alueelle, jossa sijaitsee keskiaikainen linnoituskaupunki Lori (Lori Berd), joka perustettiin 1000-luvulla. Stepanavan Dendropark on puulajipuisto, joka sijaitsee lähellä Gyulagarak-kylää Lori provinssissa. Puisto, joka sijaitsee noin 85km pohjoiseen pääkaupunki Jerevanista, perustettiin vuonna 1931 puolalaisen insinööri ja metsähoitaja Edmund Leonowics:in toimesta. Puulajipuisto on kokonaisuudessaan 35 hehtaaria, joista 17,5 hehtaatria koostuu luonnollisesta metsästä ja 15 hehtaaria koostuu koristepuista. Paluumatkalla voit vierailla Gntunik-leipomossa.

Hinnat sisältävät:
Kuljetuspalvelun
Opaspalvelun (englanninkielinen)

Tbilisi-Mtskheta – Stepantsminda – Tbilisi

Aja Georgian muinaiseen pääkaupunkiin ja uskonnolliseen keskukseen Mtskheta:an. Vieraile sen historiallisissa paikoissa: Jvari luostarissa (500-luku) ja Svetitskhoveli katedraalissa (1000-luku), jonne Kristuksen kaapu on haudattu. Molemmat Jvari ja Svetitskhoveli ovat UNESCO:n maailmanperintöluettelossa. Aja Georgian armeijan valtatietä ja matkalla vieraile Ananuri:n arkkitehtonisella rakennuskompleksilla (1600-lulu) Kirkoissa olevat veistokset ovat yksiä parhaimpia esimerkkejä georgialaisesta taiteesta. Maisemat Kaukasuksen läpi ajettaessa ovat hyvin luonnonkauniit. Ajo Tergi-joen rinnalla tuo meidät Stepantsninda:an (Kazbegi), alueen tärkeimpään kaupunkiin. Stepantsminda:sta kävelemme Gergeti Trinity kirkolle, joka sijaitsee 2170 metrissä (2.5 – 3 tuntia molempiin suuntiin). Sään salliessa, saatat nähdä vilaisun yhdestä Kaukasuksen korkeimmista jäätiköistä – Mt. Kazbek (5047 metriä). Aja takaisin Tbilisiin.