Armenia Jerevan retkimahdollisuuksia

* Parajanov Museo: Yksi parhaimmista museoista Jerevanissa, Parajanov on pieni ja omalaatuinen ja se on kuuluisan neuvostolaisen elokuvantekijän Sergei Parajanov:in (1924-1990) viimeinen koti. Museo on kuuluisa taiteilijan hienoista kollaaseista, jotka houkuttelevat kaikkia sen vieraita.

* Ararat Brandytehdas: Armenialaisen brandyn tuotanto voidaan jäljittää vuoteen 1887, kun ylemmän killan myyjä nimeltään Nerses Tairyants rakensi maan ensimmäisen yhdistetyn viinitilan ja tislaamon Jerevanin entisen linnoituksen alueelle. Kierrosten aikana vierailijoille tarjotaan käyntiä tehtaan museoon ja maistiaisia kolmesta eri brandy:stä.

* Armenian historian museo: Perustettu vuonna 1919, tämä uniikki museo vangitsee kaikkien vierailijoidensa huomion. Täällä voi nähdä aidon armenialaisen sielun ja hengen, kyvyn elää ja selvitä läpi tuhansien julmien vuosisatojen. Museolla, joka sijaitsee keskellä Jerevania, on noin 400 000 näyttelyä, joista yli 5000 on pysyvästi esillä. Vähän aikaa sitten kokoelma valmistui maailman vanhimmalla kengällä, joka on tehty lehmänvuodasta ja parkittu kasvin tai vihanneksen öljyllä. Se on noin 5500 vuotta vanha, vanhempi kuin Stonehenge tai Egyptin pyramiidit, sanovat tutkijat.

* Jerevanin historian museo: Jerevanin kaupungin historian museo perustettiin vuonna 1931. Nykyään museoon on sijoitettu yli 89700 esinettä, jotka esittävät pääkaupungin materiaalista ja hengellistä kulttuuria muinaisilta ajoilta meidän aikaamme asti.

* Modernin taiteen museo
Modernin taiteen museon perusti vuonna 1972 taidekriitikko Henrik Igityan, joka toimi museon johtajana 37 vuotta.
H. Igityan sai suuren tuen Jerevanin silloiselta pormestarilta Grigor Hasratyanilta sekä 60-luvun parhailta armenialaisilta taiteilijoilta.