Italia Castel Cellesi

Matkaohjelmaesimerkki ryhmille

1 pv
Lentokentälle saavuttuamme meitä odottaa vastassa bussi, joka kuljettaa Italialaiseen kylään, Castel Cellesiin. Saavumme perille noin 14.00 ja majoitumme viehättäviin taloihin.

Perille päästyämme ja kun olemme majoittautuneet rauhassa, lähdemme tutustumaan viinin ja oliiviviljelijöiden pikku kylään. Tervetulotilaisuus altaalla aperatiivien kera sekä illallinen viineineen.

2 pv
Aamulla nautimme runsaan aamiaisen. Lähdemme Paavien ja Santa Rosan kaupunkiin Viterboon, jossa vietämme aamupäivan tutustuen kaupunkiin ja tehden ostoksia. Lounaan jokainen valitsee itse kaupungin monista herkullisista kahviloista tai ravintoloista. (Lounas omalla kustannuksella)

Iltapaivalla ajamme Bolsenan järvelle, joka on Euroopan suurin Kraaterijärvi. Paluumatkalla pysähdymme Santa Kristiinan kaupungissa, jonka pienien katujen varsilla voi tehdä jännittäviä löytöjä ja jossa voi löytää kameralleen loistavia valokuvauskulmia. Illallinen viineineen Castellossa.

3 pv
Nautimme runsaan aamiaisen ja sen jälkeen lähdemme tutustumaan Etruskien maailmaan. Tuscanian muurikaupunki, joka sijaitsee vanhan roomalaistien varella, on kaikkien rakastama vielailukohde. Käymme Etruskimuseossa, jonka jälkeen siirrymme vihreälle kukkula-alueelle, jossa menemme sisälle hautoihin, jotka kaivettiin vuoren seinämän sisään noin 500 vuotta ennen Kristusta. Tyypillinen iltalialainen lounas viineineen paikallisravintolassa.

Iltapäivällä matkamme jatkuu Orvietoon, jossa sijaitsee mahtava Duomo ja kauniita aatelispalatseja ja tietenkin Enotecoja, joista voi valita erilaisia viineja. Orvieto Classico on tunnettu myos Suomessa. Coctail tilaisuus ennen ateriaa. Kevyt illallinen Castellossa.

4 pv
Aamulla taas runsas aamupala. Kokkikoulu alkaa Castel Cellesin palatsin keittiössa, Guliaanan opastuksella. Hän kertoo meille kuinka pastaa valmistetaan kotitekoisesti. Keittiötaidon opetuksia jatkamme keittiössä, jossa monille tuttu italiatar Lilli Romagna aloittaa koko päivän kestävän kokkiohjelman. Kuulemme kokkamisen ohella ruuan historiasta ja kuuntelemme ruanlaiton salaisuuksia viiniä maistellen parmigano juuston ja salamimakkaran kera. Itsekin osallistumme kokkaamiseen. Ilta vapaa (ei illallista )

5 pv
Runsaan aamupalan jälkeen meillä on koko päivä vapaata. Päivällä nautitaan kevyt lounas Castellossa. Päivän aikana voit levatä altaan äärella, tehdä retkiä luontoon, ottaa viimeiset viimeiset kuvat kauniista Cellesin kylästä etc. Castellon viimeinen ilta huipentuu apretiivin jälkeiseen illalliseen altaiden äärellä.

6 pv
Aamiaisen jalkeen pakkaamme tavarat ja matkamme suuntautuu Roomaan. Roomaan saavuttuamme majoitumme hotelliin ja majoittumisen jälkeen teemme kävelyretken paikallisen oppaan kanssa. Hintaan sisältyy liput kiertoajelubussi Hop on Hop Off:iin, jolla voit matkustaa ympäri Roomaa ja kuulla samalla Rooman historiasta ja nähtävyyksistä.

7 pv
Aamiainen hotellissa.

Päivä vapaa omatoimiseen tutustumiseen Roomassa. Farewell illallinen viineineen Roomalaisessa ravintolassa. (Lisämaksusta n. 50.-)

8 pv
Aamiaisen jälkeen lähtö lentokentälle. Paluulento Helsinkiin