Korea Soul tekemistä ja käyntikohteita

Bukhansan-kansallispuisto

Bukhansanin kansallispuisto Soulissa ja Gyeonggissa on kooltaan 79,92 km², ja se perustettiin 2. huhtikuuta 1983. Bukhansan tarkoittaa ”Han-joen pohjoispuolella olevia vuoria”. Puistossa on metsäalueita, temppeleitä ja graniittihuippuja. Vain 45 minuutin metromatkan päässä Soulista sijaitsee Bukhansanin kansallispuisto, jossa maisema muuttuu täysin. Kansallispuistossa on korkeita huippuja ja maastoa sekä vaeltajille että kalliokiipeilijöille. Myös Etelä-Korean korkein huippu, 836-metrinen Baegundae, sijaitsee aivan Soulin läheisyydessä.

Changdeokgung

Changdeokgung on laajan puiston ympäröimä palatsi Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa. Se on yksi viidestä suuresta palatsista, jotka Joseon-dynastian kuninkaat rakennuttivat, ja koska se on palatseista itäisin, sitä sanotaan myös Itäpalatsiksi. Palatsin rakennustyöt aloitettiin vuonna 1405. Se on Unescon maailmanperintökohde vuodesta 1997. Palatsi oli Joseon-dynastian hallitsijoiden asuntona pitempään kuin mikään muu.

Dongdaemun Desing Plaza

Dongdaemun on avaruusajan tapahtuma- ja designkeskus, laaja alue, jossa voi tutustua muun muassa korealaiseen designiin ja moderniin arkkitehtuuriin. Aikaa voi viettää yöllisellä torilla tai muotiliikkeissä, tai vaihtoehtoisesti kävellä alueen halki virtaavan Cheonggyecheon-puron vartta pitkin.

Gangnam-gu

Gangnam-gu tunetaan PSY:n suuresta hitistä Gangnam Style.  Gangnam-gu on Soulin tasokas ja moderni keskus, jossa on kiiltäviä pilvenpiirtäjiä ja designkauppoja. Yökerhoissa nimekkäät DJ-tähdet soittavat teknoa ja housea. Ruokailijoille on laaja valikoima vaihtoehtoja laaturavintoloista baareihin.

Gyeongbok palatsi

Gyeongbok eli Gyeongbokgung palatsi on yksi dynastian ”viidestä suuresta palatsista”. Se on merkittävin Joseon-dynastian rakennuttama palatsi, joka rakennettiin vuonna 1395. Kauniin palatsin lähellä sijaitsee myös Korean palatsimuseo ja Kansanperinteen museo.

Hanok-kylä

Bukchon Hanok Village on perinteinen korealainen kylä Soulissa, jolla on pitkä historia ja joka sijaitsee kukkulan huipulla Gyeongbokin palatsin, Changdeokin palatsin ja Jongmyon kuninkaallisen pyhäkön välissä.

Namdaemunin markkinat

Namdaemunin markkinat ovat Etelä-Korean suurimmat perinteiset markkinat, ja alue on auki myös öisin. Tori on auki aamuneljään saakka, joten vaatteiden, keittiötavaroiden, pientavaroiden, mattojen, kukkien ja muiden tavaroiden ostaminen onnistuu myös keskellä yötä.

N Seoul Tower

Kaupunkimaisemia ja pyörivän ravintolan tarjoavan Soulin tunnetuimpiin nähtävyyksiin lukeutuu N Seoul Tower, jonka huipulta avautuva näkymä yli kaupungin on huikea ja iltaisin tämä n 230-metrinen torni valaistaan.

Lotte World

Huvi- ja vesipuisto sekä akvaario Lotte Worldin näkyvin maamerkki on 555-kerroksinen Seoul Sky -torni, joka on Etelä-Korean korkein rakennus. Lotte Worldin suuri virkistyskeskus Soulissa koostuu maailman suurimmasta sisähuvipuistosta, ulkohuvipuistosta nimeltä ”Magic Island”, keinotekoisesta saaresta järven sisällä, jota yhdistää monorail, ostoskeskuksia, luksushotelli, korealainen kansanmuseo, urheilutilat ja elokuvateatterit.