Ranska Nizza tekemistä ja käyntikohteita

Ranskan Rivieran pääkaupunki Nizza on Ranskan viidenneksi suurin kaupunki ja tarjoaa kaikkea, mitä suurelta kaupungilta voikin odottaa: monipuolisen kulttuurielämän, laadukkaita ravintoloita, hyvät ostosmahdollisuudet ja värikkään iltaelämän.

Nämä näet Nizzassa: La Promenade des Anglais –rantabulevardi, Venäläinen ortodoksikatedraali, Matisse-museo, Nizzan vanhakaupunki, Cours Saleya, Place Massena.

La Promenade des Anglais –rantabulevardi: Kahdeksan kilometrin mittainen palmujen katveessa kulkeva Promenade des Anglais on Nizzan tunnetuimpia maamerkkejä. Aina vanhaan satamaan asti vievällä rantabulevardilla voi nauttia todella kauniista maisemista ja turkoosinvärisestä merestä.

Venäläinen ortodoksikatedraali: Pyhän Nikolain katedraali on yksi Nizzan kauneimmista rakennuksista. Katedraalin avajaiset pidettiin vuonna 1912, ja rakennus on edelleen yksi merkittävimmistä venäläisistä katedraaleista venäjän ulkopuolella.

Matisse-museo: Tämä museo on yksi Nizzan kiehtovimmista museoista. Museo esittelee laajan kokoelman Henri Matissen töitä koko hänen uransa varrelta. Näyttävään kokoelmaan kuuluu maalauksia, piirustuksia ja kuvaveistoksia.

Nizzan vanhakaupunki: Nizzan viehättävän keskiaikainen vanhankaupunki on merkittävä osa Nizzaa. Vanhankaupungin alueella löytyy monenlaisia kauniita taloja ja renessanssiajan kirkkoja. Tämä alue on todella turistiystävällinen ja kadun varsilta löytyy kaikenlaisia kojuja ja kahviloita.

Cours Saleya: Cours Saleyan kukka- ja ruokatori kuuluu olennaisena osana Nizzan Vanhaakaupunkia. Torilla myydään kukkia, hedelmiä, kalaa, eksoottisia mausteita ja muita elintarvikkeita. Cours Saleya on mukava paikka vaikkapa nauttia hämärtyvästä illasta ja hyvästä ravintola-ateriasta.

Place Massena: Place Massena on Nizzan sydän ja keskuspaikka, jossa on suihkulähteitä, patsaita, kukkaistutuksia, kahviloita ja kauppoja. Paikka on suosittu virkistysalue, jonne mennään tapaamaan ystäviä tai muuten vain ottamaan rennosti. Place Massena perustettiin vuonna 1832, jonka jälkeen sen on ollut todella merkittävä paikka Nizzalaisille.

Puolipäiväretket merelle Nizzasta

1. Risteily Cap Ferrat’n ympäri

Nauti kauniista maisemista ja kristallinkirkkaasta vedestä, kun risteilet Cap Ferrat’n niemimaan ympäri. Matkan aikana voit nähdä upeita huviloita ja koskemattomia rantoja.

2. Snorklaus- ja sukellusretket

Lähde snorklaus- tai sukellusretkelle Välimeren lämpimiin vesiin. Tutustu vedenalaiseen maailmaan ja näe värikkäitä kaloja ja muita merieläimiä. Monet retket tarjoavat myös sukellusvälineiden vuokrauksen ja ohjauksen.

3. Purjehdusretket

Osallistu purjehdusretkelle Nizzan rannikolla. Kokeneet kapteenit opastavat sinut purjehduksen saloihin ja voit nauttia rauhallisesta merimatkasta upeissa maisemissa.

4. Veneretket ja piknik

Vuokraa vene ja lähde omalle seikkailullesi Nizzan rannikon tuntumaan. Voit pysähtyä kauniilla poukamilla ja nauttia piknikistä veneessä tai rannalla.

5. Kalastusretket

Kalastusretket Välimerellä ovat suosittuja. Paikalliset oppaat vievät sinut parhaisiin kalastuspaikkoihin, missä voit kokeilla onneasi ja nauttia merellisestä kokemuksesta.

6. Jet Ski -safarit

Jos etsit adrenaliinia, osallistu Jet Ski -safarille. Pääset ajamaan vesijettejä ja tutustumaan Nizzan kauniisiin rantamaisemiin vauhdikkaasti.