Espanja Valencia tekemistä ja käyntikohteita

Valencia on Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki, joka sijaitsee maan itäosassa, Välimereen kuuluvan Valencialahden rannalla samannimisellä itsehallintoalueella. Valencia on hyvä turistiystävällinen kohde josta löytyy paljon tekemistä ja nähtävää.

Ciutat de les Arts i les Ciències: Taiteen- ja tieteen keskus on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka Valenciassa. Keskuksessa on viisi taiteeseen ja tieteeseen liittyvää näyttelytilaa. Ulkoapäin huikean näköiset rakennukset pitävät sisällään näyttelyjen eri tieteen ja taiteen alueilta. Keskuksessa voi esimerkiksi tutustua muinaiseen Egyptin aikaan tai vaikkapa Dinosaurusten aikaan.

Valencian katedraali: Valencian kaunis katedraali on rakennettu 1200- ja 1500-lukujen välisenä aikana. Katedraaliin kuuluu museo, jossa säilytetään yhtä ehkä maailmanhistorian merkittävimmistä esineistä; Valencian pyhää maljaa, joka on 2000 vuotta vanha ja sen uskotaan olevan Pyhän Graalin Malja, jota Jeesus käytti kuuluisalla pyhällä ehtoollisella.

Bioparc-eläintarha: Valencian Bioparc-eläintarha kuuluu Euroopan suurimpiin eläintarhoihin, jossa on edustettuna muun muassa lähes täydellinen kokoelma afrikkalaisia eläinlajeja. Parque de Cabecerassa sijaitseva Bioparc-puistoalue on yli 100 000 neliömetriä suuri.

Torres de Serranos: Torres de Serranos rakennettiin 1300-luvun loppu puolella. Goottilaistyyliset kaksiotornit ovat jäänne Valenciaa ympäröineestä muurista. Nykyisin ne ovat yksi kaupungin suurimmista nähtävyyksistä. Torneihin pääsee ihailemaan kauniita maisemia kaupungin yli.

Mercado Central: 1900-luvun alussa valmistunut Valencian kauppahalli on hyvä esimerkki tuon ajan modernista rakentamisesta. Kauppahallissa on yli 1000 kojua, joista voi ostaa paikallisia tuotteita. Kauppahallin torilta löytyy myös tuliaiskauppoja sekä ravintoloita.

Valencian kaupungintalo: Kaupungintalo on rakennettu 1700-luvulla barokki-vaikutteiden ja perinteisen Espanjalaiseen tyyliin. Valencian kaupunginhallituksen lisäksi rakennuksessa toimii myös historian museo. Rakennuksen etupuolella sijaitseva parveke on erittäin suosittu valokuvauspaikka.