Skotlanti Glasgow tekemistä ja käyntikohteita

* Glasgow on Skotlannin suurin kaupunki Clydejoen varrella Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja vuodesta 1966 se on ollut yksi Skotlannin paikallishallintoalueista. Kaupunki on tunnettu ulkopaikkakuntalaisille vaikeaselkoisesta murteesta, joka juontuu skotin kielestä. Glasgow sai kaupunkioikeudet vuonna 1178.

Kelvingrove, Glasgow´n kasvitieteellinen puutarha.

* Glasgow Science Centre
Glasgow Science Centre on tiedekeskus ja tunnettu matkailukohde joka sijaitsee oikealla puolella Clyde jokea, keskus avattiin vuonna 2001. Tiedekeskus koostuu kolmesta eri rakennuksesta, IMAX elokuvateatterista, 127metriä korkeasta Glasgow tornista ja päärakennuksesta joka sisältää varsinaisen tiedekeskuksen jossa on myöskin planetaario.

* Celtic Park
Celtic Park eli Parkhead on Celtic-jalkapalloseuran kotistadion. Stadion otettiin käyttöön vuonna 1892.
Stadionin katsojakapasiteetti on noin 60 000 henkilöä. Vuonna 2002 Celtic Park valittiin Yhdistyneen kuningaskunnan parhaaksi jalkapallostadioniksi.

* Kelvingrove
Kelvingrove on museo jossa on esillä taidetta eri aikakausilta sekä erilaisia kulttuuri- ja luonnonhistoriallisia esineitä. Museo koostuu 22 galleriasta jossa on esillä yli 8000 esinettä. Museon suunnittelussa on otettu huomioon erityisesti lapset ja lapsiperheet.

* Glasgow´n kasvitieteellinen puutarha
Puutarha avattiin vuonna 1842 vain jäsenille tarkoitettuna yksityispuutarhana.
Nykyisin puisto on julkinen ja siellä käy noin miljoona vierailijaa vuodessa.
Kasvitieteilijä Thomas Hopkirk perusti puutarhan 3 000 kasvilajilla vuonna 1817.

* Glasgow’n katedraali
Glasgow’n katedraalia alettiin rakentaa vuonna 1136, mutta se tuhoutui useita kertoja tulipaloissa. Katedraali valmistui vuonna 1197. Se on ainoa keskiaikainen katedraali Skotlannissa joka on säilynyt ehjänä.
Katedraalissa sijaitsee Saint Mungon hautaholvi, johon on mahdollista mennä päästä tutustumaan.

* Glasgow´n shoppailu
Glasgow´n keskustasta löytyy isoja ostoskeskuksia, esimerkiksi St Enoch ja Buchanan Galleries.
Ostoskatuja ovat erityisesti Sauchiehall Street ja Buchanan Street. Ydinkeskustan ympäriltä löytyy ostoskeskuksia ja lukuisia merkkiliikkeitä.