USA Kalifornia San Francisco tekemistä ja käyntikohteita

San Francisco

Alkuperäinen, jo vuodesta 1939! Risteily on minkä tahansa San Franciscon matkan huipennus. Risteile San Franciscon henkeäsalpaavalla rannikolla majesteettisen Golden Gate –sillan ali, ohi pahamaineisen Alcatrazin vankilasaaren. Kuulokkeista kuulet opastuksen San Franciscon kuuluisista maamerkeistä ja historiasta (saatavilla 12 kielellä). Risteilyllä voit ostaa myös juomia tai naposteltavaa.

 

Vierailu San Franciscoon ei olisi täydellinen ilman kiertoajelua kaksikerroksisella bussilla. Downtown Loop –kierros esittelee kaikki kaupungin tärkeimmät nähtävyydet 60 minuutin opastetun kierroksen aikana. Lippusi on voimassa 24 tuntia, joten voit jäädä bussista haluamillasi pysäkeillä vieraillaksesi kaupoissa tai tutkiaksesi aluetta omatoimisesti. Kun haluat jatkaa kierrosta, voit vain hypätä seuraavan bussin kyytiin. Kiertoajelubussit ovat liikenteessä kl.9-17 joka päivä ja lähtöjä on kesäisin 20 minuutin välein, talvisin 30 minuutin välein.

 

Kaliforniassa on eräät Yhdysvaltojen parhaimmat shoppailumahdollisuudet ja mikä voisikaan olla parempaa kun shoppailla yhdessä Bay Arean suurimmista ostoskeskuksista ja siemailla Napa Valleyn viinejä – ei mikään! ’San Francisco Premium Outlet Shopping Tour & Napa Wine Tasting ’ –kierroksella pääset kiertelemään ostoskeskuksessa, jossa on tunnettujen merkkien kauppoja (muun muassa Coach, Kate Spade, Calvin Klein, Polo Ralph Lauren, Nike, Levi’s ym.). Kierrokseen sisältyy neljä tuntia shoppailuaikaa ja alennuskuponkeja. Myymälöissä alennukset voivat olla jopa 70%!

 

Alcatraz oli aikoinaan pahamaineinen, huipputurvallinen vankila ja nyt se on eräs San Franciscon suosituimmista turistikohteista. Saari on lyhyen lauttamatkan päässä Fisherman’s Wharfin Pier 33:lta, ja saarella National Park Servicen puistonvartija kertoo teille saaren historiasta ja voitte lyhyen filmiesityksen jälkeen tutustua vankilasaareen kävellen ja kuunnella opastusta kuulokkeista. Alcatraz kierroksen kokonaiskesto on noin 2-3 tuntia ja tutustut saaren historiaan ja sen kuuluisimpiin ’asukkaisiin’ kuten ’Birdman’ Robert Stroudiin ja Al ’Scarface’ Caponeen. Alcatrza kierros sisältää lounaskupongin Lefty O’Douls ravintolaan.

 

Yhden päivän Yosemite National Park & the Giant Sequoias –kierroksella pääset saman päivän aikana tutustumaan sekä Yosemiten kansallispuistoon että jättimäisiin mammuttipetäjiin, jotka ovat maailman suurimpia puita. Kierros alkaa aikaisin San Franciscosta ja Yosemiteen matkustetaan minibussilla. Kansallispuistossa vietetty aika (n.5h) on pidempi kuin muilla vastaavilla retkillä. Yosemite Valleyssä näemme graniittikallion El Capitanin, puolikkaan kupoilin muotoisen kallion Half Domen, Yosemite Falls ja Bridalveil Falls –vesiputoukset ja Inspiration Point (eli Tunnel View) –näköalapaikan. Toisin kuin monet muut Yosemite-kierrokset, tämä kierros jatkaa myös korkeammalle, puiston vähemmän vierailtuihin osiin, jossa sinulla on mahdollisuus vaeltaa ikivihreässä metsässä tutustumassa jättiläispunapuihin eli mammuttipetäjiin, jotka ovat suurimpia maapallolla eläviä puita.