Venäjä Arkangelin alue Solovetski luostari

Solovetskin saaret
sijaitsee Arkangelin alueella läntisellä Vienanmerellä. Solovetskin saariryhmä muodostuu useista saarista, suurimmat niistä ovat: Iso Solovetskin saari, Hanhisaari, Pieni ja Iso Mukselma sekä Pieni ja Iso Jänissaari. Näiden lisäksi saaristoon kuuluu kymmeniä pienempiä saaria ja kallioluotoja.

Pääasiassa mäntymetsien ja soiden peittämän pääsaaren korkein kohta on 107 metriä korkea Sekirnajan vuori, ja saarilla on lukuisa määrä pieniä, ortodoksimunkkien kaivamien kanavien yhdistämiä järviä.

Solovetskin saari on aina ollut mielenkiinnon ja ihailun kohteena. Legendat kertovat miten muinaisaikoina venäläisten munkkien uskolla ja työllä luotiin kylmän Vienanmeren pienelle saaristolle ihmelinna, joka on loistokaudellaan ollut Venäjän rikkain luostari.

Saarella on myös synkkä historia, Solovetskin luostarisaarella toimi nimittäin ensimmäinen poliittisille vangeille tarkoitettu, muutaman tuhannen vangin erikoisleiri.

Solovetskin ortodoksisen kirkon luostarikokonaisuus liitettiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 1992.  Solovetskin pääsaarella toimi ortodoksinen Solovetskin luostari  vuodesta 1429 vuoteen 1920 saakka.

Kuusikymmenluvulla saarelle perustettiin museo, joka käsittää yli 170 historian ja muinaisvenäläisen arkkitehtuurin muistomerkkejä.

Saarelle matkataan laivalla Kemistöä tai Belomorskista.
n. 8.00 Laivalla Kemistä tai Belomorskista Solovetskin saarelle  + kiertoajelu.
n. 20-21.00 Saapuminen Kemiin tai Belomorskiin.