Skotlanti Outlander fanimatka

Outlander fanimatka läpi Skotlantilaisten maisemien, jossa näemme muinaisten ​​linnojen raunioita ja vanhoja asutuksia, jotka saatat tunnistaa TV-sarjoista. Outlander matka >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Skotlanti Outlander fanimatka

Herätä Outlander sarjan tarinat eloon!

Outlander fanimatka Skotlantiin vie meidät läpi kuuluisien maisemien ja näemme muinaisten ​​linnojen raunioita ja vanhoja asutuksia, jotka saatat tunnistaa TV-sarjoista. Tämä matka vie sinut Outlander-polkua pitkin, historiallisesta pääkaupungista Edinburghista Ylämaalle saakka ja matkan varrella monissa paikoissa, jotka inspiroivat Diana Gabaldonia kirjasarjan kirjoittamisessa. Uppoudu tosielämän paikkoihin, jotka tuovat sinulle tutuksi  Castle Leochin, Craig Na Dunin, Fort Williamin, Invernessin, Jamaikan, Pariisin ja jopa Bostonin ja Harvardin.

Seuraa Jamie & Clairea heidän elämänsä vaiheissa

Näet paikan päällä, missä Outlander-tähdet, kuten Sam Heughan (Jamie) ja Caitriona Balfe (Claire), kuvasivat kohtauksensa Outlanderin kuvauspaikoilla kaudesta 1, kaudesta 2 ja kaudesta 3, ja käyt paikoissa, joista Outlander kirjasarjassa kerrotaan. Outlander fanimatka tutustuttaa sinut matkan varrella myös historiallisiin nähtävyyksiin, joissa on tosielämän jakobiittiyhteyksiä ja joissa voit sukeltaa jakobiitti-asian todelliseen tarinaan.

Outlander fanimatka pintaa syvemmältä

Kakkoskaudella Falkland palaa taas ruutuun, yhä edelleen Invernessinä mutta tällä kertaa 1700- ja 1800-lukujen kaupunkina. Falklandin perinnekylä kivitaloineen ja mukulakivikatuineen on myös Falklandin palatsin koti, joka oli Maryn, Skottien kuningattaren suosikkipalatsi ja nyt maan parhaiten säilynyt ranskalaista renesanssia edustava rakennus. Kylässä on vain reilut 1000 asukasta. Vierailla on mahdollisuus omatoimiseen kahvitteluun ja valukuvaukseen.

Outlander fanimatkalla näemme tietysti Loch Nessin, Ben Nevis ja Glen Coe luonnonpuistot sekä nautimme upeista maisemista. Glen Coe, alunperin MacDonald – klaanin maita, on yksi Skotlannin suosituimmista luontomatkailukohteista ja maisemia katsoessa ymmärtää miksi.

Skotlanti Outlander fanimatka

Kymenmatkat FB>

 

Harraste- ja kulttuurimatkat>

 

Matkapäivät:  23.-28.04.2022 (la-to)

Lentoaikataulu:
Helsinki-Edinburgh 08:25-09:15
Edinburgh-Helsinki 18:00-22:35

Matkan perustuu erikseen kerättävään ryhmään ja hinta muodostuu lähtijämäärän mukaan.

1.015 €/hlö, 2-hengen huoneessa, kun ryhmäkoko min 45 hlöä
1.335 €/hlö, 1-hengen huoneessa, kun ryhmäkoko min 45 hlöä

1.035 €/hlö, 2-hengen huoneessa, kun ryhmäkoko min 40 hlöä
1.355 €/hlö, 1-hengen huoneessa, kun ryhmäkoko min 40 hlöä

1.059 €/hlö, 2-hengen huoneessa, kun ryhmäkoko min 35 hlöä
1.385 €/hlö, 1-hengen huoneessa, kun ryhmäkoko min 35 hlöä

Matkan tilaus- ja peruutusehdot:
* Ennakkomaksu 500 €/henkilö erääntyy matkan varauksen yhteydessä.
* Loppusuoritus tulee olla maksettuna viimeistään 50 vrk:tta ennen lähtöpäivää.

Ennen lähtöpäivää tapahtuvista peruutuksista veloitetaan seuraavasti:
* Matkan voi peruuttaa 15 € /hlö kuluilla 90 vrk ennen lähtöpäivää.
* 89 – 62 vrk ennen lähtöä peruutuskuluina veloitetaan ennakkomaksun määrä.
* 63 – 51 vrk ennen lähtöä peruutuskuluina veloitetaan 70 % matkan hinnasta/henkilö
Jos matka peruutetaan alle 50 vrk ennen matkan alkua, veloitetaan peruutuskuluina 95% matkan hinnasta/henkilö.

Toimistokulut: Yleisten matkapakettiehtojen mukaisista peruutuksista ja muutoksista peritään toimistokuluina 100 euroa/henkilö.

Palvelumaksuja ei palauteta peruuntumisen yhteydessä. Käyttämättömistä tapahtumalipuista ja sisäänpääsy- ym lipuista ei suoriteta palautusta

 

 

1. pv
Lähtö Helsinki-Vantaalta kohti Oulander maisemia!

Suomenkielinen paikallisopas toivottaa ryhmän tervetulleeksi Edinburghin lentokentällä.

Suuntaamme lentokentältä pohjoiseen, yli hienon Forth of the Firth-sillan tähtäimessämme Falklandin pikkukylä Fifen maakunnassa. Falkland Lomond kukkulan kupeessa esittelemme Outlanders TV-sarjassa Invernessin kaupunkia vuonna 1946 jolloin Claire ja Frank matkustivat sinne häämatkalle. Kylän Covenanter hotelli esitti Rouva Bairdin bed & breakfastia ensimmäisellä tuotantokaudella.

Kakkoskaudella Falkland palaa taas ruutuun, yhä edelleen Invernessinä mutta tällä kertaa 1700- ja 1800-lukujen kaupunkina. Falklandin perinnekylä kivitaloineen ja mukulakivikatuineen on myös Falklandin palatsin koti, joka oli Maryn, Skottien kuningattaren suosikkipalatsi ja nyt maan parhaiten säilynyt ranskalaista renesanssia edustava rakennus. Kylässä on vain reilut 1000 asukasta. Vierailla on mahdollisuus omatoimiseen kahvitteluun ja valukuvaukseen.

Matkamme jatkuu pohjoiseen ja pidämme omatoimisen lounastauon Pitlochryn pikkukaupungissa. Iltapäivällä vierailemme Newtonmoren Kansanperinnemuseossa. Tämä ulkoilmamuseo on kokoelma perinteisiä ylämaan rakennuksia ja asuinmiljöitä kuten esim. 1930 luvun maatila työkaluineen, keskiaikainen kylä ja 1700-luvun ylämaiden kylä joka oli loistava kuvauspaikka usealla sarjan kohtauksille kuten esim. sille kun Dougal keräsi vuokrarahoja asukkailta ensimmäisellä tuotantokaudella. Matka Invernessiin vcie meidät Cairngormsin luonnonpuiston halki.

Saavumme hotelliimme Invernessissa illansuussa.
Yöpyminen: INVERNESS

 

2. pv
Tänä aamuna kuulemme Skotlannin historiasta ja valtataisteluista vierailullamme Cullodenin taistelukentillä. Täällä 1745 käyty verinen taistelu, jossa kuoli yli 1500 Jakobiittia, varmisti kruunun Stuarteille ja päätyi viimeiseksi Brittein maaperällä käydyksi sotataisteluksi. Jakobiittikapina katsotaan klaaniyhteiskunnan ja perinteisen ylämaiden elämäntyylin lopuksi ja siksi tämä oli kenties tärkein sota Skotlannin historiassa. Vierailemme taistelukentällä sekä näyttelykeskuksessa.

Mystinen Craig na Dun kivimonumentti, jossa Claire siirtyi 1940-luvulta jakobiittiaikaan, on TV-sarjan tekijöiden luoma fiktiivinen paikka jota ei ’oikeasti’ ole olemassa. Yleisesti luullaan kuitenkin että inspiraationa siihen on ollut paikka nimeltään Clava Cairns, esihistoriallinen kivimuodostelma lähellä Cullodenin taistelukenttiä, jonka historia vie meidät yli 4000 vuoden päähän. Clava Cairns rakennettiin hautapaikaksi, jona se toimi yli tuhat vuotta. Paikalta on löytynyt monia bronssiajan jäänteitä ja jäljellä on myös keskiaikaisen kappelin rauniot. Mikään ei estä sinua nojaamasta kiviin täällä ja katsomaan mitä tapahtuu!

Yhteinen ohjelma loppuu lounasiakaan jonka jälkeen vierailla on mahdollisuus tutustua tähän 65,000 asukkaan kaupunkiin omatoimisesti. Ilmojen suosiessa kannattaa kävellä kaupungin halki juoksevan Ness-joen rantaa, käydä valokuvaamassa mm. paikallisen sheriffin päämaja – Inverness Castle, joka oli Shakespearen Macbeth tarinan tapahtumapaikka.

Vapaaehtoinen iltapäiväretki: Loch Nessin Risteily @ GBP 25.00 per henkilö.
Ajamme keskustasta lyhyen matkan päähän Loch Nessin rantaan, jossa nousemme laivaan ja teemme veneretken Lochilla. Tämä Skotlannin vesivolyymiltaan suurin ’loch’ , 180 metriä syvä loch on varmasti myös maan tunnetuin johtuen kuuluisasta Loch Nessin hirviöstä. Ensimmäisen havainto hirviöstä on keskiajalta mutta ensimmäinen valokuva siitä on vuodelta 1933…

Yöpyminen: INVERNESS

3. pv
Suuntaamme etelään Loch Nessin rantaa, halki Ben Nevis ja Glen Coe luonnonpuistojen nauttien upeista maisemista. Glen Coe, alunperin MacDonald – klaanin maita, on yksi Skotlannin suosituimmista luontomatkailukohteista ja maisemia katsoessa ymmärtää miksi. Tänään matka on pitkä, joten pidämme matkalla muutaman jaloittelutauon. Ensimmänen sellainen on Commando Memorial monumentilla Spean Bridgellä, josta on hyvä näköala Skotlannin korkeimmalle vuorelle – Ben Nevis. Seuraavan kerran pysähdymme Lussin perinnekylässä Loch Lomond järven rannalla. Täällä mahdollisuus myös kevyeen omatoimiseen lounaaseen.

Iltapäivällä pysähdymme Glasgown kaupungissa, joka on yksi Euroopan dynaamisimmista kaupungeista ja Skotlannin kulttuurillinen keskus. Glasgown historiallisella George Square aukiolla Frank hyvin spontaanisti kosi Claireä ja kaupungin kauniissa Kelvingrove Park puistossa (Boston Park) Claire kävi usein kävelyllä ja työnsi Briannaa rattaissa. Kaupungin upean goottilaistyylisen katedraalin krypta esitti L’Hopital Des Anges sairaalaa Pariisissa, jossa Claire teki vapaaehtoistyötä.

Muista ihailla kirkon upeita lyijylasi-ikkunoita. Glasgown yliopisto puolestaan esitti Harvardin yliopistoa jossa Frank työskenteli professorina ja jossa Brianna vieraili isänsä työhuoneessa. Yliopisto on perustettu 1451 ja siten neljänneksi vanhin englanninkielinen yliopisto maailmassa.

Ennen Edinburghiin saapumistamme pysähdymme vielä valokuvaustauolla Culrossin perinnekylässä, joka miljöönä vie sinut automaattisesti ajassa muutaman sata vuotta taaksepäin. Sen mukulakivikatuja reunustaa suunnattoman pittoreskit talot, joiden keskeltä nousee punakattoinen, viljakeltainen Culrossin palatsi, 1600-luvun alun kauppiaan talo.

Culross on valittu useaan otteeseen Skotlannin kauneimmaksi kyläksi ja koska sen katsotaan olevan maan paras esimerkki 1600-1700-lukujen miljööstä, ei ole ihme että se valittiin yhdeksi filmauspaikaksi. Ensimmäisellä tuotantokaudella se esitti Cranesmuiria, Geillis Duncanin kotia ja paikkaa jossa hänet tuomittiin noituudesta. Täällä Jamie ja Claire myös pelastivat pienen pojan, jonka korva naulattiin kiinni tolppaan. Palatsin puutarhan yrttitarha esiti Clairen yrttitarhaa Castle Leoch linnassa.
Yöpyminen: EDINBURGH

4. pv
Tänään suuntaamme Maryn, Skottien kuningattaren syntymäpaikkaan, Linlithgow Castleen, joka sijaitsee saman nimisen järven rannalla 1542, vain vajaan tunnin matkan päässä Edinburghin keskustasta.

Skotlannin kuninkaalliset asuttavatkin linnaa 1600-luvun alkuun asti. Sanotaan että linnan kulta-aikana sisäpihan suihkulähteestä virtasi punaviini silloin kuin kuninkaalliset olivat paikalla. Palatsin joutsenlaulun aika tuli jakobiittikapinan aikana jolloin Cumberlandin herttua tuhosi kaikki ympäröivät rakennukset ja poltti linnan. Nyt itse linnasta on jäljellä vain rauniot. Raunioden portaikko ja käytävät esittivä sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella Wentworthin vankilaa.

Mikäli mahdollista, pysähdymme sarjan kaikkein ikonisimmalla kuvauspaikalla, Midhope Castlella. Linna oli tietenkin Jamie Frasierin lapsuudenkoti – Lallybroch. Tamä 1400-luvun pikkulinna ja sitä ympäröivä maa on yksityisomistuksessa (Hopetoun Estate) ja rakennusta pääsee katsomaan vain erikoisluvalla.

Rakennus on sisältä raunioitunut ja sinne ei siksi pääse lainkaan sisälle, eli rakennuksen näkee vain ulkoa käsin. Koska kyseessä ei ole turistinähtävyys, täällä ei ole asiaan yleensä kuuluvia palveluita kuten esim. vessoja. Varsinkin sarjan ensimmäistä ja toista tuotantokauta kuvattiin täällä paljon ja ensimmäisellä kaudella se oli ilkeän Sandringhamin herttuan koti.

HUOM: Mikäli vierailu Midhopessa ei ole mahdollinen, se korvataan käynnillä Blackness Castle – linnassa, joka on 1400-luvun puolustuslinna Firth of Forth joensuun rannalla ja joka Outlander TV-sarjassa esitti Fort Williamia.

Iltapäivällä, omakustanteisen lounastauon jälkeen tutustumme oppaamme kanssa Edinburghiin. Sen keskiaikainen vanhakaupunki mukulakivikatuineen on syystä turistien suosiossa. Täältä löytyy mm. kaupungin vanhin talo, Skotlannin pääkirkko, muinaisen tulivuoren päälle rakennettu puolustuslinna, Skotlannin ultramoderni parlmenttitalo sekä kuningattaren Skotlannin ’toimisto’ – Palace of Holyrood House.

Ilta ja illallinen omatoimisesti.
Yöpyminen: EDINBURGH

 

5. pv
Omatoiminen päivä Edinburghissa.
Yöpyminen: EDINBURGH

6. pv
Bussi (ei opasta) noutaa ryhmän hotellista ja vie Edinburghin lentokentälle kotimatkaa varten.

Skotlanti Inverness Penta Hotel

Penta Hotel Inverness on uusi kiva keskustahotelli jossa on 90 huonetta joissa kaikissa mukavuudet, TV, kirjoituspöytä, nettiyhteys, silitysrauta ja – lauta, vedenkeitjn (tee/kahvi) ja hiustenkuivaaja.

Lue lisää
Skotlanti Express by Holiday Inn Edinburgh City Centre

Skotlanti, Express by Holiday Inn Edinburgh City Centre sijaitsee hyvällä paikalla ns. uudessa kaupungissa.

Lue lisää

Skotlanti/Yhdistynyt kuningaskunta tunnetaan etenkin linnoistaan joita sieltä löytyykin runsain määrin. Unohtamatta tietenkää viskitislaamoja joihin kannattaa ehdottomasti tehdä tutustumisretki.
Pääkaupunki: Lontoo/Edinburg (Skotlanti)
Virallinen kieli: Englanti
Valuutta: Englannin punta
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -2.

Tiedot sitoumuksetta.

Vaihda valuuttaa

Varaa liput

Varaa tapahtuma- ja urheiluliput>

Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Suosittelemme, että varaatte liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

TAKAISINMAKSUT Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista. Käyttämättömistä hotellivuorokausista, kuljetusyhtiöiden lipuista, tapahtumalipuista tai muista varatuista palveluista ei suoriteta palautuksia tai hyvityksiä.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä käyttöehtoja ja muita ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Hintaan sisältyy:

* Finnair reittilennot meno-paluuna
23.04.2022 Helsinki-Edinburgh 08:25-09:15
28.04.2022 Edinburgh-Helsinki 18:00-22:35
* Lentoverot ja lipunkirjoitusmaksut, sekä ruumaan menevä matkatavara
* Majoitus kahden hengen huoneessa aamiaisella, 3-tähden hotelleissa, 2 yötä Inverness ja 3 yötä Edinburgh, Penta Hotel Inverness ja
Express by Holiday Inn Edinburgh City Centre
* Kaikki ohjelman mukaiset bussikuljetukset
* Suomalaisen oppaan palvelut matkan ajan, ohjelman mukaisesti
* Kaikki ohjelman mukaiset pääsymaksut
* Kaikki paikalliset verot ja palvelumaksut

Lisämaksusta:
* Muita ruokailuja kuin hotelliaamiainen
* Vapaaehtoisia tippejä matkan päätteeksi kuljettajalle ja oppaalle
* Laskutuslisä 8 €/lasku

Peruutusehdot:

* Ennakkomaksu 500 €/henkilö erääntyy matkaa varattaessa.
* Loppusuoritus tulee olla maksettuna viimeistään 50 vrk:tta ennen lähtöpäivää.

Ennen lähtöpäivää tapahtuvista peruutuksista veloitetaan seuraavasti, ellei tilauksen yhteydessä toisin mainita:
-varauksen jälkeen 96 vrk:tta ennen lähtöä 15 €/henkilö
– 95-61 vrk ennen lähtöä ennakkomaksun määrä/henkilö
– 60-51 vrk ennen lähtöä 70 % matkan hinnasta/henkilö
– alle 50 vrk ennen lähtöä 95 % matkan hinnasta/henkilö

Toimistokulut:
Yleisten matkapakettiehtojen mukaisista peruutuksista ja muutoksista peritään toimistokuluina 100 €/henkilö.

Palvelumaksuja ei palauteta peruuntumisen yhteydessä. Käyttämättömistä tapahtumalipuista ja sisäänpääsy- ym lipuista ei suoriteta palautusta.