Viro Tartto Leirikoulu

Museoistaan rikas hansakaupunki Tartto on Viron kulttuurinen yliopistokaupunki, nuorekkaalla asenteella – löydä Tarton henki! Varaa Tarton leirikoulumatka >

Viro Tartto Leirikoulu

Oppimista ja tutkimusretkiä

AHHAA – tiedekeskus tempaa mukaansa tutkimusretkelle. Tule ja tutustu leikkien tieteeseen ja teknologiaan – katso omin silmin, kosketa omin käsin, kokeile ja keksi. Käyntiin kannattaa varata vähintään kolme tuntia, sillä Ahhaa -tiedekeskuksessa aika suorastaan lentää. Tiedätkö missä asui Euroopan viimeiset mammutit – vastauksen saat Ice Age Center Äksistä. Tartto Leirikoulu -matkalla opit miten suuri on ekologinen jalanjälkesi ja miten voit sitä pienentää.

Tartto Leirikoulu

Tarton vehreä opiskelijoiden, älymystön ja taiteilijoiden kaupunki tuo mieleen paljon mukavia nuoruusmuistoja kaikille, jotka ovat opiskeluaikanaan pyöräilleet sen kaduilla.Pohjoisen Euroopan yhdessa vanhimmassa yliopistokaupungissa Tartossa on runsaasti museoita ja sykkivä yöelämä. Saapuessasi Tarttoon sinut ottaa klassisismin raatihuoneentorilla vastaan suutelevien opiskelijoiden patsas, jonka läheltä löytyy museoita, kahviloita ja Toomemäen ympärille levittäytyvä puisto.

Viro Tartto Leirikoulu

Tartto on hyvin tiivis kaupunki, sillä suurin osa nähtävyyksistä, ravintoloista ja yöelämästä keskittyy kahden kadun varrelle. Tartto on luovan ja tieteellisen kulttuurin keskus, joten sieltä löytyy aina kiinnostavia tapahtumia teatteriesityksistä konsertteihin ja festivaaleihin.

Löydä Tarton henki

Viron toiseksi suurin kaupunki ja myös koko Baltian vanhin kaupunki on tietenkin Tartto. Tarton keskustan kauniit vanhat korttelit tuovat mieleen Keski-Euroopan. Museoistaan rikas hansakaupunki Tartto on Viron kulttuurinen yliopistokaupunki. Nauti nuorekkaasta asenteesta ja löydä Tarton henki!

Tulkaa viettämään leirikoulua Tarttoon. Räätälöidään ohjelma yhdessä!

Viro Tartto Leirikoulu

 

Ryhmämatkat>

Kymenmatkat FB>

Hintaesimerkkimme 2 pv:  € 165 / hlö

1. päivä.
Kokoonnumme Helsingin satamassa ja ylitämme suomenlahden laivalla.
Saavumme
Tallinnaan aamupäivällä. Ajamme suoraan Tarttoon, jonne saavutuamme meillä on Tartton panoraamakierros. Kierroksen jälkeen siirrymme tiedekeskus AHHAAhan.

Tiedekeskus AHHAA tarjoaa sinulle tieteitä, jännittävää toimintaa, seikkailua, hyödyllisiä taitoja ja hauskaa viihdettä. Keskuksessa on houkutteleva opiskeluympäristö, jonka avulla saat lisää tietoa. Useimmat näyttelyt ovat interaktiivisia. Voit nähdä omin silmin ja kokeilla omin käsin planetaariota, koululaboratorion pilottiohjelmaa, oppimateriaalien laadintaa tai tiedeteatteria.

Lounas Tiedekeskus AHHAA:ssa, jonka jälkeen voi ohjelmaan liittää vielä vierailun Aura vesipuistossa. (lisämaksu)
Majoitus hotelli Tarton keskustassa.

2. päivä.

Aamiainen hotellilla ja sen jälkeen käynti yliopistolla, joka on yksi Tarton  helmistä. Kaunis Tarton yliopiston päärakennuksessa järjestetään  yliopistoelämän suurimmat tapahtumat ja juhlat sekä paljon konsertteja ja konferensseja, erinomaisen akustiikkansa ja tilavuutensa ansiosta. Tarton yliopiston taidemuseon kautta voi tutustua Viron klassistisen tyylin helmenä pidettyyn juhlasaliin sekä ullakkokerroksessa sijaitsevaan entisaikaiseen karsseriin.

Vierailemme Viron suurimmassa Kansallismuseossa Tartossa.
Suurin osa näyttelyalasta on omistettu näyttelylle nimeltä ”Kohtaamisia”, joka esittelee Viron kulttuurihistoriaa ja jokapäiväistä elämää nykyisyydestä jääkauteen.

Toiseksi suurin pysyvä näyttely on nimeltään ”Uralin kaiku”. Näyttelyssä kävijä saamme tietoa erilaisten, suomalais-ugrilaisten kansojen elämästä ja maapallon pohjoisen osan asuttamisesta. Näyttelyssä kuljetetaan läpi neljän vuodenajan esitellen viron sukulaiskansoihin kuuluvia ihmisiä. Lisäksi museossa toimii vaihtuvien näyttelyiden halli.

Lounas ja iltapäivällä retki Viron talviurheikukeskuksena toimivaan Otepään kaupunkiin, jossa voi harrastaa hiihtoa, luistelua ja lumilautailua kaikissa muodoissaan. Rennosta lomakaupungista löytyy myös ylellisiä spa-hotelleja ja ravintoloita.

Kesäisin voi vaeltaa Otepään luonnopuiston poluilla ja nauttia kumpuilevista järvimaisemista, joita halkovat kiemurtelevat kylätiet ja purot. Lähellä sijaitsee Viron suurimpiin järviin kuuluva Pühajärv, joka sopii rauhallisen loman viettoon luonnon helmassa. Päivällinen

3. päivä 
Nautimme aamiaisen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme bussilla Peipsjärven retkelle, jonka aikana vierailemme myös Alatskiven linnassa.

Peipsin alueelta löytyy aristokraattisia kartanoita, majakoita, perinteistä torikulttuuria ja monivärisiä mökkejä, jotka reunustavat kuuluisaa sipulitietä. Yksi järven kauneimmista ja tunnetuimmista rannoista sijaitsee Kauksissa. Kilometrien pituiselle laulavasta hiekastaan tunnetulle rannalle pääsee portaita pitkin yli dyynien.

Peipsin alueella asuu perinteinen ortodoksivähemmistö, vanhauskoiset, jotka ovat tulleet tunnetuiksi ahkerina ja taitavina kalastajina, rakentajina ja innokkaina sipulinkasvattajina.

Alatskiven linnan retki on sadunomainen katsaus yhden herrassuvun elämään ja historiaan sekä sata vuotta sitten kartanossa toimineen palvelusväen arkeen.

4. päivä

Aamiainen hotellissa
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Äksiin, Jääaikakeskus Ice Age Centreen, jossa näemme antiikin eläimiä, opimme historiaa ja saamme tietää, miten nykyisen toimet vaikuttavat maailmaan.

Jääaikakeskus kutsuu kylään kaikki luonnosta, perinnekulttuurista ja ympäristöstä kiinnostuneet!

Missä elivät Euroopan viimeiset mammutit? Millaisia jälkiä jääaika jätti Viron luontoon ja perinnekulttuuriin? Onko maailma menossa kohti uutta jääaikaa? Kuinka suuri on oma ekologinen jalanjälkesi verrattuna jääajalla eläneen metsästäjän omaan?

Vastaukset löydät Jääaikakeskuksesta. Siellä voit nähdä jääajan eläimiä: mammutteja, luolaleijonia. Lapsia varten keskuksessa on leikkitila. Tekemistä riittää kaikenikäisille.

Äksistä ajamme Elistveren eläinpuistoon, missä näemme luonnossa eläviä eläimiä niiden luonnollisessa ympäristössä.
Ajamme Tallinnaan ja jos jää vapaata aikaa, voimme vietää sen Tallinnassa. Palaamme laivalla Tallinnasta Helsinkiin.


Tartto tekemistä ja käyntikohteita

Tarton yliopisto ja sen taidemuseo

Retken aikana vieraillaan yliopistolla ja sen taidemuseossa. Taidemuseo sijaitsee yliopiston historiallisessa päärakennuksessa, ja vierailu alkaa kauniista aulasta. Museon kiehtova sisustus on Pompeiji-tyylistä. Antiikkihenkisen perusnäyttelyn muodostavat veistokset – kreikkalaisen, klassisen ja hellenistisen taiteen parhaiden töisen alkuperäiskoossa olevat kipsijäljennökset. Nähtävillä on myös paljon vanhoja alkuperäisesineitä: kolikoita, maljakkoja, savilamppuja ja nuolenpääkirjoitustauluja. Erityisen mystinen paikka on museon osana toimiva muumiokammio, jossa on aito egyptiläinen muumio. Museovierailuun kuuluvat myös käynti yliopiston päärakennuksessa ja karsserissa-paikassa johon sääntöjä rikkoneet opiskelijat laitettiin vielä 1800 luvun loppuun asti.

 

Peipsin seutu ja vanhauskoiset  

Retkellä tutustutaan Viron omaperäisimpään alueeseen, vanhauskoisten kyliin Peipsijärven rannalla. Heidän tapoihin tutustutaan Varnjan samovaritalolla – siellä nautitaan paikallista teetä, maistellaan sipulipiirakkaa ja makeisia. Poiketaan myös Kolkjan vanhauskoisten vierailukeskuksessa, jossa  on esillä vanhoja ikoneja. Vanhauskoiset ovat olleet vuosisatoja tunnettuja ikonimaalareita. Matkalla  pysähdys Hirveojan viinitilalla, jossa saa maistella viinejä, ja ostaa niitä myös mukaan.


Tarvitsetko apua

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi, jotka räätälöidään yhdessä kanssanne.

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >

Hotelli varataan ryhmänne toiveen mukaan.

Viro

Virosta puhuttaessa mieleen tulee ensimmäisenä Tallinna sekä maan lukuisat kylpylät. Tunnettuja kohteita ovat lisäksi Tartto, Narva, Pärnu ja Haapsalu.
Pääkaupunki: Tallinna
Virallinen kieli: Viro
Valuutta:  Euro
Passi ja viisumi: Matkalla mukana tulee olla virallinen matkustusasiakirja, jollaisia ovat vain passi sekä poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti tai esim. kuvallinen Kela-kortti eivät ole hyväksyttäviä matkustusasiakirjoja!
Aikaero Suomeen: Ei aikaeroa.

Tiedot sitoumuksetta.

Hintaan sisältyy:
* Lauttaliput Helsingistä
* Majoitus  hotellissa, kahden hengen huoneessa.
* Aamiaiset hotellissa.
* Bussi käytössä ohjelman mukaisen ajan maanantai-tiistai
* Tulopäivänä pieni kiertoajelu, lounas, vierailu tiedekeskus AHHAA
* Seuraavana päivänä vierailu Ice Age Centre Äksi
Pyydä tarjous omalle ryhmällesi!

Lisämaksusta:
* Ateriat laivalla
* Hytit laivalla
* Päivällinen Tartto 8 € / hlö
* Lounas Tartto 7 € / hlö
* Aura vesipuisto
* Tartto lelumuseo
* Matkavakuutus alk  18 €/pv

Hinta edellyttää minimi 25 hengen ryhmää.

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>