Italia Rooma tekemistä ja käyntikohteita

Colosseum

Colosseum, antiikin Rooman suurin amfiteatteri, vetää matkailijoita puoleensa kauniilla arkkitehtuurillaan ja historiallaan. Rakennus edustaa roomalaista arkkitehtuuria ja se on kaunis näky erityisesti illalla, kun se sisällä olevat valot sytytetään. Colosseum sijaitsee Rooman keskustassa Via dei Fori Imperialin varrella, lähellä Forum Romanumia. Vuonna 80 valmistunut monumentti oli keskeinen paikka gladiaattoritaisteluille ja muille näytöksille. Yli 50 000 katsojaa mahtui sen katsomoihin. Colosseumissa vierailu kannattaa ajoittaa aikaiseen aamuun, jolloin väentungos on vähäisempi.

Vatikaani

Vatikaani, Roomalaiskatolisten pyhiinvaelluskohde, tarjoaa matkailijoilleen ainutlaatuisen kulttuurikokemuksen. Tämä uskonnollinen keskus on täynnä upeaa taidetta ja historiaa, joka on tuttua esimerkiksi Dan Brownin kirjoista. Vatikaanista löydät kuuluisan Pietarinkirkon, maailman suurimman kirkon ja ihastuttavan Sikstuksen kappelin kattomaalaukset sekä Rafaellon, Berninin ja Michelangelon luomukset. Vatikaani on pieni minivaltio Rooman sisällä, mutta sen nähtävyydet, kuten Pietarinaukio ja Vatikaanin museokompleksi, ovat maailmankuuluja. Tutustu Michelangelon kattofreskoihin ja Berninin veistoksiin tässä ainutlaatuisessa kulttuurikohteessa.

Fontana di Trevi –suihkulähde

Fontana di Trevin suihkulähde on yksi koko maailman tunnetuimmista suihkulähteistä, jonka keskellä lepää meren jumala Okeanos merihevosten vetämässä vaunussa. Suihkulähde muodostuu noin 26 metriä korkeasta seinämästä, jonka edessä on vesiallas ja useita patsaita. Vuonna 1762 valmistunutta suihkulähdettä on käytetty kuvauspaikkana monissa elokuvissa kuten klassikkoelokuvassa La Dolce Vita, joka tunnetaan suomeksi nimellä Ihana elämä.

Espanjalaiset portaat

Rooman kuuluisat Espanjalaiset portaat on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä, portaat johtavat Piazza di Spagnan aukiolta Trinità dei Montin kirkolle. Espanjalaiset portaat on suosittu kohtauspaikka keskellä vilkasta ostosaluetta.

Forum Romanum

Forum Romanum oli muinaisen Rooman keskus ja merkittävä politiikan, uskonnon sekä kaupankäynnin keskittymä. Alueella pääsee tutustumaan Rooman historiaan lukuisten rakennuksien ja raunioiden kuten riemukaarien ja temppeleiden kautta.

Pantheon

Nykyään katolisena kirkkona toimivaa Pantheonia ei voi jättää Rooman-matkalla väliin: rakennusta pidetään nimittäin koko kaupungin parhaiten säilyneenä antiikin aikaisena temppelinä. Pantheon on valmistunut vuonna 125 aiemmin tulipalossa tuhoutuneen temppelin tilalle. Pantheon sijaitsee keskeisellä paikalla lyhyen kävelymatkan päässä Trevin suihkulähteeltä. Yksi rakennuksen mielenkiintoisimpia piirteitä on sen kupolin pyöreä reikä, jonka tarkoituksena oli aikoinaan tuoda sisälle valoa.

Trastevere

Trastevere on perinteinen roomalainen työläiskaupunginosa, joka on nykyään osa useimpien matkailijoiden ohjelmaa Roomassa. Alueella kannattaa piipahtaa ainakin syömässä ja kävelemässä tunnelmallisilla kaduilla. Jo nimi antaa vinkin Trasteveren sijainnista: se tarkoittaa kirjaimellisesti joen toista puolta. Italiaksi Tiberjoki tunnetaan nimellä Tevere.

Piazza Navona

Piazza Navona on yksi Rooman kuuluisimmista aukioista, joka tunnetaan barokkityylisestä arkkitehtuuristaan ja kolmesta suihkulähteestään. Aukiota reunustavat lukuisat ravintolat terasseineen. Alun perin ellipsinmuotoista Piazza Navonaa käytettiin stadionina, jossa seurattiin kilpaurheilua. Nyt sen vilinässä esiintyvät katutaiteilijat.

Castel Sant’Angelo

Komea Castel Sant’Angelon linna tunnetaan myös Hadrianuksen mausoleumina, jonne keisari Hadrianus on haudattu. Nykyään sylinterimäinen, vuonna 135 valmistunut rakennus toimii museona. Linnaa kannattaa ihailla Pons Aelius -nimellä (tai Ponte Sant’Angelo) kutsutulta sillalta, jonka päässä se seisoo majesteettisen näköisenä.

Villa Borghese

Piazza del Popolon kupeessa sijaitseva Villa Borghese on Rooman kuuluisin puisto ja kaupunkilaisten oma levähdyspaikka. Sen kuuluisin vierailukohde on taidemuseo Galleria Borghese. Puistoalueella voi käydä kävelyllä, poiketa museoissa, tutkia monumentteja tai vaikka vuokrata veneen lammella. Siellä on myös elokuvateatteri sekä leikkipuistoja lapsille. Pincion näköalatasanne on suosittu maisemapaikka.