Costa Rica ja Panama kiertomatka ryhmille

Costa Rica ja Panama kiertomatka – kauniita Tyynenmeren ja Karibian rantoja, trooppisten sademetsien rikkautta, kauniiden papukaijojen kirskuntaa. Nauti ja koe>

Costa Rica ja Panama kiertomatka ryhmille

Kolumbuksen jalanjäljillä

Lähde mukaan elämäsi seikkailuun! Koe kanssamme Costa Rica ja Panama kiertomatka, Väli-Amerikan helmi, jossa vain harva suomalainen on toistaiseksi käynyt. Costa Rican eläinrikas trooppinen luonto ja sen upeat hiekkarannat tarjoavat jokaiselle jotain uutta. Suuren kiertomatkan aikana näet ja koet maan kulttuuria, rantaelämää, luonnon ihmeitä ja historiaa – shoppailua ja viihdettä unohtamatta.

Costa Rica ja Panama kiertomatka ryhmille

Kun on kiertänyt kauniita Tyynenmeren ja Karibian rantoja, ihastellut trooppisten sademetsien rikkautta ja maistellut niiden eksoottisia hedelmiä, kuunnellut kaskaiden huumaavaa melua ja kauniiden papukaijojen kirskuntaa, hukuttautunut Monteverden pilvimetsien sadunomaiseen taikaan, ihmetellyt Manuel Antonion valkonaama-apinoiden touhuja hiekkarannalla loikoillen, kurkistanut kiehuvan tulivuoren uumeniin ja ottanut ensi kerran tuntumaa surffilaudan vauhtiin Tyynenmeren villien aaltojen päällä, ei voi kuin todeta: ¡Pura Vida! – tämä vasta on elämää. Tämä on Costa Rica !

Costa Rica ja Panama kiertomatka ryhmille

Ryhmämatkat>

Kymenmatkat FB>

Hintaesimerkkimme: 3490 € / hlö
Yhden hengen huoneessa 3865 € / hlö

Matkaohjelma

1. Päivä.

Helsinki – Frankfurt – Santo Domingo Kokoonnumme Helsinki-Vantaan lentokentälle klo 15.30. Lentomme lähtee kohti Costa Ricaa klo 18.30. Vaihdamme matkalla lentokonetta Frankfurtissa.

2. Päivä.

Alajuela – Aviarios del Caribe  – Cahuita Saavumme Costa Rican San Joséhen, Juan Santamarian kansainväliselle lentokentälle Alajuelaan aikataulun mukaisesti klo 04.35. Maahantulomuodollisuuksien jälkeen nousemme meitä odottavaan bussiin ja aloitamme matkan kohti lämpöistä Karibianmerta. Matka vie meidät läpi vehreän Braulio Carillon kansallispuiston ja voimme ihastella upeita näkymiä alas laaksoon sekä ylös vuorille bussista käsin. Pysähdymme lounastauolle sopivaan paikkaan.

Matkalla Cahuitaan voimme tutustua ainutlaatuiseen laiskiaisten suojelu- ja pelastuskeskukseen, Aviarios del Caribeen, jossa pääsemme lähemmäs pörröistä laiskiaista kuin missään muualla maailmassa. Cahuitassa majoittaudumme ilmastoituun, kodikkaaseen Casa de las Flores -hotelliin, joka sijaitsee aivan pienen lomakaupunkimme keskustassa, vain kivenheiton päässä Cahuitan kansallispuiston sisäänkäynnistä.

3. Päivä.

Cahuita – Puerto Viejo

Aamiainen Casa de las Flores -hotellissa.

Tänään ohjelmassa on omatoimista rantaelämää, lepoa ja tutustumista Cahuitaan. Cahuitan kansallispuiston kauniit ja helppokulkuiset valkoiset hiekkarannat viidakkopolkuineen alkavat aivan kylän laidalta (Playa Blanca). Cahuitassa on hyvä ohjelmapalveluyritys, joka järjestää päiväretkiä muun muassa Reventazón- ja Pacuare-joille koskenlaskuun ja vie sinut ratsastusretkille Playa Negran rannalle, kalastamaan tai snorklaamaan Karibian merelle ym. Kaikille retkille on hyvä tehdä varaukset etukäteen.

4. Päivä.

Cahuita – Bri kylä – Puerto Viejo

Aamiainen Casa de las Flores -hotellissa.

Tänään teemme retken paikallisen alkuperäisheimon pariin: bussi kuljettaa halukkaat opastetulle retkelle Bri Bri -intiaanien kylään. Heimon ”shamaani” tutustuttaa meidät intiaanien perinteisesti käyttämiin lääkekasveihin sekä kahteentoista eri kaakaolaatuun. Retkellä on mahdollisuus päästä pienen sademetsäpatikan jälkeen uimaan vesiputouksen alle. Nautimme matkalla lounaan. Retken jälkeen on omaa aikaa karibialaishenkisessä Puerto Viejon kaupungissa, jonka letkeä tunnelma saa matkailijan unohtamaan kiireensä ja askeleet hiljentymään.

5. Päivä.

Cahuita – Puerto Limón

Aamiainen Casa de las Flores -hotellissa.

Tänään halukkaat pääsevät päiväretkelle legendaariseen Puerto Limónin kaupunkiin. Tutustumme kaupungin historiaan ja sen nähtävyyksiin. Kristoffer Kolumbus laski laivansa ankkurin Isla Uvita –saaren viereen, tulevan Puerto Limónin kaupungin edustalle 18. syyskuuta vuonna 1502. Kolumbus oli tuolloin neljännellä ja viimeisellä pitkällä purjehdusmatkallaan. Hän etsi yhä purjehduskelpoista länsireittiä Euroopasta Aasiaan.

6. Päivä.

Puerto Viejo  –  Panama – Bocas del Toro

Aamiainen Casa de las Flores -hotellissa.

Aikaisen aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa kohti Panamaa. Ylitämme maiden rajajoen kävellen puista siltaa pitkin. Rajamuodollisuuksien ja passien leimaamisen jälkeen siirrymme Panaman puolella bussiin, joka kuljettaa meidät amiraali Kolumbuksen mukaan nimetyn Almiranten kaupungin venerantaan. Sieltä jatkamme matkaa moottoriveneellä kohti Bocas del Toron upeaa saaristoa. Kristoffer Kolumbus seilasi näillä vesillä vuonna 1502 ja nimesi saariston ja mantereen välisen kulkuväylän Boca del Dragoksi eli lohikäärmeen kidaksi. Perillä majoitumme ilmastoituun Vista Mar –hotelliin, joka sijaitsee meren rannalla keskustan tuntumassa. Loppupäivä on vapaata tutustumista kaupunkiin ja sen palveluihin.

7. Päivä.

Bocas del Toro

Aamiainen Vista Mar -hotellissa.

Omatoimista ohjelmaa. Bocas del Toron alueella on paljon erilaisia ohjelmapalveluyrityksiä. Suosituimmat retket vievät matkailijat läheisiin paratiisisaariin, joissa voi nähdä erilaisia eläimiä ja lintuja. Alueella on myös upeita uimarantoja ja snorklausvesiä. Veneet kuljettavat sukeltajia alueen parhaille sukelluspaikoille. Eräs alueen kauneimmista rannoista on valkohiekkainen Starfish beach, jonka vesissä on isoja, kauniin punaisia meritähtiä kahlaussyvyydessä.

8. Päivä.

Bocas del Toro

Aamiainen Vista Mar -hotellissa

Omatoimista ohjelmaa. Isla Cristobal on yksi niistä saarista, joka on saanut nimensä Kristoffer Kolumbuksen mukaan. Isla Colónin ja Isla Cristobalin väliin jäävä lahti kantaa nimeä Bahía del Almirante: Amiraalin lahti. Veneretket kuljettavat matkalaisia myös Dolphin Bay –lahdelle sekä Bocas del Dragon nähtävyyksille.

9. Päivä. 

Bocas del Toro – Puerto Viejo Puerto -Tortuquero

Aamiainen Vista Mar -hotellissa

Aamiaisen jälkeen nousemme moottoriveneeseen, jolla matkaamme takaisin Panaman mantereelle. Siirrymme bussiin ja ylitämme muodollisuuksien jälkeen rajajoen takaisin Costa Ricaan. Matkamme jatkuu kohti Puerto Limónia ja Móinin venerantaa. Kuljemme moottoriveneillä noin kolmen tunnin ajan upeita vihreän viidakon ympäröiviä kanavia pitkin ja katselemme paikallisia eläimiä sekä puissa että vedessä. Pidämme lounastauon sopivassa paikassa. Saavuttuamme perille Tortuqueron kylään, tutustumme kaupunkiin ja sen paikalliseen kilpikonnamuseoon. Tortuquero oli historian saatossa tunnettu merirosvojen alue. Tarinoiden mukaan merirosvot metsästivät täällä ravinnokseen kilpikonnia sekä niiden munia. Tortuquero nimi tarkoittaa kilpikonnan myyjää. Majoitumme viihtyisään Pachira Lodgeen. Nautimme päivällisen Pachira Lodgessa, jonka jälkeen on vapaata aikaa hotellialueen uima-altaalla, alueen yksityisillä viidakkopoluilla tai rannoilla.

10. Päivä.

Tortuquero

Aamiainen Pachira Lodgella aamuretken jälkeen. Nousemme aamulla aikaisin veneisiin ja lähdemme katselemaan Karibian upean auringonnousun myötä heräileviä eläimiä. Veneretkillä näemme usein monenlaisia apinoita, kaimaaneja, liskoja ja erilaisia kauniita lintuja sekä perhosia. Näillä vesillä asustelee myös erittäin uhanalaisia manaatteja, joita onnekkaimmat joskus pääsevät näkemään. Aamuretken jälkeen on omaa aikaa tutustua alueen rantoihin ja polkuihin. Syömme lodgella lounaan ja päivällisen. Mahdollisuuksien mukaan teemme yöretken rannoille katselemaan green turtle – vihreiden kilpikonnien saapumista munimisalueilleen. Tortuqueron alueen rannoille tulee munimaan neljä kilpikonnalajia seitsemästä, joita tavataan maailman merillä.

11. Päivä.

Tortuquero – San José

Aamiainen Pachira Lodgella.

Aamiaisen jälkeen nousemme moottoriveneeseen ja ajamme kauniita kanaaleja ja mutkittelevaa jokea pitkin mantereelle. Kuljemme bussilla kohti maan pääkaupunkia läpi maaseutujen ja vehreiden viljelyalueiden. Syömme matkalla lounaan. Saavuttuamme San Joséhen majoitumme keskustassa historialliseen Grand Hotelliin. Ennen auringonlaskua tutustumme kävellen San Josén ydinkeskustan kävelykatuihin sekä Mercado Central -toriin, jonka uumenissa on niin paikallisten suosimia ruokapaikkoja kuin matkamuistoja myyviä puoteja. Auringon laskettua keskustan vilkkain matkamuistotori: Mercado Arts & Crafts herää eloon ja sieltä löytyy varmasti jokaiselle jotain kotiin viemistä.

12. Päivä.

San José

Aamiainen Gran Hotellissa.

Vapaa päivä. Maan pääkaupunki tarjoaa hyvät mahdollisuudet ostoksien tekoon sekä useita hienoja käymisen arvoisia historiallisia kohteita, puistoja sekä museoita. San Josésta käsin on mahdollista lähteä myös kauemmas monenlaisille päiväretkille.

13. Päivä.

San José – Alajuela  – Santo Domingo

Aamiainen Gran Hotellissa. Aikaisen aamiaisen jälkeen siirrymme lentokentälle. Lentomme lähtee Eurooppaa kohti Juan Santamarian lentokentältä aikataulun mukaisesti klo 07.40.

14. Päivä.

Frankfurth – Helsinki

Vaihdamme lentokonetta Saksan Frankfurtissa. Saavumme Helsinkiin aikataulun mukaisesti klo 13.15.

Tervetuloa mukaan Kolumbuksen jalanjäljille Costa Ricaan ja Panamaan!

Costa Rica ja Panama kiertomatka ryhmille

Costa Rica

Costa Rica on tunnettu  trooppisesta ilmastostaan, puuterinvalkoisista hiekkarannoista, rommista, kauniista ihmisistä ja musiikista.
Pääkaupunki: San José
Virallinen kieli:
espanja
Valuutta: Costa Rican colon 
Passi ja viisumi:
Suomen kansalainen voi oleskella Costa Ricassa turistina 90 päivää ilman viisumia. Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk maahan saavuttaessa.
Aikaero Suomeen: -8
Kesäaika: -9
Matkavakuutus: Pyydämme tarkistamaan, että sinulla on riittävän kattava matkavakuutus.
Matkadokumentit: Tarkasta aina ennen lähtöä matkakohteeseen vaadittavat selvitykset, dokumentit, rokotukset ja terveysselvitys, jotka sinulla tulee olla matkalla mukana.
Maastapoistumismaksu: Maksetaan käteisellä lentokentillä lennoille lähdettäessä.
Turistivero: Peritään joissakin kaupungeissa
Ilmasto: Costa Rican ilmasto: Maan ilmasto on subtrooppinen. Alavalla maalla kuivana kautena lämpötila on yleensä yli 30 astetta, mutta ylängöllä ilma on viileämpää ja raikkaampaa. Costa Ricassa on kaksi vuodenaikaa. Sadekausi alkaa normaalisti toukokuussa ja päättyy loka-marraskuussa.

Tiedot sitoumuksetta.

 

Hintaan sisältyy:
* Reittilennot veroineen Helsinki-Santo Domingo-Helsinki
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg per matkustaja

* Ohjelman mukaiset maa- ja vesikuljetukset
* Majoitukset ohjelmassa mainituissa hotelleissa tai resorteissa aamiaisin
* Pachira Lodgessa Tortuquerossa hintaan sisältyy myös lounas ja päivällinen oppaat sekä retket
* Suomalaisen matkanjohtajan palvelut
* Paikallisen matkanjohtajan palvelut

Lisämaksusta:
* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Etukäteen varatut istumapaikat lennoille
* Liityntäkuljetukset muualta Suomesta

Matka on suunniteltu pienryhmille. Hinta edellyttää 10 osallistujaa.

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>